Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Konya'da 2 kuzen, kapanan mermer ocağında oluşan gölette boğuldu
        1

        Konya'nın Bozkır İlçesi'nde evlerinin 500 metre ilerisindeki, kapanan mermer ocağına ait çukurda oluşan gölete serinlemek için giren 13 yaşındaki Berna Zeybek ile aynı yaştaki kuzeni Ahmet Demir, boğularak can verdi.

        2

        Olay, bugün saat 12.00 sıralarında Bozkır İlçesi'nin eskiden belde statüsünde olan Sorkun Mahallesi'ndeki Heseli Yaylası'nda meydana geldi.

        3

        DHA'nın haberine göre, Konya'da oturan Ahmet Demir, ağabeyi 15 yaşındaki Mehmet Demir, anne ve babasıyla birlikte bayram tatili için Heseli Yaylası'na gitti.

        4

        Bugün aileleriyle ve akrabalarıyla bayramlaşan Ahmet Demir, ağabeyi Mehmet Demir ve kuzeni Berna Zeybek evlerinin yaklaşık 500 metre ilerisindeki yaklaşık 3 yıl önce kapatılan mermer ocağının bulunduğu alana gitti.

        5

        Ahmet Demir ve Berna Zeybek, hiçbir güvenlik önlemi alınmayan mermer ocağına ait yaklaşık 3 metre derinliğindeki çukurda su birikintisiyle oluşan gölete girdi. Ahmet Demir ve Berna Zeybek, suda batmaya başladı.

        6

        Durumu fark eden Mehmet Demir, suya atlayıp kardeşi ve kuzenini kurtarmaya çalıştı.

        7

        Başarılı olamayınca eve koşarak babası Memiş Demir İle Berna Zeybek'in babası Osman Zeybek'e haber verdi. Aile de çocuklarını kurtarmak için koşarak kapanan mermer ocağı alanına gitti.

        8

        Osman Zeybek, suya atlayıp iki çocuğu da kurtarmak istedi ancak o da başarılı olamadı. Uzun uğraşlar sonucu Berna Zeybek'in cansız bedeni sudan çıkartıldı.

        9

        Ardından jandarma ve itfaiye ekiplerine haber verildi. Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi'ne bağlı dalgıçların yaptığı arama-kurtarma çalışma sonucu Ahmet Demir'in de cansız bedeni sudan çıkartıldı.