Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Eski HDP milletvekili Figen Yüksekdağ'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi

        Eski HDP milletvekili Figen Yüksekdağ, "terör örgütü yöneticiliği", "terör örgütü propagandası yapmak", "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa muhalefet", "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ve "suç işlemeye tahrik" suçlarından yargılandığı davada savunma yaptı.

        Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanık Yüksekdağ ve avukatları katıldı.

        Mahkeme Başkanı Sabahattin Sarıdoğan, duruşmayı izlemek üzere salonda bulunan Avrupa'dan bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin, akreditasyon yaptırmaları gerektiğini belirterek, salondan çıkarılmasını istedi. Avukatların itirazı üzerine Sardoğan, "Akredite olmaları gerekiyor, içeri alamam. Yabancılar bunlar, kurallara uysunlar." dedi.

        REKLAM

        İddianamenin özetinin okunmasının ardından Yüksekdağ'a savunma için söz verildi ancak avukatları söz alarak, usule ve tutukluluğa ilişkin itirazlarını dile getirdi.Mahkeme Başkanı Sarıdoğan, "Yüksekdağ'ın iddianameye konu eylemlerinin, yasama dokunulmazlığı kapsamında kaldığı gerekçesiyle kamu davasının düşürülmesi"ne ilişkin talepleri reddettiklerini bildirdi.

        Duruşmada daha sonra Figen Yüksekdağ'ın savunmasına geçildi.

        SAVUNMANIN ARDINDAN DURUŞMAYA ARA VERİLDİ

        Aranın ardından söz alan avukatlar da Yüksekdağ'ın iddianamedeki eylemlere konu sözlerinin kürsü dokunulmazlığı kapsamında kaldığını ileri sürerek, tahliyesini talep etti. Yüksekdağ hakkında Van ve Şanlıurfa'da görülen davaların birleştirilmesi de istendi.

        Taleplerle ilgili görüşü sorulan duruşma Savcısı Emre Giray Keskin, Yüksekdağ'ın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini isteyerek, davaların birleştirilmesiyle ilgili takdirin mahkemede olduğunu belirtti.

        Ara kararını açıklayan Mahkeme Başkanı Sarıdoğan, Yüksekdağ'ın tutukluluk halinin devamına karar verdiklerini belirterek, davaların birleştirilmesi talebinin daha sonra inceleneceğini bildirdi.

        Duruşmaya, 18 Eylül 2017'de devam edilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ