Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şemdinli şehidi Oğuzhan Küçük'e veda! Babası üniformasını giydi

        Tekeli-Gedik Tepe ve İran sınırına yakın 2 bin 867 rakımlı tepeye, Irak'ın kuzeyinden düzenlenen havan ve doçka silahlı taciz ateşinde şehit olan Oğuzhan Küçük'ün naaşı, askeri uçakla Konya Havaalanı'na, oradan karayoluyla Karaman'daki babaevine götürüldü.

        BABASI ŞEHİT OĞLUNUN ÜNİFORMASINI GİYDİ

        Şehit cenazesi, helallik alınmasının ardından cenaze namazının kılınacağı 15 Temmuz Aktekke Demokrasi Meydanı'na getirildi. Yaklaşık 7 sene uzman çavuş olarak görev yaptığı ve 28 Şubat sürecinde askeriyeyle ilişkisi kesildiği öğrenilen baba Alaattin Küçük'ün, şehit oğlunun üniformasını giydiği görüldü. Törende oldukça metanetli olduğu gözlenen baba Küçük, tabut başına gelerek, oğlunun fotoğrafına bir süre baktı.

        "ÇAĞIRDIKLARI AN GÖREVE HAZIRIZ"

        Baba Küçük, şunları söyledi:

        "Mehmet Akif'in dediği gibi, Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak uğurunda ölen varsa vatandır. Ne mutlu ki bize bu bayrak üzerinde bir tane kanımız oldu. Ne bayrak iner, ne de bu vatan savunmasından pes ederiz. Yerine yenisi gelir. Elbisesi üzerime de tam oturdu. Çağırdıkları an göreve hazırız. Bizimkiler şehit oluyor, yeni evlatlarımızı düğüne gönderir gibi gönderiyoruz da, Bu satılmışlar ölünce nereye gidecekler diye düşünüyorum. Elbet bunun da sonu gelecek. Bu iman olduğu sürece Türk milletini asla kimse yıkamayacak."

        Uzman erbaş olarak Hakkari'nin Çukurca ilçesinde görev yaptığı öğrenilen şehidin kardeşi Mücahit Hamza Küçük de kardeşinin tabutuna uzun süre baktı. Kardeşinin fotoğrafını inceleyen Mücahit Hamza Küçük, "Benden yakışıklı duruyor. Metanetli duracağız, ağlamayacağız." dedi.

        Gözyaşı döken şehidin annesi Şerife Küçük ile kız kardeşi Saliha Küçük'ün de ayakta durmakta güçlük çektiği görüldü.

        Şehit Oğuzhan Küçük'ün cenazesi, 15 Temmuz Aktekke Demokrasi Meydanı'nda kılınan cenaze namazının ardından, Garnizon Şehitliği'nde toprağa verildi.

        Cenaze törenine, şehidin ailesi, yakınları, silah arkadaşları, AK Parti Karaman Milletvekilleri Recep Konuk, Recep Şeker, Vali Fahri Meral, Karaman Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay İlhan Şen ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ