Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Tüm Türkiye'de 'Huzur Arefe Operasyonu'

        Emniyet Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, Türkiye genelinde otobüs terminali, tren garı, havalimanı ve deniz iskelelerinde gerçekleştirilen "Huzur Arefe Operasyonu" kapsamında, İstanbul'da 39 ilçede uygulama yapılıyor.

        BAYRAM SÜRESİNCE DEVAM EDECEK

        Türkiye genelinde 81 ilde başlatılan ve bayram süresince devam edecek uygulamalar kapmasında, 2 bin 683 ekip ile birlikte 12 bin 72 personel yer alıyor. Operasyonlar 4 hava aracı ile de havadan kontrol ediliyor. Ayrıca 4 deniz aracının yer aldığı uygulamalarda 56 dedektör köpek bulunuyor. Görevli polislerin arasında Narkotik Suçlarla Mücadele, Mali Suçlarla Mücadele, Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Özel Harekat, Çevik Kuvvet ve trafik ekipleri yer alıyor.

        ŞÜPHELİ ŞAHISLARIN 'GBT'KONTROLLERİ YAPILIYOR

        Bayram tatili için şehir dışına çıkanların yoğunluk oluşturduğu Pendik İskelesi'nde, araçların iç ve bagaj kısımları tek tek arandı. Ekipler, kontrollerde şahısların da üst aramasını da gerçekleştirirken, şüpheli şahısların Genel Bilgi Tarama (GBT) kontrolleri yapıldı.

        REKLAM

        Bayram nedeniyle uzun araç kuyruklarının oluştuğu iskele önünde ekipler, araçların gerekli kontrollerini sağladıktan sonra gemiye geçişine izin veriyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ