Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İzmir'de torpil dehşeti

        İzmir'de, bakkaldan aldığı torpilleri cam şişenin içerisine dolduran ve arkadaşlarının üzerine atan bir çocuk, kendiyle beraber 3 arkadaşının yaralanmasına sebep oldu. Çocuklardan biri camın dağılmasıyla elinden, diğeri ise gözünden yaralandı.

        İHA'nın haberine göre, olay, Karşıyaka ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde meydana geldi. Bayramda dışarıya çıkan ve arkadaşlarıyla beraber oyun oynayan dört çocuktan Hasan Ü. (13) mahallesindeki bakkaldan torpil satın aldı. İddialara göre, 13 yaşındaki çocuk aldığı torpillerin barutunu cam şişe içerisine boşalttı. Hasan Ü., daha sonra elindeki çakmakla fitili ateşleyerek kısa bir süre sonra da barut dolu cam şişeyi arkadaşlarının üzerine attı. Şiddetli patlamayla barut doldurulan cam tuzla buz oldu. Olayda, aralarında Hasan Ü.'nün de bulunduğu dört çocuk vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı.

        REKLAM

        BİRİ GÖZÜNDEN AMELİYAT OLDU, BİRİNİN KOLUNA 7 DİKİŞ ATILDI

        13 yaşındaki Olcan, patlamayla birlikte cam şişenin dağılmasıyla gözünden yaralandı. Olcan, daha sonra ameliyat edilerek tedavi altına alındı. Yaralanan çocuklardan Emirhan Faruk Ş.'nin (11) ise eline 7 dikiş atıldı. Bayram günü meydana gelen olay sonrası Emirhan Faruk Ş.'nin babası İlyas Ş., torpili hazırlayan çocuk ve torpilleri satan bakkaldan şikayetçi oldu. İlyas Ş., "Çok üzücü bir olay. Bu tür patlayıcı maddelerin satılmaması gerekiyor. O yüzden bunu satan bakkaldan şikayetçi oldum" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ