Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Trabzon'da dayakçı kızlar hakim karşısında

        Habertürk Haber Merkezi'nden Enis Yıldırım'ın haberine göre Trabzon'un Konaklar Mahallesi'ndeki evlerine gelen Kübra T., Esra K. ve Gülbahar B.'yi biber gazıyla etkisiz hale getirdikten sonra döven ve görüntüleri de sosyal medya hesabından paylaşan Hasibe H., Nurçin Ç. ve Mihriban Y. adlı üniversiteli 3 kızın yargılanmasına başlandı. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmada haklarında 46 yıla kadar hapis istenen Hasibe H., Kübra T., Esra K. ile Gülbahar B. hazır bulundu.

        KAVGA ERKEK YÜZÜNDEN ÇIKMIŞ

        Duruşmada dinlenilen üniversite öğrencisi Hasibe H. olayların erkek arkadaşından ötürü başladığını ileri sürdü. Hasibe H., "Sosyal medya üzerinden Kübra T. bizi rahatsız ediyordu. Kendisini çok ciddiye almadık. Fakat adresimizi isteyip evimize gelmek istediler. Kübra T. sürekli benim boyum ve fiziğim ile atışma halindeydi. Benim erkek bir arkadaşım vardı, bununla da görüşme durumları vardı. Olay biraz da bu nedenle başladı. Bizim adrese 3 kişi geldiler. Eve geldiklerinde içeriye ayakkabılarıyla girdiler. 'Burası kerhaneniz mi?' diyerek bizi tahrik ettiler. 'Konuşalım, niye tweet üzerinden küfür ediyorsun' dedim. Hiçbiri yanıt vermedi" dedi. Hasibe H., evde bulunan 2 adet elektro şok tabanca kutusunu Mihriban Y.'nin memleketinden getirdiğini söyledi.

        CAMDAN ATIN DİYE BAĞIRMIŞ

        Tartışma üzerine eve gittiklerini belirten Kübra T. ise "Bana biber gazı sıktılar, karnıma tekme attılar. Mihriban Y. elindeki elektro şok aletiyle bizi korkutmaya çalıştı. Kapıyı kilitlediler. Ben bir ara kaçmaya çalıştım, çelik kapının kilitli olduğunu gördüm. Mihriban Y. beni saçımdan tutup bana ellerimden elektro şok verdi. Sonra Esra K.'nın yüzünü kanlar içinde gördüm. Esra sürekli 'yapmayın' diyordu. Mihriban diziyle Esra'ya vuruyordu. O sıra biber gazı sıktılar. Ama kimin sıktığını görmedim. İddia edildiği gibi biz video falan çekmedik. Videoyu Nurçin Ç. çekiyordu. Bir ara Mihriban çekimlere devam ederek 'aferin aferin' gibi laflar söyledi. O sırada Hasibe H. bizim için 'Bunları camdan aşağıya atın' diye bağırdı. Ellerinde plastik jop ve demir çubuğa benzer bir şey vardı. Hepsinden şikayetçiyim" dedi.

        ELLERİNDE BIÇAK GÖRDÜM

        Evde sürekli kendilerine elektro şok tutulduğunu anlatan Esra K. ise şunları söyledi: "Eve gittiğimizde 'Çay içmeye geldik' diye söyledim. Salonda eşyaların kenara çekildiğini fark ettim. Mihriban Y.'nin elinde elektro şok vardı. Sürekli üzerimize tutuyordu. Sonra biber gazı sıktılar ve kapıyı kapattılar çıkmamıza izin vermediler. Zaten videoda belli, biz sürekli bağırıyoruz. Hasibe H. bana jopla vurdu. Bu sırada Gülbahar B. 'yapmayın etmeyin' diye söylüyordu. Ben içeride 'kelebek' tabir edilen bir çakıyı gördüm. Hasibe H.'de jop vardı. Sonra Mihriban elektro şoku aldı. İddia edildiği gibi bizlerden onları kimse videoya çekmedi. Ben şu anda şikayetçiyim" diye konuştu. Gülbahar B. de kendisine karşı herhangi bir darp ve hakaret olmadığından şikayetçi olmadığını söyledi. Savunmaların arından üniversiteli kızların avukatı dosyaya tarafların bir süre konuştuğu yönünde iki fotoğrafı delil olarak sundu. Mahkeme başkanı dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ