Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 'Manisa'da okul müdürü, öğretmeni darp etti' iddiası

        Manisa'da bir ortaokul müdürünün, hakaret ettiği Türkçe öğretmenini eşi ve 3 kişinin gözleri önünde darp ettiği öne sürüldü. Türk Eğitim Sen olayı protesto ederken, darp edilen öğretmenin eşi gözyaşlarını tutamadı.

        Habertürk Haber Merkezi'nden Ahmet Ünsal'ın haberine göre, Manisa'nın Şehzadeler ilçesindeki Şehitler Ortaokulunun Müdürü O.S.'nin 16 Haziran Cuma günü okulun Türkçe öğretmenlerinden Alpaslan Yılmaz Gürakan'ı memur odasında, aynı okulda öğretmen olan eşi ve 3 kişinin gözleri önünde darp ettiği öne sürüldü. Türk Eğitim Sen, okul önünde mağdur öğretmenin de katıldığı bir basın açıklaması yaptı. Açıklama sırasında darp edilen öğretmenin eşi G.G. gözyaşlarına hakim olamadı.

        Yapılan darp olayını şiddetle kınadıklarını belirten Türk Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa Atalay, "Şehirler Ortaokulu öğretmeni A.Y.G, aynı okul öğretmeni 3 kişinin de bulunduğu memur odasında okul müdürü tarafından hakarete uğramış, tartaklanmış, boğazı sıkılarak ve tekme atılarak darp edilmiştir.

        "OKUL MÜDÜRÜNÜN BU DAVRANIŞLARI İLK DEĞİL"

        Böylesine hoşgörüsüz ve fütursuz bu okul müdürü, meslektaşımızı, bir öğretmen arkadaşımızı, yine öğretmen arkadaşlarının gözü önünde hem hakaret edebilme hem de tartaklama ve darp edebilme cesaretini nasıl gösterebilmektedir? Söz konusu okul müdürünün bu tür davranışları ilk değildir; bundan sonra da son olmayacağı anlaşılmaktadır. Bu kişinin daha önceleri de buna benzer davranışlarda bulunduğu, hakkında adli ve idari işlemlerin sürdüğü bilinmektedir. İlgili kişinin hem öğretmenlerine hem diğer personele hem velilere hem de basın mensuplarına hatta okul çevresindeki diğer kişilere karşı bu tür tehditkar, itici, hakaret edici ve darba varan davranışlar göstermesi pek hayra alamet değildir" dedi.

        Okul Müdürü Olgun S.'ye ise ulaşılamadı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ