Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Trafik İstanbul trafiğinde bayram yoğunluğu

        İstanbul'un çıkış noklarında trafik yoğunluğu yaşanıyor. Anadolu yakasında TEM ve D-100'deki trafik Kocaeli sınırına dayanmış durumda. Çamlıca gişeler, Mahmutbey, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde yoğunluk var. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde yoğunluk olmadığı göze çarpıyor.

        İSTANBUL YOL DURUMU

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin trafik haritasında yoğunluk yüzde 53 seviyesinde görülüyor.

        İstanbul'da bayram trafiği yoğunluğu başladı. Öğle saatlerinden itibaren trafik yoğunluğu artmaya başladı. Özellikle İstanbul'un çıkış noktalarındaki gişelerde uzun araç kuyruğu oluştu. Çamlıca gişeler, Mahmutbey, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'nin yoğunluk haritasında göze çarpan noktalar.

        REKLAM

        TEM otoyolunun İzmit kesiminde de İstanbul'dan yola çıkanlar dolayısıyla yoğunluk yaşanıyor.

        Trafik ekipleri, özellikle İstanbul'dan çıkış güzergahlarında tedbirlerini ve denetimlerini sürdürüyor.

        Akşam saatlerine doğru trafik yoğunluğunun daha da artması bekleniyor.

        AVRASYA TÜNELİ VE 3. KÖPRÜ ÜCRETLİ

        Öte yandan bu geceden itibaren kamunun işlettiği köprü ve otoyollar 4 gün ücretsiz olacak. Özel sektörün işlettiği Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Osmangazi Köprüsü'nden geçişlerden ise ücret alınmaya devam edilecek.

        VATANDAŞ İSYAN ETTİ

        İHA'nın haberine göre Ramazan Bayramı'nı şehir dışında geçirmek isteyen vatandaşlar yollarda yoğunluğa neden olurken, TEM Otoyolu'nda ve E-5'te yolda kalanlar ise trafiğin durumuna isyan etti.

        İstanbul genelinde iş çıkış saatiyle birlikte yoğunluk iki katına çıkarken, TEM Otoyolu'nda ve E-5'te yolda kalan sürücüler ise duruma isyan etti.

        Her bayram öncesinde bu çileyi yaşadıklarını ifade eden sürücüler, yolda kaldıklarını ifade ederek, "Saatlerdir yoldayız. Tatili şehir dışında geçirmek istiyoruz ama yoğunluktan dolayı gidemiyoruz. Her sene böyle, buna artık bir çözüm bulunması lazım. Ailemizle yollarda kaldık" dedi.

        E-5 Karayolu, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü istikameti Okmeydanı mevkiinde bayram için şehir dışına çıkmak isteyen vatandaşlardan Osman Kaya, "Karabük'e gidiyorum yaklaşık 1 saattir yoldayım" diye konuştu.

        Aracıyla evine gitmeye çalışa Hafize Göçay ise, "Oruçluyum, 1 saati geçkin süredir evime gitmeye çalışıyorum. Çok perişanım" şeklinde konuştu.

        Beylikdüzü'nden Okmeydanı'na 2 buçuk saatte geldiğini dile getiren vatandaş ise "Bu trafik çilesi bitmez. Buradan çıkana kadar herhalde 10 saat sürer. Yolculuk Van'a inşallah. Karayolu zor değil buradan İstanbul'dan çıktıktan sonra karayolu açıktır Allah'ın izniyle" şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ