Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim TEOG tercihleri ne zaman başlayacak? 2017 TEOG tercihleri nasıl yapılır?

        Milli Eğitim Bakanlığı tarafından TEOG YEP sonuçlarının açıklandı. TEOG YEP puanlarını öğrenmek isteyen öğrenciler, MEB'in resmi sitesi üzerinden sonuçlara erişim sağlayabiliyor. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte öğrenciler şimdi de "TEOG tercihleri ne zaman başlayacak?" ve "TEOG tercihleri nasıl yapılır?" diye soruyor. Peki TEOG tercihleri nasıl yapılır? TEOG tercihleri ne zaman başlayacak?

        TEOG TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

        Yüz binlerce sekizinci sınıf öğrencisinin lise eğitimine devam etmesi için katılım sağladığı TEOG'un ardından şimdi de gözler tercih tarihine çevrildi. TEOG tercihleri, Milli Eğitim Bakanlığı'nda (MEB) yer alan bilgiye göre, 14 Temmuz 2017 tarihinde başlayacak.

        REKLAM

        Tam 10 gün sürecek olan tercih süreci, 24 Temmuz 2017 saat 17:00'da sonlanacak. TEOG tercihleri için 17:00'dan sonra başvuru yapan adayların başvuruları/tercihleri geçerli sayılmayacak.

        TEOG TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

        Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde hizmet veren e-Okul'un resmi internet sitesi olan "https://e­okul.meb.gov.tr/" adresi üzerinden tercih işlemleri için ilk olarak giriş yapmak gerekiyor.

        e-OKUL İÇİN TIKLAYINIZ

        Giriş yaptıktan sonra, "TERCİH YAPMAK İSTİYORUM" ve "ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRACAĞIM TERCİH YAPMAYACAĞIM" şeklinde iki seçenek karşınıza çıkacaktır. Bu aşamada size uygun olan seçeneği seçerek işlemlerinizi sürdürebileceksiniz.

        Özel okula kayıt yapacak olan ve "ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRACAĞIM TERCİH YAPMAYACAĞIM" butonunu seçen öğrenciler, tercih haklarını kullanmış sayılacak ancakyerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabileceklerdir.

        Yerleştirmeye esas nakil başvuruları, herhangi bir örgün ortaokul ile imam hatip ortaokulu müdürlüğünden boş kontenjan şartı aranmaksızın yapılabilecektir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ