Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Antalya'da Alanya ve Gündoğmuş ilçelerinde orman yangınları

        Antalya'nın Alanya İlçesi Sapadere Kanyonu'nda, saat 10.00 sıralarında, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen alevler Sapadere Mahallesi'nde 5 evi tamamen kül etti, 15 ev de kısmen zarar gördü.

        Mahalledeki 20 ev tedbir amacıyla boşaltıldı. Dumandan etkilenen bir işçi hastaneye kaldırılırken alevlerin arasında kalan bir arazöz zarar gördü. Yaklaşık 15 hektarda etkili olan Gazipaşa İlçesi'ne kadar ilerleyen yangına 50 arazöz, 3 dozer, 6 söndürme helikopteri, 4 uçak ve çok sayıda orman işçisi ile müdahale ediliyor.

        REKLAM

        VALİ KARALOĞLU: "ZOR BİR YANGIN"

        Yangınla ilgili bilgi veren Antalya Valisi Münir Karaloğlu, "Yangın zor bir yangın, kolay bir yangın değil. Rüzgar çok. Kızılçam yoğun, bunlar çok kolay yanan ağaç cinsi. Hava çok kurak. Şu anda 4 uçak 6 helikopter 50'ye yakın arazözle müdahale ediliyor. Yoğun bir müdahale söz konusu. Devletin tüm imkanları seferber edildi. Orman Genel Müdür Yardımcısı, Orman Söndürme Daire Başkan Yardımcısı ekiplerin başında. İnşallah hava izin verirse kontrol altına almaya çalışıyoruz" dedi.

        "YANGIN BÜYÜYÜNCE BİZE 'KAÇIN' TALİMATI GELDİ"

        Alanya Belediyesi söndürme ekibinde görevli Ali Rıza Uyar, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendilerine yangın ihbarının gelmesi üzerine hızlıca bölgeye ulaştıklarını söyledi. Uyar, "Yangın büyüyünce bize 'kaçın' talimatı geldi. Bizim yapacağımız bir şey kalmadı. Yukarıda bir arazöz kalmış. Doğru mu, yanlış mı bilemiyoruz. Sonra biz aşağı tarafa kaçtık." dedi.

        "CAN KAYBI VE YARALI YOK"

        Yangında can kaybının olmadığını belirten Vali Karaloğlu, "Tedbir amacıyla 20 ev boşaltıldı. Şu anda can kaybı yok, yaralanan kimse yok. Etkili olduğu alanın büyüklüğüne ilişkin bir şey söylemek mümkün değil. Bizim için önemli olan vatandaşımızın can güvenliğidir. Risk oluşturan ev olursa da boşaltmaya devam edeceğiz. Yangın mevsimi geldi. Vatandaşlarımızı uyarıyoruz, lütfen herkes dikkat etsin. Pikniğe çıkanlar dikkatli olsun. Orman yangınlarıyla ilgili 112'ye ihbarda bulunsunlar" diye konuştu.

        ANTALYA'DA 2 YANGIN DAHA ÇIKTI

        Öte yandan Antalya'nın Gündoğmuş ve Manavgat ilçelerinde de orman yangını çıktı. Gündoğmuş İlçesi'nde saat 15.00 sıralarında başlayan yangın rüzgarın da etkisiyle büyüdü. 2 yangın söndürme helikopteri, 1 uçak, 6 arazöz, 30 orman işçisiyle yapılan müdahaleye vatandaşlarda destek verdi.Enerji nakil hattından çıktığı tahmin edilen ve 10 hektarlık bir alanda etkili olan yangın kısmen kontrol altına alındı.

        CAMİLERDE YANGIN VAAZI

        Havaların ısınması ve yangın mevsiminin gelmesi nedeniyle Antalya Müftüsü Osman Artan da orman yangınları konusunda vaaz ve hutbelerde cemaatin uyarılmasını istedi. Sıcak hava ve rüzgarın yangın riskini artırdığını belirten Artan'ın çağrısı üzerine camilerde yangınla ilgili vaaz verilmeye başlandı.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ