Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Doğum raporuna erkek yazıldı, aileye kız bebek teslim etmek istediler

        Gaziantep'te bir erkek çocuk sahibi ev hanımı Ebru Dudu (25) ile fabrika işçisi Harun Dudu (27) çiftinin ikinci çocukları dünyaya geldikten sonra hayatlarının şokunu yaşadılar. Hamilelik sürecinde devlet hastanelerinde yapılan tetkiklerde erkek bebekleri olacağı belirtilen, tüm hazırlıklarını buna göre yapan çift, evlerini bile maviye boyadı. Dudu çifti, doğumun zor olabileceği uyarıları üzerine özel bir hastanede doğuma karar verdi.

        RAPORA ERKEK YAZILDI

        3 Haziran'da Ebru Dudu'nun rahatsızlanması üzerine özel bir hastaneye götürüldü. Yapılan kontrollerde bebeğin hayati tehlikesinin bulunduğu ve hemen alınması gerektiği bilgisi verildi. Beklenenden bir ay önce 3 Haziran'da normal yolla gerçekleşen doğumda 2 kilo ve 46 santim olarak dünyaya gelen bebek, zayıf olduğu gerekçesiyle yeni doğan yoğun bakım servisinde tedaviye alındı, anne ise taburcu edildi. Hastanede oluşturulan rapora da anne Ebru Dudu'nun sağlıklı bir erkek bebek dünyaya getirdiği yazıldı. Raporla beraber Nüfus Müdürlüğüne giden baba Harun Dudu, oğluna Miraç adını vererek kimlik belgesini çıkardı.

        4 GÜN SONRA ŞOK

        Ebru Dudu, 4 gün sonra bebeğini görüp emzirmesi için hastaneye çağrıldı. Genç kadın emzirdiği bebeğinin bezini değiştirmek isterken kız olduğunu görünce şok yaşadı. "Bu bebek benim değil, benim oğlum var" diyen kadına doktorlar "Sizin bebeğiniz kız" dedi. İddiaya göre, hastane yetkilileri aileye kız bebeği alıp gitmelerini aksi halde çocuk yuvasına bırakacaklarını söyledi. Dudu ailesi, bebeği teslim almadı, İl Sağlık Müdürlüğü'ne ve Cumhuriyet Savcılığa başvurarak bebeklerinin bulunmasını istedi.

        REKLAM

        AİLE DNA TESTİ İSTEDİ

        Çiftin DNA testi istediği bebek yaklaşık 10 gündür hastanede tutulurken, anne Ebru Dudu, geçen süreçte psikolojisinin bozulduğunu, bir an önce bebeğine kavuşmak istediğini söyledi. Dudu, yaşananlardan dolayı ailece perişan olduklarını ifade ederek, "Şok yaşıyoruz doğum sırasında bile bana erkek çocuğu simgeleyen mavi bileklik takmışlardı. Şimdi DNA testi yaptırmak için savcılığa başvurduk. Bebeğime kavuşmak istiyorum. Karışıklığın bir an önce açığa kavuşmasını istiyorum" dedi.

        "SIKINTIMIZ ERKEK YA DA KIZ OLMASI DEĞİL"

        Baba Harun Dudu ise "Çocuğumuz erkek olacak diye bütün hazırlığımızı buna göre yaptık. Mavi elbiseler ve beşik aldık. Doğum sonrası bize erkek çocuk diye rapor verdiler. Çocuğuma erkek kimliği çıkardım. Sonra bize bebeğimizin kız olduğunu söylediler. Büyük şok yaşadık. Mutluluğumuz kursağımızda kaldı. Bizim sıkıntımız erkek ya da kız çocuk olması değil. Bu çocuk gerçekten bizim mi onu öğrenmek istiyoruz. Yaşanan karışıklık nedeniyle sağlık müdürlüğü ve savcılığa şikayette bulunduk. DNA raporunu bekliyoruz. Hastanede böyle bir karışıklık nasıl olur anlam veremiyorum" diye konuştu.

        BAŞHEKİM; PERSONEL HATASI

        Hastane Başhekimi İdris Yıldırım ise, konunun raporu düzenleyen personelin hatası olduğunu, personelin raporu ailenin ifadeleri doğrultusunda düzenlediğini söyledi. Yıldırım, doğum raporunu dolduran personel hakkında soruşturma başlattıklarını ifade etti.

        "BENİM DEĞİL AMA EMZİRMEYE GİDİYORUM"

        Anne Ebru Dudu, "Ben o zamanlarda bebeği saat başı emzirmeye gidiyordum. Çocuk benimse de, benim değilse de." diye konuştu.

        BABA İKİ, ANNE BİR HAFTADIR ÇOCUĞU GÖREMİYOR

        Baba iki haftadır anne ise bir haftadır çocuklarını kucaklarını alamıyor. Tüm hazırlıklarını erkek çocukları için yapan anne baba karmaşık duygular içinde. Talihsiz kadın 9 ay boyunca karnında taşıdığı çocuğunu bir an önce kucağına alacağı günü bekliyor.

        Hastane ancak savcılık kararı ile çocuğu alabileceğini söylüyor.

        HASTANE AVUKATI KONUŞTU

        Hastane avukatı Serhat Kızılateş, programa telefon ile bağlanarak hastane hakkındaki iddiaları yanıtladı. Kızılateş, " Bu sorunu çözmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Savcılığa intikal etmiş bir dosya var. Savcılık konuyla ilgili gerekli araştırmayı yapıyor. DNA testi için gerekli incelemeyi yapıyor. Bu belli bir süre alacak. Bu sürede çocuğun sağlığı ve gelişimi açısından hastane ne gerekiyorsa yapacak. Çocuğun karışma gibi bir durumu yok. Hemşire hatasından kaynaklanan doğum tutanağında yapılan bir yanlışlık var. Süreç içinde annenin emzirdiği çocuk aynı çocuk. Bir karışıklık olmadığı düşüncesindeyim. Ailesi istediği zaman çocuğu görebilir." diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ