Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Sıcaklık nedeniyle bazı illerde kamu çalışanlarına tatil verildi! (4 Temmuz 2017)

        Bazı illerde hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle, bazı kamu çalışanlarına 4 Temmuz 2017 Salı günü idari izin verildi.

        DİYARBAKIR

        Diyarbakır'da hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle, hamile kadınlar, kalp-damar hastalıkları, beyin-damar hastalıkları, kronik solunum sistemi hastalıkları, karaciğer, böbrek, şeker ve kanser hastaları ile yüzde 40 ve üzeri engelli raporu olan kamu çalışanlarına bir gün idari izin verildi.

        Habertürk Haber Merkezi'nden Mehmet Kayahan'ın haberine göre,Hava sıcaklarının mevsim normallerinin üzerinden seyrettiği Diyarbakır'da, hava sıcaklıklarının 4 Temmuz Salı günü artması bekleniyor. Çöl sıcaklarının yaşandığı Diyarbakır'da, kamu kurumlarında çalışan, hamile kadınlar, kalp-damar hastalıkları, beyin-damar hastalıkları, kronik solunum sistemi hastalıkları, karaciğer, böbrek, şeker ve kanser hastaları ile yüzde 40 ve üzeri engelli raporu olanlar bir gün idari izinli sayılacak.

        Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada; "Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü, Diyarbakır Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi'nden alınan son hava tahmin raporlarına göre, hava sıcaklığının 4 Temmuz Salı Günü yükselmeye devam edeceği tahmin edilmektedir. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan, hamile bayanlar, rapor ile tevsik edilmek şartıyla şeker, kalp-damar, beyin-damar, kronik solunum sistemi hastalıkları, karaciğer, böbrek ve kanser hastalıkları olanlar ile yüzde 40 ve üzeri engelli raporu bulunanların 04 Temmuz 2017 tarihinde idari izinli sayılmalarına karar vermiştir" denildi.

        ERZİNCAN

        REKLAM

        Erzincan'da sıcak hava dolayısıyla kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelliler ile kronik rahatsızlığı bulunanlar yarın idari izinli sayılacak.

        AA'nın haberine göre,Valilikten yapılan açıklamada, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan son hava tahmin raporlarına göre, yarın hava sıcaklığının yüksek olacağının tahmin edildiği belirtildi.Açıklamada, bu nedenle ildeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamileler ile kronik rahatsızlığı bulunanların idari izinli sayılacağı kaydedildi.

        ŞANLIURFA

        Şanlıurfa'da aşırısıcaklar nedeniyle kamu kurumlarında çalışan hamile, engelli ve kronik rahatsızlığı olanlar yarından itibaren üç gün izinli sayılacak.

        AA'nın haberine göre,Vali Güngör Azim Tuna, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, tüm ülkede olduğu gibi Şanlıurfa'da dahavasıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini hatırlattı.Tuna, "Aşırısıcaklardan dolayı ilimizde hamile, engelli ve kronik hastalığı olan kamu çalışanları önümüzdeki 3 gün idari izinli sayılacaktır." ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ