Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son Dakika! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (3 Temmuz 2017)

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016 tarihinde kalkıştığı darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından yurt genelinde FETÖ temizliği tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 3 Temmuz 2017 Pazartesi günü raporu.

        Haberler anlık olarak güncellenmektedir...

        UŞAK ÜNİVERSİTESİ'NDE 9 AKADEMİSYEN AÇIĞA ALINDI

        Uşak Üniversitesi'nde 9 akademisyen açığa alındı.

        Uşak Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Sayın Dalkıran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik sürdürülen idari soruşturma kapsamında aralarında doçent, yardımcı doçent, öğretim görevlisi ve araştırma görevlilerinin de bulunduğu toplam 9 akademisyenin açığa alındığını söyledi.

        Soruşturmanın çok yönlü olarak sürdüğünü aktaran Dalkıran, açığa alınma kararının akademisyenlere tebliğ edildiğini kaydetti. (AA)

        EGE ÜNİVERSİTESİ SORUŞTURMASINDA 8 KİŞİ TUTUKLANDI

        İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmada Ege Üniversitesi'ne düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 12 kişi 8'i tutuklandı, 4'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 30 Haziran'da Ege Üniversitesi'nde haklarında yakalama kararı verilen, aralarında aktif görevde olan ve meslekten ihraç edilen idari personel ile akademisyenlerin de bulunduğu kişilere yönelik operasyon düzenledi.FETÖ'nün kriptolu haberleşme sistemi'ByLock'u kullandıklarının tespit edilen 12 kişi gözaltına alındı. Emniyette sorguları tamamlanan ve adliyeye sevk edilen zanlılardan 8'i 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklandı. Diğer 4 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (DHA)

        FETÖ ŞÜPHELİSİ ESKİ HAKİM SAKLANDIĞI KÖYDE YAKALANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden aranan eski hakim, saklandığı köyde yakalandı.

        Alınan bilgiye göre, jandarma ekipleri, silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan hakkında yakalama kararı bulunan ve meslekten ihraç edilen hakim Özgür Kuru'nun İpsala ilçesine bağlı Hacıköy köyünde saklandığını belirledi.

        Köydeki bir evde yakalanan Kuru, işlemlerinin ardından İpsala Cumhuriyet Savcılığınca, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi. Şüpheli çıkarıldığı adli makamca tutuklanarak Silivri Ceza İnfaz Kurumuna götürüldü.

        Bu arada, Kuru'nun yurt dışına çıkış hazırlığında olduğu öğrenildi. (AA)

        ESKİŞEHİR'DE TEI PROGRAMLAR DİREKTÖRÜ TUTUKLANDI

        Eskişehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, TUSAŞ Motor Sanayi AŞ (TEI) Programlar Direktörü tutuklandı.

        İl Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından kent merkezinde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Operasyonda, örgütün gizli haberleşme programı ByLock kullandığı iddia edilen TEI Programlar Direktörü Muhammet Levent Ş. gözaltına alındı.

        Daha önce Milli Savunma Bakanlığına bağlı Savunma Sanayii Müsteşarlığında Alt Sistemler Daire Başkanlığı da yapan şüpheli, sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı. (AA)

        GİRESUN'DA 4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Giresun'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 4 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Giresun Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada örgütün gizli haberleşme programı "ByLock" kullanıcılarına yönelik operasyonlar devam ediyor.

        Emniyet Müdürlüğü ekiplerince bugün gerçekleştirilen operasyonda, "ByLock" kullandıkları belirlenen 4 kişi gözaltına alındı.

        Zanlıların Giresun Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri sürüyor. (AA)

        ÇANAKKALE'DE GÖZALTINA ALINAN 64 ZANLIDAN 17'Sİ TUTUKLANDI

        Çanakkale'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 64 zanlıdan 17'si tutuklandı.

        Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ/PDY üyesi oldukları ve gizli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları belirlenen çeşitli meslek gruplarına mensup 72 şüpheliye yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyonda, adreslerinde bulunan 64 zanlı gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 14'ü adli kontrol şartıyla, 28'si savcılık talimatıyla serbest bırakıldı, 17'si ise tutuklandı.

        Şüphelilerden M.C.Y, G.Y, R.B, B.P. ve Ş.U'nun Emniyetteki sorguları devam ederken, firari 8 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor. (AA)

        "BORSA İSTANBUL'U İŞGAL" İDDİANEMESİ TAMAMLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Borsa İstanbul'u işgali sırasında askerler tarafından polis memuru Mehmet Şevket Uzun ile Fatih Satır adlı kişinin şehit edildiği ve 45 kişinin de yaralandığı olayla ilgili soruşturma tamamlandı. Baştabya Kışlasında 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığında görevli 2 rütbeli subay, 4 er ve 8 astsubay öğrenci ile halen firarda olan Kurmay Binbaşı Murat Çelik hakkında iddianame düzenlendi. Tüm şüphelilerin 5 kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi ve değişik suçlardan toplam bin 412 yıla kadar hapisleri istendi.

        YOZGAT'TA ESKİ ÖĞRETİM GÖREVLİSİ TUTUKLANDI

        Yozgat’ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski öğretim görevlisi tutuklandı.

        Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, örgütle irtibatlı olduğu ve ByLock kullandığı iddiasıyla hakkında yakalama kararı çıkarılan, Kanun Hükmünde Kararname ile Bozok Üniversitesinden ihraç edilen öğretim görevlisi M.A. gözaltına alındı.

        Zanlı, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesindeki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece cezaevine gönderildi. (AA)

        ERZURUM'DA 8 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

        Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 8 şüpheli gözaltına alındı.

        Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmalar kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

        Bu çerçevede kent merkezinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, örgüt üyesi oldukları belirtilen çeşitli meslek gruplarından 8 kişiyi yakaladı.

        Gözaltına alınan ve örgütün gizli haberleşme uygulaması "ByLock" kullanıcısı oldukları belirtilen zanlılar, sağlık kontrolü sonrası emniyete götürüldü. (AA)

        FETÖ'NÜN TSK'DAKİ "KRİPTO" YAPILANMASINA YÖNELİK OPERASYON

        Tekirdağ'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki (TSK) "kripto" yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında düzenlenen üçüncü dalga operasyonda "asker abisi" olduğu iddiasıyla gözaltına alınan şüphelilerden 9'u tutuklandı.

        Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY'nin TSK'daki "kripto" yapılanmasına ilişkin soruşturma çerçevesinde, "asker abisi" olduğu değerlendirilen 17 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda, 13 kişi gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

        Savcılık sorgusunun ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen 13 şüpheliden 9'u tutuklanırken, 4 zanlı da adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Haklarında yakalama kararı çıkarılan diğer 4 zanlının ise aranmasına devam edildiği bildirildi.

        Aynı soruşturmanın 1 ve 2. dalgasında, 102 zanlı tutuklanmış, 93 şüpheli adli kontrol şartıyla, 3 şüpheli savcılık kararıyla serbest bırakılmış, 6 zanlının başka illerdeki soruşturma kapsamında FETÖ'den tutuklandığı tespit edilmişti.

        Böylece operasyonun 1, 2 ve 3. dalgasında tutuklu sayısı 111'e ulaştı. (AA)

        BOLU'DA FETÖ/PDY "ÇATI DAVASI" BAŞLADI

        Bolu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "çatı yapılanması"na ilişkin soruşturma kapsamında, haklarında dava açılan 145 sanığın yargılanmasına başlandı.

        Bolu Adliyesi'ndeki mahkeme salonlarının yeterli olmaması nedeniyle Ağır Ceza Mahkemesince özel olarak hazırlanan Belediye Nikah Salonu'nda yapılan duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları ve yakınları katıldı.

        Tutuklu 64 sanık, polis ekiplerinin güvenlik önlemleri altında salona getirildi. Duruşmada, tutuksuz yargılanan 55 sanık da yer aldı.

        Duruşma, sanıkların kimlik tespitinin yapılmasının ardından iddianame özetinin okunmasıyla devam ediyor.

        İDDİANAME

        Bolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen 120 sayfalık iddianamede, firari sanıklar Adnan Daylan, Cuma Kartal, Suat Türkoğlu, Mustafa Çaka, Ahmet Çelebi ile tutuklu sanıklar Şevket Kahraman, Ali Osman Çelik ve Emin Sinoplu hakkında "silahlı terör örgütü yöneticiliği" suçundan 15 yıldan 22 yıl altışar aya kadar hapis cezası isteniyor.

        İddianamede ayrıca 21'i firari, 61'i tutuklu ve 55'si tutuksuz 137 sanık hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6 aydan on beşer yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

        REKLAM

        TOKAT'TA 3 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

        Tokat'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 3 şüpheli gözaltına alındı.

        Tokat Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyonda örgütün şifreli haberleşme uygulaması ByLock'u kullandıkları iddiasıyla Yolkonak Belediyesi Yazı İşleri Müdürü M.A. ile özel sektörde çalışan M.A.E. ve E.A. gözaltına alındı.

        Zanlılar, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.

        Soruşturma kapsamında adreslerinde bulunamayan 4 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ