Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem TBMM Başkanı İsmail Kahraman: Saçınız kendinizin mi?

        TBMM Başkanı İsmail Kahraman, göreve geldiği günden bu yana farklı uygulamaları ve protokolde alışık olunmayan tavırlarıyla yeni bir başkan portresi çiziyor.

        Kahraman’ın Meclis’te çalışanların ve siyasetçilerin alıştığı, protokol kurallarını gevşeten tavrı, en çok yabancı heyetlerle yapılan ikili ve heyetler arası görüşmelerde dikkat çekiyor. Kahraman, öncelikle hangi ülkeden olursa olsun yabancı konuklarına nereli olduklarını, hangi kentte doğduklarını, eğitim durumlarını, evli olup olmadıklarını soruyor. Bekâr siyasetçilere “Neden bekaârsınız, neden evlenmediniz?” gibi sorular yönelten Kahraman, evlilere de kaç çocukları olduğunu soruyor. Kahraman, kısa süre önce kendisini ziyarete gelen heyette yer alan uzun saçlı kadın misafire de “Saçınız kendinizin mi?” diye sordu.

        REKLAM

        Gazete Habertürk'ten Saliha Çolak'ın haberine göre Kahraman’ın soruları, çoğunlukla gülüşmeler ve samimi bir havayla ortamdaki gerginliğin dağılmasını sağlıyor. Bir yemek sırasında Kahraman’ın, tatlı servisi yapılırken kendisine tatlı istemeyip yanındakini işaret ederek “Biz bölüşürüz” demesi de bunlar arasında. Başkana yakın kaynaklar, Kahraman’ın bu samimi yaklaşımlarının konuk heyet ile sıcak bir görüşme ortamı yarattığını, bu ortamda Kahraman’ın daha rahat eleştirilerini sıraladığını belirtiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ