Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Bayramda hava nasıl olacak?

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava sıcaklıklarının bayram tatili süresince artmaya devam edeceğinin ve yurt genelinde mevsim normallerinin 3 ila 6 derece üzerinde seyredeceğinin tahmin edildiğini açıkladı.

        İL İL HAVA DURUMU

        Meteoroloji'den Ramazan Bayramı için yayımlanan hava tahmin raporunda, bayram tatili süresince bazı merkezlerdeki en yüksek hava sıcaklıklarının Ankara, İstanbul ve Afyonkarahisar'da 30-33; İzmir, Aydın, Manisa, Adana ve Antalya'da 35-39; Samsun, Trabzon ve Erzurum'da 25-28; Diyarbakır ve Şanlıurfa'da ise 39-42 dereceler arasında seyredeceğinin tahmin edildiği belirtildi.

        Bayram tatili süresince yurdun kuzey kesimlerinin yüksek basınç merkezinin, güney kesimlerinin ise Basra alçak basıncının etkisinde kalacağının tahmin edildiği kaydedilerek, yurt genelinde yağış beklenmediği ifade edildi. Öte yandan bütün bölgelerin parçalı ve az bulutlu geçeceğinin tahmin edildiği belirtildi.

        REKLAM

        BAKAN EROĞLU'NDAN AÇIKLAMA

        Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan ayı boyunca yurdun büyük bir kısmında havanın yağışlı olduğunu anımsatarak, "Ramazan ayında hava sıcakları da mevsim normallerinin 3-5 derece altında seyretti. Bayrama girişimizle birlikte özellikle perşembe gününden başlayarak sıcaklıklar artarak mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Yurt genelinde bayramın yağışsız, sıcak ve güneşli geçmesini beliyoruz." değerlendirmesini yaptı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ