Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu!

        Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "CHP'nin temsil ettiği çizgi artık siyaseten muhalif olma, siyaseten farklı duruş sergileme, siyaseten farklı söylemde bulunma boyutunu aşmıştır. Terör örgütleriyle ve onları özellikle ülkemizin üzerine kışkırtan güçlerle birlikte hareket etme noktasına geldiğini görmek durumundayız." dedi.

        Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen "İl Başkanları Toplantısı"ndaki konuşmasında, 16 Nisan'daki halk oylamasının ardından 2 Mayıs'ta partiye tekrar üye olduğunu, 21 Mayıs'taki olağanüstü büyük kongrede de genel başkanlık görevini devir aldığını hatırlattı.

        Ardından kongrede seçilen MKYK'yı toplayıp, MYK'yı belirlediklerini ve çalışmaları hızlandırdıklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün de partiyle ilişkiyi hukuki olarak sona erdirdiği 2014 yılı Ağustos ayından sonraki ilk il başkanları toplantısının icra edildiğini belirtti.

        REKLAM

        Erdoğan, il başkanlarıyla daha sonra çeşitli vesilelerle bir araya geldiklerini anımsatarak, kendisinin de katıldığı en son genişletilmiş il başkanları toplantısının 18 Nisan 2014'te mahalli seçimlerin ardından, gerçekleştirdiklerini kaydetti.

        Bu toplantıda, 30 Mart 2014'te yapılan mahalli seçimlerin muhasebesini gerçekleştirdiklerini anlatan Erdoğan, "Seçim sürecinde nasıl alçakça, nasıl kalleşçe saldırılara maruz kaldığımızı konuşmuştuk. Şu anda 'akılsız başın cezasını ayaklar çeker' misali kendini yollara vurup İstanbul'a giden CHP'nin başındaki zat, o dönemde bizim için 'seçimden sonra başbakan yurt dışına kaçacak' tezviratları yapıyordu. İşin doğrusu çok partili hayatımızda siyasetin bu denli seviyesiz hale getirildiği, siyasetçilerin akıllarını ve ruhlarını bu denli kiraya verdiği pek az seçim gördük." diye konuştu.

        "AYNI ÇETENİN AYAKÇILIĞINI YAPIYORLARDI"

        Erdoğan, bugün FETÖ ihanet çetesine ve onların dümen suyuna girerek ülkesine iftira atanları korumak için yolları arşınlayanların, o dönemde de aynı çetenin ayakçılığını yaptığını kaydederek, konuşmasına şöyle devam etti:

        REKLAM

        "O dönemde sergilenen haysiyet cellatlığına milletimizin itibar etmemesinin, tam tersine oynanan oyunu görerek güçlü bir şekilde arkamızda durmasından birilerinin hiç ders çıkarmadığı anlaşılıyor. Artık çoğu ya yurt dışına kaçmış olan ya mahkemelerde adalete hesap veren FETÖ tetikçilerinin ellerine tutuşturdukları malzemeler, kayıtlar, tapeler üzerinden kendilerine ikbal devşirmeye çalışanlar hala aynı yerde debelenip duruyor. Buna karşı AK Parti, 2014 mahalli seçimleri de kazandı, cumhurbaşkanlığı seçimini de kazandı, milletvekilliği seçimini de kazandı, yetmedi halk oylamasını da kazandı. Sadece bunlarla kalmadı.

        Milletimiz ve güvenlik güçlerimizle beraber bölücü örgütü açtığı çukurlara gömüp, darbe girişimini engelledi, Suriye'de kurulan tezgahı bozdu, ekonomik saldırıları da atlattı. Biz ülkemiz için çalıştığımız ve 'tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' dediğimiz için 80 milyonun gönlünde kendimize müstesna bir yer edindik. Onlarsa yoldaşlığını yaptıkları ihanet çetesiyle ve bölücü örgütle birlikte Türkiye'nin aleyhinde çalışmaktan bir gün bile vazgeçmediler. Bunların kendi milletlerine ve devletlerine karşı olan her işin arkasında yer alma konusunda ortaya koydukları inat, meselenin araç olmaktan çıkıp amaç haline geldiğini gösteriyor."

        "GİTTİĞİNİZ YOL KANDİL'İN PENSİLVANYA'NIN YOLUDUR"

        Özellikle ülkeye ve millete olan muhabbetlerinden şüphe duymadıkları MHP'nin, kritik konularda gösterdiği olumlu ve sağ duyulu duruşa bakıldığında, CHP'nin ve aynı çizgideki çevrelerin konumunun çok daha açık bir biçimde görüldüğüne işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

        REKLAM

        "Meselenin muhalefet değil, siyaset değil, memleketinin bekası meselesi olduğunu görerek, ülkesinin ve milletinin yanında yer alan herkese bir kez daha teşekkürlerimizi iletiyorum. CHP'nin temsil ettiği çizgi, artık siyaseten muhalif olma, siyaseten farklı duruş sergileme, siyaseten farklı söylemde bulunma boyutunu aşmıştır. Terör örgütleriyle ve onları özellikle ülkemizin üzerine kışkırtan güçlerle birlikte hareket etme noktasına geldiğini görmek durumundayız. Geçmişlerindeki millete rağmen siyaset yapma anlayışları sebebiyle demokrasi sicilleri zaten bozuk olanlar şimdi işi bir adım daha ileriye götürüp millete karşı siyaset yapmaya başlamışlardır.

        Aklı başında olan herkesin rahatlıkla görebildiği bu durum, Suriye'de, Irak'ta, Körfez'de, Avrupa'da ülkemize karşı kurulan tuzakların bir parçasıdır. Güya 'adalet' diyen ama adaleti sağlamakla görevli ilk derece mahkemelerinden Anayasa Mahkemesine kadar tüm kurumlara saldıran bir zihniyetin derdi asla adalet, hukuk olamaz. Bir defa bile şöyle gönül diliyle şehitlerimizi andıklarını, gazilerimize şifa dilediklerini duymadıklarımız, ne yazık ki teröristler ve onlara yardım edenler için adeta dünyayı ayağa kaldırıyorlar. Hem FETÖ'nün hem PKK'nın önde gelen isimlerinin övgüyle bahsettiği bir genel başkanın yaptığı işlerin, ülkemizin ve milletimizin yararına olmadığını anlamak için başka bir ölçüye gerek yoktur."

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Avrupa'nın himayesindeki sözde gazetesinden size seslenen PKK yöneticisi, 'doğru adımları atıyorsunuz' diyorsa attığınız adım kesinlikle yanlıştır. Terör örgütleri olağanüstü halden rahatsızsa ve siz de uygulama gayesini bile bile buna karşı çıkıyorsanız gittiğiniz yol Kandil'in, Pensilvanya'nın yoludur." dedi.

        REKLAM

        Erdoğan, "Darbecileri bırakıp darbeye maruz kalanları suçlayanlara yazıklar olsun" ifadelerini kullandı.

        "DEĞİŞİM ZİLLERİ TÜM GÜCÜYLE ÇALIYOR"

        Teşkilata yönelik mesajlar veren Erdoğan, "Belde, ilçe ve il teşkilatlarımızda yorgunluk, atalet, çözülme işaretleri gördüğümüz arkadaşlarımızın daha dinamik, gayretli, üretken, vizyoner arkadaşlarımızla nöbet değişimi yapmalarını arzu ediyoruz. Başarılı teşkilatlarımızdaki arkadaşlarımız elbette görevlerine devam edeceklerdir ama genel olarak teşkilatlarımızda kapsamlı bir değişimin şart olduğunu, sanıyorum sizler de kabul edeceksiniz. Dünkü Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantımızda kongre takvimini büyük ölçüde netleştirdik. Değişim zilleri tüm gücüyle çalıyor. Bize düşen bu çağrıya kulak vermektir." dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ