Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ankara, Denizli, Muğla ve Osmaniye'de bazı memurlara 'sıcak hava' izni

        Ankara İl Hıfzıssıhha Kurulu, yarın artması öngörülen hava sıcaklığı nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamileler, rapor ile tevsik edilmek şartıyla şeker, kalp-damar, beyin-damar, kronik solunum sistemi hastalıkları, karaciğer, böbrek ve kanser hastalıkları olanlar, yüzde 40 ve üzeri engelli raporu bulunanların 3 Temmuz günü idari izinli sayılmalarına karar verdi.

        Ankara'daki sıcak hava izni ile ilgili olarak şu açıklama yapıldı:

        "Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan son hava tahmin raporlarına göre, Ankara ilimizde hava sıcaklığının, 03/07/2017 Pazartesi günü yükselmeye devam edeceği tahmin edilmektedir. Sağlık Bakanlığı'nın 2007/52 sayılı Aşırı Sıcaklarda Alınması Gereken Önlemler Genelgesi kapsamında, Ankara İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, 02.07.2017 tarihinde, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 23. maddesi hükmüne göre, olağanüstü toplanarak Ankara İlindeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan;

        1. Hamile bayanlar,

        2. Rapor ile tevsik edilmek şartıyla şeker, kalp-damar, beyin-damar, kronik solunum sistemi hastalıkları, karaciğer, böbrek ve kanser hastalıkları olanlar,

        3. Yüzde 40 ve üzeri engelli raporu bulunanların 03 Temmuz 2017 tarihinde idari izinli sayılmalarına karar vermiştir.

        Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

        DENİZLİ

        İHA'nın haberine göre Denizli'de aşırı sıcaklar nedeniyle engelli, hamile ve kronik hastalığı bulunan kamu personeline izin verildi.

        Denizli Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Sayın Valimiz Ahmet Altıparmak'ın talimatıyla, Meteoroloji verilerine göre ilimizde 3 Temmuz 2017 pazartesi günü hava sıcaklığı 43 derece olacağından kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli, hamile ve kronik hastalıkları olan personelimiz için 1 gün idari izinli olacaktır" denildi.

        MUĞLA

        MuğlaValiliğinden yapılan açıklamada, "Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan son hava tahmin raporlarına göre, ilimizde hava sıcaklığının 3Temmuz Pazartesi günü yükselmeye devam edeceği tahmin edildiğindenMuğla'daki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan; hamile bayanlar, rapor ile tevsik edilmek şartıyla şeker, kalp-damar, beyin-damar, kronik solunum sistemi hastalıkları, karaciğer, böbrek ve kanser hastalıkları olanlar ile yüzde 40 ve üzeri engelli raporu bulunanların 3 Temmuz 2017 Pazartesi günü idari izinli sayılacak" denildi.

        OSMANİYE

        OsmaniyeValiliğince, aşırı sıcaklar nedeniyle kamuda çalışan hamileler, engelliler, kalp, beyin, solunum sistemi, karaciğer ve böbrek rahatsızlığı olanlar ile kanser hastalarının idari izinli sayılacağı bildirildi.

        Valilikten yapılan yazılı açıklamada, hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği, hava tahmin raporlarına göreOsmaniye'de hava sıcaklığının yarın da yükselmeye devam edeceğinin tahmin edildiği belirtildi.

        Sağlık Bakanlığının Aşırı Sıcaklarda Alınması Gereken Önlemler Genelgesi kapsamındaOsmaniyeİl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun olağanüstü toplandığı ifade edilen açıklamada, kamuda çalışan hamileler ve engelliler ile belgelendirmeleri halinde kalp, beyin, solunum sistemi, karaciğer ve böbrek rahatsızlığı olanlar ve kanser hastalarının yarın idari izinli sayılması kararının alındığı kaydedildi.

        ÇANKIRI

        Çankırı'da sıcak hava nedeniyle kamu kurumlarında çalışan hamile ve engellilerin izinli sayılacağı bildirildi.

        Valilikten yapılan açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ile hamilelerin, ilde hava sıcaklığının artması nedeniyle yarın idari izinli sayılacağı belirtildi.

        Çankırı'da sıcaklığın yarın 34 derece olacağı tahmin ediliyor.

        AMASYA

        Amasya'da sıcak hava nedeniyle kamuda çalışan hamile ve engellilerin yarın izinli sayılacakları bildirildi.

        Valilikten yapılan açıklamada, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan son hava tahmin raporlarına göre kentteki hava sıcaklığının yarın da yükselmeye devam etmesinin beklendiği belirtildi.

        Açıklamada şunlar kaydedildi:

        "Bu nedenle İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu toplanarak, hamile bayanların, yüzde 40'tan yukarı engeli olan personelin, kronik (şeker, tansiyon, kalp, beyin) hastalıkları olanların idari izinli sayılması kararı alınmıştır."

        Amasya'da sıcaklıkların yarın 42 derece olacağı tahmin ediliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ