Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem EKPSS kura tercihleri nasıl yapılır? 2017

        Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)) tarafından gerçekleştirilen Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) kura ile yerleştirme işlemleri başladı. Kura ile tercihlerini yapacak adaylar, tercih işlemlerinin nasıl yapılacağını merak ediyor. Peki, 2017 EKPSS kura ile tercih işlemleri nasıl yapılır? İşte 2017 EKPSS tercih kılavuzu...

        EKPSS TERCİH KILAVUZU

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından lisans düzeyinden bin 348, önlisans düzeyinden 507, lise düzeyinden 444, ilköğretim düzeyinden 246 olmak üzere toplam 2 bin 545 kadroya engelli memur ataması yapılacak. ÖSYM tarafından düzenlenen EKPSS kura ile tercih işlemleri bugün başlayacak. Engelli memur alımları için adayların 21 Temmuz'a kadar tercihlerini yapmaları gerekmektedir.

        REKLAM
        EKPSS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ...

        Engelli memur adayları tercih işlemlerini ÖSYM Başkanlığı'nın https://ais.osym.gov.tr/ internet adresi üzerinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifrelerini girerek gerçekleştirecek.

        Bu yerleştirmelerde, lisans düzeyinden bin 348, önlisans düzeyinden 507, lise düzeyinden 444, ilköğretim düzeyinden 246 olmak üzere toplam 2 bin 545 kadroya atama yapılacak.

        EKPSS KURA İLE TERCİH NASIL YAPILIR?

        Atama yapılacak ilköğretim/ortaokul/ilkokul düzeyi kadrolar Tablo-1’de , ortaöğretim düzeyi kadrolar Tablo-2’de, ön lisans düzeyi kadrolar Tablo-3’de, lisans düzeyi kadrolar Tablo-4’te gösterilmiştir.

        Tercihlerinizi yaparken, kadrolar için “Aranan Nitelikleri” gösteren sütunlardaki koşulları dikkatle incelemeniz ve size uyup uymadığını belirlemeniz son derece önemlidir. Bir kadro için mezun olunan program /alan /dal koşulu birden fazla ise bunlardan birinin karşılanması yeterlidir .

        Devlet Personel Başkanlığı tarafından bu kılavuzda düzenlenen “ Başvuru Genel ve Özel Şartları”nı (Madde 2) mutlaka okumanız ve tercihlerinizi yaparken bu uyarıları da göz önünde tutmanız gerekir.

        Tercih süresi bitene kadar, sisteme işlenen tercihlerde değişiklik yapılabilecektir . Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar bu işlemi http://ais.osym.gov.tr adresinden elektronik ortamda yapacaklardır. Yaptıkları tercihlerde değişiklik, tercihlerin kısmen ya da tamamen iptali veya mezuniyet tarihinde değişiklik taleplerini içeren dilekçeler Merkezimizde kesinlikle işleme alınmayacaktır. Tercih süresi tamamlandıktan sonra tercihlerde değişiklik yapılamayacaktır .

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ