Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Son Dakika: Ankara'da "Suriyeli" gerginliği

        Ankara'nın Yenimahalle ilçesi 2'inci Cadde üzerindeSuriyeli mülteciler ile Türk vatandaşlar arasında gerginlik yaşandı. Çıkan olayların büyümemesi için bölgeye gelen polis ekipleri iki gruba da müdahaleetti. Çıkan olaylarda 1 kişinin yaralandığı öğrenildi.

        Haberturk.com ihbar hatlarına gelen bilgilere göre kız meselesiyle başlayan kavga bıçaklı, sopalı kavgaya dönüştü. İki tarafın ara ara dağılmasına karşılık bir süre sonra gerilimin yeniden tırmanması üzerine polis olaylara biber gazıyla da müdahale etti.Polislerin Suriyelileri aradığı iddia ediliyor.

        DHA'nın haberine göre, gerginliğin büyümesi ile bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.Mahalle sakinlerinin evlerinden çıkmasıyla büyüyen gerginlik, çevik kuvvet ekiplerinin plastik mermi ile müdahalesi ile yatıştı. Çıkan olaylarda çok sayıda ev ve iş yerinin camları kırılırken 1 kişinin yaralandığı öğrenildi. Emniyet güçlerin vatandaşlara 'evlerinize dönün' uyarılarıyla olaylar sakinleşirken, mahallede gergin bekleyiş sürüyor.

        YAŞANAN OLAYLARA İLİŞKİN ANKARA VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA GELDİ

        Ankara Valisi Ercan Topaca Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Yenimahalle İlçemizde büyük olaylar olduğu konusunda asılsız haberler yayılmaktadır. Gençler arasında küçük bir tartışma yaşanmıştır.

        Demetevler Parkında, gençler arasında çıkan tartışmada, Iraklı bir Türkmen hafif yaralanmış ve tedavisi yapılarak taburcu edilmiştir.

        Sosyal medyada provakasyon amacıyla yayınlanan yalan haberlere itibar edilmemesini,Polisin uyarı ve ikazına uyulmasını istirham ederim." dedi.

        REKLAM

        Tüm bu yaşananlar Haberturk.com WhatsApp Hattı'na gönderilen video ile gözler önüne serildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ