Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Malatya'daki darbe girişimi davasını Cumhurbaşkanlığı danışmanları takip ediyor

        FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili tutuklanan, aralarında dönemin 2. Ordu Komutanı Adem Huduti, 2. Ordu Kurmay Başkanı Angun ile eski 7. Ana Jet Üssü Komutanı Tuğgeneral Emin Ayık'ın bulunduğu 6'sı general 28'i tutuklu 76 sanıklı davanın dördüncü duruşmanın ikinci oturumu başladı.

        Habertürk Haber Merkezi'nden Ferdi Durdu'nun haberine göre; Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen duruşmaya 14 tutuklu sanık, geniş güvenlik önlemi altında elleri kelepçeli olarak cezaevi araçlarıyla getirildi. Dönemin 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti SEGBİS üzerinden duruşmaya katılırken, dönemin 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Avni Angun duruşmada yer aldı.

        REKLAM

        Duruşmayı Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanları Ayşe Türkmenoğlu, Gülay Samancı ve Ahmet Karayiğit de takip ediyor. Duruşmanın görüldüğü Yakınca Spor Salonu dördüncü duruşmanın ikinci oturumunda tamamen doldu.

        SANIKLARA TEPKİ

        Duruşmanın ikinci oturumunu izlemeye gelen vatandaşlar, tutuklu sanıklar duruşma salonuna getirildiği esnada tepki gösterdi. Spor salonunun girişinde kontrol noktası oluşturup çevrede güvenlik önlemi alan polis ve özel harekat ekipleri, avukatların yanı sıra tutuksuz sanıklar ve yakınları, müştekileri ve izleyicileri X-ray cihazından geçirerek üst araması yaptıktan sonra içeri aldı.

        Vatandaşlar, tutuklu sanıklara, "Kravat bağlayacağına ip bağla", "Kafanızı önünüze eğin hainler", "Vatan hainleri", "Kaça sattınız ülkeyi", "FETÖ'nün köpekleri" diyerek tepki gösterdi. Tepkiler duruşma salonunda da devam etti.

        DURUŞMA SALONU DOLDU

        Oturumu, Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanları Ayşe Türkmenoğlu, Gülay Samancı, Ahmet Karayiğit, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ile partililer, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, şehit aileleri ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar takip ediyor.

        REKLAM

        Davanın görülmeye başlandığı 7 Mart'tan bu yana aralarında dönemin 2. Ordu Komutanı Adem Huduti ve 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Avni Angun'un da bulunduğu 72 sanık savunma yaptı.

        Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz ve Başsavcıvekili Mehmet Badem tarafından hazırlanan, Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen 165 sayfalık iddianamede, dönemin 2. Ordu Komutanı Huduti, "bir numaralı şüpheli" olarak yer alıyor.

        İddianamede, sanıkların, "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etmek", "cebir ve şiddet kullanarak TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya TBMM'yi görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs etme", "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etme" suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ve "FETÖ üyesi olmak" suçundan da 15'er yıl hapisle cezalandırılmaları isteniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ