Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Adalet Yürüyüşü'nün 20. günü

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Adalet Yürüyüşü"nün 20. gününde devam etti. Kılıçdaroğlu, yürüyüş öncesinde İzmit'te şehitlik ziyaretinde bulundu, dua etti.

        Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşünden...

        CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan kalbinden rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı

        14:00 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'dan başlatığı 'Adalet Yürüyüşü'nü, 20'nci gününde zaman zaman yağan yağmur altında sürdürdü. İzmit kent merkezindeki Seka Park alanında 1 saat mola veren Kılıçdaroğlu, ardından yürüyüşüne devam etti.

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, yürüyüş sırasında annesinin vefat haberini aldı. Erdoğdu, cenazeye katılmak üzere "Adalet Yürüyüşü"nden ayrıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, referandumda YSK'nın mühürsüz oy pusulalarına ilişkin kararına itiraz dilekçesini imzaladı ve AİHM'e başvuracaklarını açıkladı.

        09:25 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yürüyüş öncesi şu açıklamalarda bulundu:

        REKLAM

        Dün çok sıcaktı, bugün daha iyi bir atmosferde yürüyüşümüzü gerçekleştirmiş olacağız. İzmit'in efsane belediye başkanı Leyla Atakan'ı ziyaret ettik, mezarlarında dua okuduk. Bütün şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Adalet Yürüyüşümüzü yapıyoruz, bu artık toplumun her kesimi tarafından hissediliyor. 20 Temmuz'dan sonra Türkiye süratle bir parti devletine dönüştü. Diyanet'ten MİT'e kadar, BDDK'dan, bakanlıklara kadar her şey bir siyasal partinin şubesine dönüştü. Bu yürüyüşün bir anlamı da, biz kendi ülkemizde düşüncelerimizi ifade edebileceğimiz bir duruma gelmiş olması. Siyasi iktidarın bu yüzden bizim yürüyüşümüze kulak kabartması, dikkatle izlemesi en temel arzularımdan birisidir. Hepinize yürekten teşekkür ediyorum.

        Harita
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ