Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem EUS başvuruları 2017 Eczacılıkta Uzmanlık Sınavı

        Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Eczacılık Fakültelerinde uzmanlık eğitimi görmek isteyenler için ilk defa gerçekleştirilecek olan Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'na (2017-EUS) başvurular başladık. Peki, 2017 EUS başvuruları nasıl yapılır? EUS ne zaman yapılacak?

        2017 EUS BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

        21 Ekim 2016 tarihli ve 29864 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği hükümlerine göre üniversitelerin Eczacılık Fakültelerinde uzmanlık eğitimi görmek isteyenler için Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2017-EUS) yapılacak. İlk defa bu sene yapılacak olan sınava başvurular 12-20 Temmuz 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

        REKLAM

        Adaylar başvurularını, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr/ internet adresi üzerinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifrelerini girerek öğrenebilecek.

        EUS NE ZAMAN YAPILACAK?

        Sınav, 24 Eylül 2017 tarihinde Ankara'da gerçekleştirilecek. Sınav saat 10.00'da başlayacak ve 135 dakika sürecek. Sınavda, adayların mesleki bilgilerini ölçmeye yönelik 100 soru yer alacak.

        İşte sınav konuları ve konuların sorularındaki yaklaşık oranı;

        Sınav Konuları Soruların Testteki Yaklaşık Yüzdesi (%)
        Analitik Kimya 10
        Fizyoloji-Patoloji 6
        Biyokimya 6
        Farmasötik Mikrobiyoloji ve İmmünoloji 4
        Tıbbi Biyoloji 3
        Halk Sağlığı 1
        Eczacılık Mevzuatı/Etik 3
        Farmakoloji 8
        Klinik Eczacılık 8
        Farmasötik Kimya 15
        Farmakognozi/Farmasötik Botanik 15
        Farmasötik Teknoloji 15
        Farmasötik Toksikoloji 6

        BAŞVURU KOŞULLARI NELER?

        a) Eczacı olmak ya da bu alanda eğitime devam ediyor olmak .

        b) Türk Soylu Yabancılar için Türkiye'de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerl erinde Çalışabilmelerine İlişkin 2527 Sayılı Kanun kapsamında bulunmak.

        c) Meslek ve sanatını uygulamasına ve uzman olmak istediği dalda çalışmasına engel teşkil edebilecek bedeni ve ruhi bir hastalığı olmamak.

        d) Burstan doğan mecburi hizmeti bulunması halinde bu mecburi hizmetlerini sınav gününden itibaren üç ay içinde bitirecek durumda olmak.

        Adayların, atanmak için yukarıda sayılan şartlara ek olarak ilgili kanun, tüzük ve yönetmeliklerin öngördüğü başka koşullar varsa bu koşulları da sağlamaları gerekmekted ir. Durumları bu koşullara uymadığı hâlde sınava başvuran adaylar, sınavda başarılı olsalar dahi herhangi bir hak iddia edemezler.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ