Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem FETÖ operasyonları! Güncel FETÖ operasyonları ve tutuklananlar!

        15 Temmuztarihinde Fetullahçı Terör Örgütü mensupları tarafından yapılmak istenen darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasıyla birlikte, ülke genelinde Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) bağlı kişi ve kurumlara yönelik operasyonlar devam ediyor. İşte FETÖ ile bağlantısı olan ya da örgütün şifreli haberleşme programıBylockkullandığı tespit edilen kişi ve kurumlara yönelik operasyonlarda 30 Haziran 2017 Cuma günü raporu.

        Haberler anlık olarak güncellenmektedir...

        NİĞDE'DE BYLOCK OPERASYONU: 10 GÖZALTI

        Niğde'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında "ByLock" kullandıkları iddiasıyla 10 şüpheli gözaltına alındı.

        Niğde Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddia edilen 15 şüphelinin yakalanması için operasyon düzenledi.

        Operasyonda, H.D, M.G, İ.K, O.Ö, A.K, Ş.Ö, A.R.S, F.U, E.Y. ve B.B.Z, adreslerinde gözaltına alındı.

        Hakkında gözaltı kararı bulunan M.S.B, C.D, D.İ, M.G. ve M.Mnin yakalanması için çalışmalar sürüyor. (AA)

        TRABZON'DA 6 POLİS GÖZALTINA ALINDI

        Trabzon'da, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında daha önce açığa alınan 6 polis gözaltına alındı.

        Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile daha önce açığa alınan polis memurlarına yönelik operasyon düzenlendi.

        Operasyonda 6 polis memuru gözaltına alındı.

        Zanlıların Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri sürüyor. (AA)

        EGE ÜNİVERSİTESİ'NE FETÖ OPERASYONU: AKADEMİSYENLER DAHİL 12 GÖZALTI

        İzmir'de, Ege Üniversitesi'nde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına yönelik operasyonda, aralarında akademisyenlerin de bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğüFETÖ/PDY soruşturması kapsamında Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Ege Üniversitesi'nde haklarında yakalama kararı verilen, aralarında aktif görevde olan ve meslekten ihraç edilen idari personel ile akademisyenlerin de bulunduğu şahıslara yönelik operasyon düzenledi.

        Gözaltına alınan 12 şüphelinin örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıklarının tespit edildiği belirtildi.

        Zanlılar, sağlık kontrolünün ardından Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. (AA)

        TOKAT'TA 4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Tokat'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 4 zanlı gözaltına alındı.

        Tokat Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyonda örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları iddiasıyla özel sektörlerde çalışan T.Ş, M.K, D.B. ve H.T.B. gözaltına alındı.

        Zanlılar, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.

        Adreslerinde bulunamayan 2 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor. (AA)

        SAMSUN'DA 14 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Samsun merkezli 2 ilde gerçekleştirilen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 14 şüpheli gözaltına alındı.

        Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, örgüte yönelik soruşturma kapsamında Samsunun Çarşamba, Salıpazarı, 19 Mayıs ve Kavak ilçeleri ile Trabzonda belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Örgüte müzahir kurum çalışanları, görevlerinden ihraç edilen kamu görevlileri ve özel sektör çalışanlarından oluşan 14 şüpheli, evlerinde gözaltına alınarak emniyete getirildi.

        Gözaltı sayısının artabileceği bildirildi. (AA)

        BİLECİK'TE 5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Bilecik'te Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması (PDY) soruşturması kapsamında 5 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgilere göre; Bilecik İl Müftülüğü bünyesinde çalıştıkları sıradaFETÖ/PYD soruşturması kapsamında daha önceden açığa alınan 5 kişi bu sabah Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince evlerine düzenlenen operasyonda gözaltına alındılar.

        Gözaltına alınan 5 kişi Bilecik Devlet Hastanesindeki sağlık kontrollerinin ardından İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

        Öte yandan ekipler, şüphelilerin evlerinde arama yaptığı öğrenildi. (İHA)

        ZONGULDAK'TA 2'Sİ KADIN 8 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Zonguldak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan ve örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları ileri sürülen 2'si kadın 8 kişi adliyeye sevk edildi.

        Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddia edilenlere yönelik merkez ile Kozlu, Kilimli ve Ereğli ilçelerinde belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 2'si kadın 8 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından adliyeye götürüldü.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, 21 ve 23 Haziran'da Zonguldak'ın merkez, Kozlu, Kilimli ve Ereğli ilçelerinde,FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonlarda, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddia edilen 15i kadın 36 kişi gözaltına alınmıştı.

        Dün operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen 2'si kadın 9 kişi, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanmıştı. (AA)

        NEVŞEHİR'DE 1 ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Nevşehir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan bir öğretmen tutuklandı.

        Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamaya göre,FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla hakkında soruşturma açılan öğretmen Aysel A, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

        Aysel A, Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi. (AA)

        FETÖ'NÜN SÖZDE "KAYSERİ İMAMI" ANKARA'DA YAKALANDI

        REKLAM

        FETÖ/PYD Kayseri yapılanmasında 'adliye imamı' olduğu iddiasıyla yaklaşık 1.5 yıldır arananAhmet Türkmen,Ankara'da saklandığı evde yakalanarak, Kayseri'ye getirildi

        Kayseri'de 7 Şubat 2016 tarihinde hakkında Sulh Ceza Mahkemesi tarafındantutuklama kararı verilenAhmet Türkmen'in, Hollanda'ya kaçtığı ileri sürülüyordu. Kayseri Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri yaptıkları çalışma sonucu Türkmen'in , Ankara'da olduğunu belirledi. Bu sabaha karşı yapılan operasyonda, Ankara'da saklandığı evde yakalanan Ahmet Türkmen, Kayseri'ye getirildi.

        Akaryakıt ticareti yapan Ahmet Türkmen'in sorgusunun ardındanFETÖ'nün Kayseri adliyesindeki örgütlenmesiyle ilgili önemli gelişmeler olması bekleniyor. (DHA)

        ADANA'DA 30 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Adanada Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında daha önce meslekten ihraç edilen ve açığa alınan bazı memurlar ile ev kadınlarının da aralarında yer aldığı 30 kişi gözaltına alındı.

        Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca,FETÖ/PDYye yönelik soruşturma çerçevesinde bazı şüpheliler hakkında gözaltı kararı verildi.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile Terörle Mücadele Şubelerine bağlı ekipler tarafından Özel Harekat polislerinin de katılımıyla kent merkezinde 45, Ankarada ise 1 adrese operasyon düzenlendi.

        Operasyonda, aralarında ByLock kullandığı öne sürülenler ile daha önceden meslekten ihraç edilen ve açığa alınan bazı memurların yanı sıra ev kadınlarının da bulunduğu 30 şüpheli gözaltına aldı.

        Gözaltına alınan şüpheliler, Adana Devlet Hastanesi Adli Tıp Biriminde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü.

        Operasyonun zanlıların kullandığı ByLock programının içeriğinin çözülmesinin ardından yapıldığı öğrenildi.(AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ