Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kılıçdaroğlu yürüyüşün 19. gününde: Huzur ve adalet için yürüyoruz

        Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki için Ankara Güvenpark'tan başlattığı "Adalet Yürüyüşü"nün 19. gününe Kocaeli Eşme Çobanlar mevkisinden başladı.

        Yürüyüş öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, yürüyüşün 19. gününün hayırlı olmasını diledi.

        Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşünden...

        CHP PM toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Tezcan: Pazar günü Maltepe'den güçlü bir ses yükselecek

        11:50 CHP'nin Parti Meclisi toplantısı Kocaeli'nde kurulan çadırda gerçekleşecek.

        09:05 Kılıçdaroğlu'ndan yürüyüş sırasında Habertürk TV'ye açıklamalar... Bugün biraz daha iyi, hava biraz daha kapalı, belki yağmur da yağabilir. Bir karı görmedik. Eğer siz kararlıysanız, kesinlikle önünüzde hiçbir engel olmaz. Biz o engelleri aşacağız.

        REKLAM

        HDP DE YÜRÜYÜŞE KATILDI

        İHA'nın haberine göre 'Adalet' yürüyüşünün 19. gününde Kartepe'de öğle molası veren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na İzmit girişindeHDP'li gruplar da katıldı.

        Yürüyüşün 19. gününde Sakarya'nın Eşme ilçesinden, İzmit'in Yahyakaptan mahallesine gidecek olan CHP lideri Kılıçdaroğlu'na ikinci dinlenme yeri olan Kartepe'den sonra İzmit'in girişindeHDP'li gruplarda katıldı. Adalet yürüyüşüne katılanların bazılarıHDP'li grubu istemezken kısa süreli arbede yaşandı.

        Yürüyüş sırasında Ak Partili vatandaşların yürüyen gruba rabia işareti yapmasına karşılık yürüyüş yapan vatandaşlar ise alkışlayarak karşılık verdi.

        Adalet yürüyüşüne katılanlar İzmit'e girerken 1100 metre uzunluğunda Türk bayrağı açarak ilerledi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu saat 19.00 sıralarında İzmit'in Yahyakaptan mahallesinde bir AVM'nin yanında kamp alanı kurdu.

        YÜRÜYÜŞ ÖNCESİ AÇIKLAMA: PROVOKASYON DUYUMLARI...

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'a yaklaşırken provokasyon duyumları geldiğini belirterek, "Provokasyon olayıyla karşılaştığınızda lütfen ama lütfen sadece alkışlayın. Küfürler edildi, taşlar atıldı, gübreler döküldü, ne yaparlarsa yapsınlar çünkü biz bir ideal için yürüyoruz, biz bir dava için yürüyoruz, biz bir huzur için yürüyoruz, biz adalet için yürüyoruz. Dolayısıyla bize taş da atılsa, onu gül olarak kabul edin" dedi.

        Zulmün karşısında olduklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

        "Zulüm ile abad olunmaz. Zulmün karşısındayız. Zulmün yanında değil, mazlumun yanında olmak bizim temel felsefemiz, görüşümüz. Mazlumun yanında olmak, haksıza karşı durmak, haklıyı savunmak, bizim temel görevimizdir. Bu yürüyüşümüzü yapmamızın da temel nedeni, haksızlıkların artık Türkiye'de çuvala sığmayacak boyutlara ulaşmasıdır. Bir düzen düşünün, suçlayan kişi kendileri. Yargılayan kişi yine kendileri. Mahkum eden kişi de kendileri. Yani, suçlamayı yapan, yargılayan ve mahkum eden aynı kişi ve buna adalet deniyor. Bu, adalet değildir. Böyle bir adalet olmaz. Eğer yargıcın önünde, giydiği cübbenin önünde ilik ve düğme yoksa, her türlü baskıya direndiği içindir. Adalet konusunda söz verdiği içindir. Adaletli davranacağı içindir. Bu nedenle adalet yürüyüşümüze aynı kararlılıkla devam ediyoruz."

        REKLAM
        Harita

        "BİR İDEAL, HUZUR VE ADALET İÇİN YÜRÜYORUZ"

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'a yaklaşırken provakasyon olacağı yönünde bir takım duyumlar aldıkları ifade ederek, yürüyüşe katılanlardan, böyle bir şey olması durumunda sadece alkışla karşılık vermelerini istedi.

        Zor bir yürüyüş yaptıklarını aktaran Kılıçdaroğlu, "Küfürler edildi, taşlar atıldı, gübreler döküldü. Ne yaparlarsa yapsınlar. Çünkü biz bir ideal, dava, huzur, adalet için yürüyoruz. Dolayısıyla bize taş da atılsa onu gül kabul edin. Bize küfür de edilse onu iyi bir söz olarak kabul edin. Ne söylenirse söylensin, hep beraber idealimiz, Türkiye, çocuklarımız, geleceğimiz ve adalet için yürüyeceğiz." ifadelerini kullandı.

        Kılıçdaroğlu, açıklamalarının ardından beraberindekilerle yürüyüşe başladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ