Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İnanç Teravih namazı saat kaçta? Teravih namazı nasıl kılınır? 21 Haziran Teravih namazı saatleri

        Ramazan ayına özgü bir namaz olan Teravih Namazı, her akşam yatsıdan sonra camilerde büyük bir katılımla kılınmaktadır. Bu gecenin Kadir Gecesi olması nedeniyle, Teravih Namazı'na olan ilgi daha da arttı. PekiTeravih namazı nasıl kılınır? Kadir Gecesi namazı nasıl kılınır? Teravih namazı saat kaçta? İşte detaylar...

        TERAVİH NAMAZI SAAT KAÇTA?

        Ülke genelinde Müslümanlar camilere gidiyor ve Teravih Namazı kılarak ibadetlerini yerine getiriyor. Bu gecenin Kadir Gecesi olması nedeniyle katılım oranının daha yüksek olması bekleniyor. Peki Teravih Namazı saat kaçta? İşte il il Teravih Namazı vakitleri;

        23 Haziran Teravih Namazı vakitleri;

        • İstanbul: 22:39
        • Ankara: 22:16
        • İzmir: 22:29
        • Antalya: 22:06
        • Bursa: 22:33
        • Eskişehir: 22:24
        • Diyarbakır: 21:34
        • Samsun: 22:12
        • Edirne: 22:54
        • Iğdır: 21:31
        • Van: 21:24
        • Hakkari: 21:17
        DİĞER TÜM İLLERİN TERAVİH NAMAZI VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
        REKLAM

        TERAVİH NAMAZI NASIL KILINIR?

        Dünya genelinde milyonlarca Müslüman, Teravih namazı kılmak için camilere akın ediyor. Ramazan ayına özel bir namaz olan Teravih namazı, camilerde cemaatle birlikte yoğun bir katılımla bu yıl da kılınıyor. Teravih Namazı kılmak isteyen bazı kişiler, namazın nasıl kılındığını öğrenmek için internet üzerinde "Teravih namazı nasıl kılınır?" diye aratıyor. İşte Teravih Namazı kılınışı;

        Teravih namazına başlamadan önce ilk olarak her namazda olduğu gibi abdest alınması şarttır. Peki abdest nasıl alınır? İşte doğru abdest almak için yapmanız gerekenler;

        1- Abdest almaya başlamadan önce abdeste niyet edilir ve "Niyet ettim Allah rızası için abdest almaya" denir.

        2-"Eûzübillahimine şşeytanirracim-Bismillahirrahmanirrahim" Önce eller bileklere kadar ve parmak araları da ovuşturularak üç defa yıkanır.

        3-Sağ elimize üç defa su alarak ağzımıza veririz. Her su alışta ağzımızı çalkalayarak ağızdaki suyu dökeriz.

        4- Tekrar avucumuza su alarak üç defa burnumuza veririz. Sol el ile de sümkürür temizleriz.

        5-Sonra iki avucumuza su alarak saç bitiminden çene altına kadar yüzümüzü üç defa yıkarız.

        REKLAM

        6-Önce sağ kolu dirsekle beraber üçer defa yıkarız.Sonra sol kolu dirsekle beraber üçer defa yıkarız.

        7-Sağ elimizle başımızın dörtte birini mesh ederiz. Yani sağ elimizi ıslatıp başın dörtte birini sıvazlayarak ıslatırız.

        8-Her iki eli de ıslatıp serçe parmaklarımızla kulaklarımızın içini mesh ederiz. Kulakların arka kısmını ise baş parmaklarımızla mesh ederiz.

        9-Sonra baş ve serçe parmaklarımızı kullanmadan işaret, orta ve yüzük parmaklarımızın dışı ile boynumuzu da mesh ederiz.

        10-Ayaklara gelince, parmaklardan başlayarak önce sağ sonra sol ayağımızı topuk kemiği ile beraber üçer kez yıkarız.Ayaklarımızı yıkarken parmak aralarımızın iyice yıkanmasına dikkat etmemiz gerekir.Kadınlar ve erkeklerin abdest alış şekilleri arasında bir fark yoktur.

        REKLAM

        TERAVİH NAMAZI KILINIŞI

        ● Yatsı namazının farzı ve son sünneti kılındıktan sonra teravih namazına başlanır.

        ● Namaz kıldıracak imam: "Niyet ettim Allah rızası için teravih namazını kılmaya, bana uyanlara imam oldum" diye niyet ederek iftitah tekbirini alıp ellerini bağlar.

        ● İmam'ın arkasında kılan cemaat da "Niyet ettim Allah rızası için teravih namazını kılmaya, uydum imama" diyerek niyet eder ve imamın tekbirinden sonra "Allahü Ekber" diyerek tekbir alır ve ellerini bağlar.

        ● Bundan sonra imam ve cemaat gizlice "Sübhâneke"yi okur. Sübhaneke'nin okunması bitince, (Cemaat ayakta başka bir şey okumaz) imam gizlice Eûzü-Besmele, açıktan Fatiha ve bir sûre okur. Cemaatle birlikte rükû ve secdeleri yaptıktan sonra ikinci rekata kalkılır.

        ● Burada imam gizlice Besmele'yi, açıktan fatiha ve bir sûre okuyup rükû ve secdeleri yapar ve otururlar. İkinci rekatın sonundaki bu ilk oturuşta imam ve cemaat "Ettehiyyatü, Allâhümme salli ve Allâhümme barik" okur ve üçüncü rekata kalkarlar.

        REKLAM

        ● Üçüncü rekatın başında hem imam, hem de cemaat gizilce Sübhaneke'yi okur. Sonra imam gizlice Eûzü-Besmele, açıktan fatiha ve bir sure okur. Sonra rükû ve secdeleri yaparak dördüncü rekata kalkarlar.

        ● İmam gizlice Besmele'yi, açıktan da fatiha ve bir sure okuyarak yine rükû ve secdeler yapılıp oturulur.

        ● Bu son oturuşta da imam ve cemaat "Ettehiyyatü, Allâhüme salli, Allâhümme barik, Rabbenâ âtina ve Rabbena firli" okuduktan sonra selâm verirler. Böylece teravih namazının ilk dört rekatı kılınmış olur.

        ● Bundan sonra ayağa kalkılarak tıpkı tarif ettiğimiz gibi dörder rekat kılınmaya devam edilerek yirmi rekat tamamlanır.

        ● Sonra da cemaatle vitir namazı kılınır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ