Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim 2016-YDUS tercihleri nasıl yapılır? Tercihler ne zaman bitiyor ÖSYM

        Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen Tıpra Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2016-YDUS) için tercih işlemleri başladı. Tercih yapacak olan adaylar, tercih işlemlerinin nereden, nasıl yapılacağını merak ediyor. Peki, 2016-YDUS tercihleri nasıl yapılır? Tercih işlemleri ne zaman bitiyor? İşte cevabı...

        2016-YDUS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

        17 Aralık 2016 tarihinde uygulanan 2016-YDUS tercihlerinin sonuçları 27 Ocak 2017 tarihinde açıklanmıştı. Sınav sonuçlarını öğrenen adaylar için şimdi sıra tercihlerde.

        Tercih işlemleri ÖSYM tarafından 4-10 Temmuz 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Adaylar tercihlerini ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr/ internet adresinden T.C Kimlik Numaraları ve şifrelerini girerek yapabilecekler.

        REKLAM

        Tercih Alınacak Alanlar : Çocuk Cerrahisi, Deri ve Zührevi Hastalıkları, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon, Halk Sağlığı, Kalp ve Damar Cerrahisi, Nöroloji, Ortopedi ve Travmatoloji, Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi, Radyoloji, Tıbbi Mikrobiyoloji, Tıbbi Patoloji ve Üroloji

        Tercih ve yerleştirme işlemlerinde, 2016-YDUS Başvuru Kılavuzunda yer alan ilke ve kurallaruygulanacaktır. Adayların tercihlerini yapmadan önce ilgili kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.

        DİKKAT!

        T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 21.02.2017 tarih, 58154375 - 799 - E.173 sayılı yazısı gereği 2016 - YDUS Başvuru Kılavuzunda yayınlanmış olan aşağıdaki kontenjanlar iptal edilmiştir.

        MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ TAYFUR ATA SÖKMEN TIP FAKÜLTESİ

        REKLAM

        TABLO-2, TABLO-3 VE TABLO-5 İLE İLGİLİ GENEL BİLGİ

        Tablolarda; yan dal uzmanlık kodu (1), yan dal uzmanlık adı (2), eğitim süresi (3), genel kontenjan (4), yabancı uyruklu kontenjanı (5), özel koşullar ve açıklamalar (6) numaralı sütunda yer almaktadır.

        Adaylar, tablo larda yer alan programların 2015 - YDUS yerleştirme sonucunda varsa en küçük puanlarına, ÖSYM’nin internet adresinden ulaşabilirler. Bu puanlar, her merkezi yerleştirmede az çok değişmekle birlikte ilgili dalın ne derecede çok istenen bir dal olduğu konusunda bir ölçüde bilgi vermektedir. Aday ların, tercihlerini yaparken bu durumu da göz önünde tutmaları yararlarına olabilir. Bir önceki dönemde kontenjanı dolmamış veya yerleştirme yapılmamış olan dallar için bu sütun boş bırakılmıştır.

        REKLAM

        Bu tablolarda yer alan uzmanlık programlarını, yine bu tabl olarda kontenjanların altında bulundukları ana dalda uzman olanlar tercih edebilirler.

        Tablo - 2, Tablo - 3 ve Tablo - 5'ten en çok 30 tercih yapabileceklerdir.

        Adaylar kendilerine tanınan tercih haklarının hepsini kullanmak zorunda değillerdir. Eğitim görmek istenen dallar, aşağıdaki bilgiler de dikkate alınarak tercih edilebilecektir.

        TABLO-2, TABLO-3 VE TABLO-5 İLE İLGİLİ ÖZEL KOŞULLAR

        Bk. 3 Tıp eğitimi d ili İngilizce olduğundan bu üniversite ile ilgili programları tercihlerinde gösterecek adayların alanlarında seminer verebilecek düzeyde İngilizce bilmeleri zorunludur. İngilizcesi yeterli olmayan adaylar bu programlara yerleştirilmiş olsalar bile atamalar ı yapılmaz.

        Bk.4 Bu üniversitenin Tıp Fakültesinde yan dal uzmanlık öğrencileri özel kanunlardaki hakları saklı kalmak kaydıyla (2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu vb.) İş Kanunu ve 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kurumu Kanunu hükümlerine tabidir.

        REKLAM

        Bk.7 T.C. Hükümeti ile Sağlık Bakanlığı ile K.K.T.C. Hükümeti Sağlık Bakanlığı arasında 24 Mart 2008 tarihinde imzalanan "Sağlık Alanında İşbirliğine İlişkin An laşma"nın 5. maddesi gereğince, bu kadrolara yalnız K.K.T.C. uyruklu doktorlar başvurabilirler. Bu dallarda uzmanlık eğitimini tamamlayanlar, uzmanlık eğitimi süresi kadar K. K.T.C.'de mecburi hizmete tabi tutulurlar.

        Bk.10 Bu kontenjanlar 1219 Sayılı Ka nunun ek 14 üncü maddesinin 2 inci fıkrası gereği açılmıştır. (K.Y.)

        Bk.11 Uzmanlık eğitimi programları ile ilgili detaylı bilgiye www.tuk. saglik.gov.tr/programlar adresinden ulaşılabilir.

        Bk.13 Anesteziyoloji ve Reanimasyon uzmanlık eğitimlerini Tıpta Uzmanlık Kurulunun 20.06.2014 tarihli ve 58/488 numaralı kararına göre tamamlayanlar için bu eğitimin süresi 2,5 yıl (30 ay) olacaktır.

        Anesteziyoloji ve Reanimasyon uzmanlık eğitimlerini Tıpta Uzmanlık Kurulunun 20.06.2014 tarihli ve 58/488 numaralı kararına göre tamamlamayanlar için ise bu eğiti min süresi 3 (üç) yıl olacaktır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ