Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Motosiklet tutkunu Prof. Dr. Can Solakoğlu gözyaşlarıyla uğurlandı

        Bulgaristan'daki motosiklet kazasında hayatını kaybeden Prof. Dr. Can Solakoğlu için Maltepe Üniversitesi'nde düzenlenen törende salonu dolduranlar gözyaşlarını tutamadı.

        Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Can Solakoğlu (55), bayram tatilini geçirmek için motosikletli bir grup arkadaşıyla Bulgaristan'a gitmişti. Bulgaristan'dan da geçtiğimiz cumartesi günü Yunanistan'a gitmek üzere yola çıkan Prof. Dr. Solakoğlu, sol virajda karşı şeride geçen bir otomobille çarpışması sonucu hayatını kaybetmişti. Can Solakoğlu için görev yaptığı Maltepe Üniversitesi'nde bugün saat 13.00'da tören düzenlendi. Törene Sakaoğlu'nun ailesi, yakınları, üniversite yöneticileri, meslektaşları, öğrencileri ve hastaları katıldı. Can Solakoğlu'nun eşi Gevher; çocukları Selin, Sarp ve Alp Solakoğlu burada taziyeleri kabul etti.

        DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

        Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başlayan törende Sakaoğlu'nun biyografisi okunduktan sonra hayatını anlatan fotoğraflar perdeye yansıtıldı. Bu sırada Sakoğlu'nun başta ailesi olmak üzere salondaki birçok kişi gözyaşlarına boğuldu.

        "UMARIM MOTOSİKLETLE GİTMİYORSUNUZDUR' DEDİM"

        Törende konuşan Mahtepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şahin Karasar, "Ben 3 yıldır tanıyorum Can ağabeyi. Can ağabey isminin önüne eklenecek sıfatları fazlasıyla hakeden; çok iyi bir hekim, asker, yönetici, diplomat ve dosttu, ağabeydi.

        Asalet kavramının karşılığını birebir bulduğu bir kişilikti. Geçtiğimiz günlerde yurtdışı çıkış kağıdını imzalarken aradım kendisini ve son konuşmamız oldu o. 'Can ağabey umarım motosikletle gitmiyorsunuzdur' dedim. 'Motosikletle gideceğim çok güzel bir seyahat olacak. Dönünce görüşürüz' demişti. Ben kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Hepimizin başı sağolsun" ifadesini kullandı.

        Rektör Karasar'ın konuşmasının ardından Can Solakoğlu'nun mesai arkadaşları kürsüye çıkıp anılarını paylaştı. Solakoğlu yapılan duaların ardından da Üsküdar Selimiye Camii'ne götürüldü. Can Solakoğlu burada ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından Karaacahmet Mezarlığı'na defnedilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ