Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim e-YDS 2017/7 başvuruları - e-YDS ücreti ne kaadar? e-YDS ne zaman yapılacak?

        Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen e-YDS 2017/7 sınavı için başvurular alınmaya başlandı. Peki e-YDS başvurusu nasıl yapılır? e-YDS ne zaman? e-YDS başvuru ücreti ne kadar? İşte merak edilen soruların yanıtı...

        e-YDS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

        Sınava başvurular 21 Haziran - 13 Temmuz 2017 tarihleri arasında ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr/ internet adresinden gerçekleştirilecek.

        REKLAM

        Sınava alınacak aday sayısı, e-YDS sınav binalarının aday kapasitesi ile sınırlı olacağından bu sınavda kontenjan, Ankara’da 4200, İstanbul’da 432, İzmir’de 120 olacak. Sınav ücretini ilk ödeyen adaylar kontenjana dâhil edilmiş olacak. Kontenjan dolduğu takdirde adayların sınav ücretini yatırması sistem tarafından engellenecek, ödeme kabul edilmeyecek ve e-YDS için sınav ücreti ödeme süresi sonlandırılacak.

        2017 e-YDS KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ...

        SINAV ÜCRETİ NE KADAR?

        Sınav başvuru ücreti 200,00 TL olup ÖSYM'nin internet sayfasında yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile yapılacaktır.

        DİKKAT: e-YDS’de kapasite artışı nedeniyle; e-YDS Kılavuzu’nda yer alan ‘e-YDS’ye katılmak isteyen bir aday, bir takvim yılı içerisinde aynı dilden sadece bir kez sınava girmek için sınav ücreti ödeyebilir.’ koşulu e-YDS 2016/11 itibariyle ‘e-YDS’ye katılmak isteyen bir aday, son 3 ay içerisinde aynı dilden sadece bir kez sınava girmek için sınav ücreti ödeyebilir.’ şeklinde değiştirilmiştir.

        REKLAM

        Öte yandan sınava katılım sağlayacak olan adaylara özel, elektronik ortamda uygulanan e-YDS'nin sınav arayüzüne alışması ve sınav öncesinde sisteme aşinalık kazanması amacıyla deneme bir sınav hazırlanmıştır. Aşağıdaki linki kullanarak e-YDS'nin deneme sınavı uygulama sayfasına erişebilirsiniz.

        e-YDS DENEME SINAV UYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ

        e-YDS 2017/7 NE ZAMAN?

        Başvurularını yapan adaylar, e-YDS 2017/7 alanında gerçekleştirilen sınava 22 Temmuz 2017 tarihinde Ankara, İstanbul ve İzmir’deki e-sınav uygulama binalarında girecekler.

        REKLAM

        Sınav, saat 14.30’da başlayacak ve 180 dakika sürecektir. Sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemleri tamamlanacaktır. Adaylar, saat 14.15’ten sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.

        Sınavda çoktan seçmeli 80 sorudan oluşan test uygulanır. Sınavda sözcük bilgisi, dil bilgisi, çeviri ve okuduğunu anlama soruları bulunmaktadır. İngilizce sınavlarında kullanılan kaynaklar ABD, İngiltere ve Kanada gibi İngilizce konuşulan ülkelere aittir. Bu sınavlarda İngiliz İngilizcesine ait dil alışkanlıkları izlenmekle birlikte Amerikan İngilizcesi kullanımının daha yaygın olduğu durumlarda adaylara bir dezavantaj oluşturmaması için yaygın olan kullanım tercih edilmektedir.

        SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        e-YDS 2017/7 sonuçları 22 Temmuz 2017 tarihinde saat 23.59'da açıklanacak. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek.

        Adaylar sınav sonuçlarını T.C. Kimlik Numaralarını ve şifrelerini kullanarak ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebilirler. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri/duyurular adaylara tebliğ hükmündedir. İlgili kamu kurum ve kuruluşlarının adaylara ait sonuç bilgilerini, ÖSYM’den edinecekleri kurum şifreleri ile internet üzerinden ftp yoluyla almaları sağlanır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ