Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Atalay Filiz davasında sona doğru

        Tuzla'da öğretmen Fatma Kayıkçı cinayetine ilişkin ağırlaştırılmış müebbet ve 10 yıla kadar hapsi istenen Atalay Filiz'in yargılandığı davada dosya, esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için Cumhuriyet savcısına verildi. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nce, Filiz hakkında “akıl hastalığı yok, cezai sorumluluğu tam” yönünde yeni bir rapor düzenledi. Düzenlenen rapor “resmi belgede sahtecilik” suçundan yargılandığı davaya, oradan da cinayet davasına gönderildi.

        Habertürk Haber Merkezi'nden Arzu Kaya'nın aktardığı bilgilere göre, Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 3. duruşmaya tutuklu sanık Atalay Filiz, Fatma öğretmenin 16 yaşındaki oğlu katıldı. Cezaevinden getirilen Filiz'in oldukça zayıflamış, saç ve sakalının uzamış olduğu görüldü. Duruşmada mahkeme başkanı, 2 celsedir savunma yapmayan Atalay Filiz'e savunma yapıp yapmayacağını sordu. Atalay Filiz, “Savcılıkta ve Sulh Ceza Hakimliği'nde verdiğim ifademi tekrar etmek istiyorum” dedi. Bunun üzerine Filiz'in savcılıkta, cinayeti gazete yazılarından almış olduğu mesajlarla işlediğine dair verdiği 13 sayfalık ifadesi okundu.

        DOSYA MÜTALAA İÇİN SAVCIDA

        Duruşmada, soruşturma aşamasında Reyhan Dağ adlı kadının Atalay Filiz'i tanıdığını, olaydan sonra kendisinden para istediğini ve Fatma Kayıkçı ile ilişkileri olduğuna dair ifadesi de okundu. “Ben kendisini tanımıyorum. Görüşüp para da almadım” diye konuşan Atalay Filiz'e üye hakim Dağ'ın nasıl bu kadar ayrıntılı ifade verebildiğini sordu. Filiz ise, “Ben tanımıyorum ama o beni tanıyorsa bilemem” şeklinde yanıt verdi. Mahkeme dosyanın esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için Cumhuriyet savcısına verilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

        CEZAİ SORUMLULUĞU TAM

        Öte yandan Filiz'in firari olduğu dönemde başkalarının kimliklerini kullandığı için “resmi belgede sahtecilik” suçundan Anadolu 67. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davaya Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden gelen rapor, cinayet davasına da ulaştı. 6 uzman tarafından hazırlanan yeni raporda Filiz'in cezai sorumluluğunun tam olduğu belirtildi. Raporda, Filiz'in “resmi belgede sahtecilik” suçunu işlediği esnasında herhangi bir akıl hastalığı yada zayıflığı olmadığı kaydedildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ