Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İzmit'te köpeğe cinsel istismar

        İzmit'te köpeğe cinsel istismarda bulunduğu ileri sürülen bir kişi polis tarafından gözaltına alındı. TCK'nın 225. maddesinde yer alan "Hayâsızca hareketlerde bulunma suçu" kapsamında işlem yapılan kişi serbest bırakıldı. Şüphelinin evli ve 1 çocuk babası olduğu, eşinden ayrı yaşadığı ve SHÇEK İl Müdürlüğüne bağlı olarak bir engelli merkezinde çalıştığı öğrenildi.

        Habertürk Haber Merkezi'nden Caner Aktan'ın aktardığı bilgilere göre olay Kocaeli'nin İzmit ilçesinde meydana geldi. Bayındırlık Kalıcı Konutları Kuvvayi Milliye Caddesi üzerinde bulunan bir binada ikamet eden M.T. sabah eşi ile birlikte namaz kılmak için uyandı. Bu esnada eşi çardaktan sesler geldiğini duyunca kontrol etmek istedi. Bir kişinin sokak köpeğine cinsel istismarda bulunduğunu gören genç kadın hemen eşine haber verdi. Soluğu çardakta alan M.T., şüpheliyi darp etmeye başladı. Gelen sesler üzerine diğer bina sakinleri de aşağıya indi. İsmi R.K. olan şüpheli, M.T.'ye alkolü olduğunu ve kendini bilmeyerek bu harekette bulunduğunu söyledi. Daha sonra bölgeye gelen polis ekipleri R.K. ile onu yakalayan M.T.'yi alarak polis merkezine götürdü.

        SUÇUNU KABUL ETTİ

        Gözaltına alınan şüphelinin evli ve 1 çocuk babası olduğu, eşinden ayrı yaşadığı ve SHÇEK İl Müdürlüğüne bağlı olarak bir engelli merkezinde çalıştığı, emniyetteki ifadesinde suçunu kabul ettiği öğrenildi. R.K. ayrıca kendisini darp eden M.T'den de şikayetçi oldu.

        SERBEST BIRAKILDI

        M.T ise emniyetteki ifadesinde köpeğe yapılan cinsel istismarı görünce kendisine hakim olamadığını belirterek darp olayını gerçekleştirdiğini söyledi. Bekirpaşa Polis Merkezi'nde alınan ifadeler sonrası M.T.'ye "Kasten yaralama" suçundan, R.K'ya ise TCK'nın 225. maddesinde yer alan "Hayâsızca hareketlerde bulunma suçu" kapsamında işlem yapıldı. Olayın zanlısı ve görgü tanığı işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ