Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika AK Parti'nin CHP'ye bayram ziyaretinde 'OHAL' ve 'Adalet Yürüyüşü' gündemi

        AK Parti heyetinin CHP'ye bayram ziyaretinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından başlatılan "Adalet Yürüyüşü" gündeme geldi. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, konuklarına da yürüyüş tavsiyesinde bulunarak, "Aslında yürüyüşün sağlık açısından da faydası var. 2 kilo da vermiş durumdayım. Sizlere de tavsiye ederim" dedi. Gök ayrıca, OHAL konusuna da değinerek "Türkiye'nin bir an önce olağanüstü halden kurtularak, normal düzene geçmesi gerekiyor. Umarım 19 Temmuz'da biten olağanüstü halin süresi uzatılmaz" dedi.

        "ÜZERİNDE DURDUĞUMUZ ÖNEMLİ BİR MESELE"

        AK Parti heyeti, Ramazan Bayramı dolayısıyla ana muhalefet partisi CHP'ye ziyarette bulundu. AK Parti heyetinde Ankara Milletvekili Murat Alparslan ve AK Parti MKYK üyesi Nurten Güngör yer aldı. Bayramlaşma için gelen AK Parti heyetini CHP Grup Başkan Vekili ve Ankara Milletvekili Levent Gök, CHP Kadın Kolları MYK üyesi Zehra Eriç ve Gençlik Kolları MYK üyesi Genç Osman Killik karşıladı. AK Parti Ankara Milletvekili Murat Alparsalan, adaletin tesis edilmesi ve adalete olan inancın kuvvetlenmesi için parti olarak üzerlerine düşeni yapma gayreti içinde olduklarını söyledi. Bu konuda mevzuat değişiklikleri nihayetinde 16 Nisan'daki yargının tarafsızlığına vurgu yapan bir takım değişikliklerin ortaya konulmasının bunların göstergesi olduğunu kaydeden Alparslan, "Adaletin tesisi, temini, takibinin belki bir şekilde sağlanabilmesi anlamında siyasetin siyasi argümanlarla ve siyaset yapılan mekanizmalar üzerinden bir hassasiyet oluşturulması bizlerin arzusudur. İnşallah bu konuda zaten bir kamuoyu dikkati çekildi. Bu dikkat de üzerinde durduğumuz önemli bir mesele" dedi.

        "ASLINDA SAĞLIK AÇISINDAN DA YARARI VAR"

        CHP Ankara Milletvekili Levent Gök ise, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından başlatılan "Adalet Yürüyüşü"nü hatırlatarak, "Ben de iştirak ediyorum. 2 kilo da vermiş durumdayım. Aslında sağlık açısından yararı da var. Sizlere de tavsiye ederim. Tabii sıcakta yürüyoruz. Günde yaklaşık 20 kilometre. Bitiş tarihi 8 ya da 9 Temmuz olarak umuyoruz. Bu tempoda gidersek bitecek. Hatta biraz da hesapladığımız takvimin önündeyiz. Sanırım 8-9 Temmuz'da Maltepe'de olacağız. Sabah başlıyoruz yürüyüşe, günde 3 veya 4 etap yapıyoruz. E-5 karayolundan emniyet şeridini kullanarak yürüyoruz. Bir parça diğer tarafa taşar gibi oluyoruz ama trafik akıyor, bir sıkıntı yok. Kamu düzeninin aksamaması açısından buna özen gösteriyoruz. İşte böyle bir tablo içerisinde uzun ince bir yolda yürüyoruz" ifadelerini kullandı.

        Bu sözler üzerine Alparslan, hassasiyetlerin belirtildiğini, farklı provokasyonlara fırsat vermeden amacına uygun bir şekilde hassasiyetin gösterildiğini belirtti.

        Ufak tefek şeylerin olduğunu ancak görmezden geldiklerini vurgulayan Gök, herkesin protesto hakkının olduğunu, önemli olanın taşmadan kitlenin de nabzını tutarak yürümek olduğunu söyledi.

        İLK ZİYARET CHP'DEN AK PARTİ'YE OLDU

        Ramazan Bayramı dolayısıyla siyasi partiler arası bayramlaşma kapsamında AK Parti'yi ilk olarak CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır başkanlığındaki heyet ziyaret etti.CHP'lileri AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin başkanlığındaki heyet karşıladı.

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, 15 Temmuz şehitlerinin çeşitli etkinliklerle anılacağını belirterek, "15 Temmuz sonrasında yakalamış olduğumuz o güzel atmosferin, havanın, Yenikapı ruhunun yeniden dirilmesini ve ülkeye egemen olmasını diliyorum." dedi.

        Şahin, bayramın tüm ülkeye hayırlar getirmesini dileyerek, tüm dünyada yaşayan Müslümanların birliğine, beraberliğine ve kardeşliğine vesile olmasını temenni etti.

        Toplumsal sorunların çözümünde en büyük rolün iktidar ve ana muhalefet partisine düştüğünü dile getiren Şahin, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılına yaklaşıldığını hatırlattı. Şahin, "15 Temmuz öncesi ve sonrasında etkinliklerle 15 Temmuz şehitlerimiz anılacak. 15 Temmuz'da yaşanan hain darbe girişimi konusunda toplumun duyarlılığı, dikkati o noktaya çekilecek. 15 Temmuz sonrasında yakalamış olduğumuz o güzel atmosferin, havanın, Yenikapı ruhunun yeniden dirilmesini ve ülkeye egemen olmasını diliyorum." diye konuştu.

        Şahin, ülkenin büyük bir saldırıya maruz kaldığını vurgulayarak, OHAL'in bununla mücadele için öngörüldüğünü ve her ülkede ihtiyaç olduğu sürece kullanılmasının meşru ve demokratik bir hak olduğunu kaydetti. Şahin, bunun ne zaman sona ereceğine de Meclisin karar vereceğini hatırlattı.

        "KİMSEYLE HİÇBİR HUSUMETİ OLMADAN BİR YÜRÜYÜŞ İÇERİSİNDE"

        CHP Genel Sekreteri Sındır da sözlerine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bütün AK Parti teşkilatına en içten sevgi ve selamlarını ileterek başladı.

        Kırgınlık ve küskünlüklerin bir daha hatırlanmamak üzere silinmesi gerektiğini ifade eden Sındır, "Kardeşliğimize, birliğimize, beraberliğimize bakalım. Bayram, devletimizin ve milletimizin bekası, geleceği ve insanlık adına daha güzel bir gelecek için vesile olsun. Sayın Genel Başkanınıza geçmiş olsun dileğimizi de ifade etmek isterim." dedi.

        Kılıçdaroğlu'nun, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki için başlattığı yürüyüşüne de değinen Sındır, şunları söyledi:

        "Sevginin, barışın, kardeşliğin, dostluğun temennisinin yanında adalet de hepimiz için. Sizler de eminim aynı düşüncedesiniz ve duygudasınız. Adalet, dinimizin de aslında çok temel ve kutsal bir değeri. Aslında adalet doğanın, yaşamın, doğal dengenin çok temel bir değeri, onun üzerine kurulmuş bir doğal denge. Bir insan eliyle adaletin tüm insanlık için hakkaniyetli bir şekilde var olmasını diliyoruz. Bu amaçla bir yürüyüş içerisinde, kimseyle hiçbir husumeti olmadan bir yürüyüş içerisinde."

        Sındır, 15 Temmuz darbe girişimine de değinerek, "15 Temmuz şehitlerimize, öncesi ve sonrasında bu vatan, millet, bayrak için canını feda etmiş, Cumhuriyetimiz için canını feda etmiş başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize de uzun ömürler diliyorum." dedi.

        Vatana ve devlete kast eden kim olursa karşısında milleti bulacağına işaret eden Sındır, "Sizler de bizler de bu milletin yasal siyasi partileri olarak mutlaka buna karşı bütün gücümüzle gereğini yaparız. 15 Temmuz'da da böyle oldu." değerlendirmesinde bulundu.

        Sındır, bir daha devletin ve milletin 15 Temmuz gibi darbe girişimlerine maruz kalmaması temennisinde bulunarak, "Umarız, 15 Temmuz darbe girişiminin bütün sorunları ve darbe girişimine doğrudan veya dolaylı katkıda bulunanlar da ortaya çıkar, yargı önünde en kısa zamanda hesapları sorulur. 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle çıkartılmış olan OHAL durumundan da ülkemiz bir an evvel artık daha demokratik, özgür, yasama ve yürütmesiyle daha bağımsız ve özgür yargısıyla bir an evvel bu OHAL sürecinden de çıkarız." diye konuştu.

        MHP'DEN AK PARTİ'YE ZİYARET

        MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan başkanlığındaki heyet de AK Parti'ye bayram ziyaretinde bulundu. AK Parti'de MHP'lileri, Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin başkanlığındaki heyet karşıladı. Şahin, MHP heyetine bayram ziyareti için teşekkür etti, Ankara Milletvekili ve Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi Jülide Sarıeroğlu, Kadın Kolları Mali ve İdari İşler Başkanı Pınar Doğan Aksoy, Gençlik Kolları Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Mustafa Özbey'den oluşan AK Parti heyetini tanıttı.

        Türkiye'nin uzun süredir terörle mücadelede kararlılık gösterdiğini, PKK, FETÖ, DHKP-C ve diğer terör örgütlerine karşı çok güçlü bir mücadele yürüttüğünü vurgulayan Şahin, darbe girişimi sonrasında FETÖ ile mücadele konusunda çok kararlı adımlar atıldığını söyledi.

        "SİYASİ PARTİLER, ÜLKE MESELELERİNDE BİRLİK İÇİNDE OLMALI"

        MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan, MHP heyetinde yer alan Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri Kadir Şekerci ve Mesut Çelik'i tanıtarak, AK Parti'lilerin bayramını kutladı.

        Türk İslam coğrafyasının Ramazan Bayramı'nı umutla karşılayamadığını belirten Ayhan, şunları kaydetti:

        "Siyasi partiler, ülke meselelerinde birlik ve beraberlik içinde olmalı. Özellikle dış politikaya yönelik meselelerde daha açık, birbirini aydınlatıcı, geleceğe yönelik politikaların oluşturulmasına katkı sağlamaları gerekiyor."

        SAADET PARTİSİ VE BBP'DEN ZİYARET

        Partiler arası bayramlaşma kapsamında Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi heyeti de AK Parti'ye bayram ziyaretinde bulundu.

        REKLAM

        AK PARTİ'DEN CHP'YE ZİYARET

        Partiler arası bayramlaşma kapsamında AK Parti Ankara Milletvekili Murat Alpaslan, MKYK Üyesi Nurten Güngör, Gençlik Kolları Seçim İşleri Başkanı Nureddin Çelik'ten oluşan heyet, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök başkanlığındaki heyeti ziyaret etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ