Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sokağa çıkamaz hale gelirsin

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde "Meydanların Dili Sergisi"nin açılışı ve "15 Temmuz Milli İrade Zaferinin Analizi Kitabı"nın tanıtım programında yaptığı konuşmada, "Onlar FETÖ'cülerin avukatlığına soyunabilir, PKK'lıları, YPG'lileri destekleyebilir, onlar DHKP-C'lilerle, marjinal sol örgütlerle kol kola girebilir, onlar ülkesine ve milletine ihanet etmiş herkesi kucaklayabilir ama biz bunların hiçbirini yapmadık, yapmayacağız. Çünkü bizim milletimize sözümüz var. Biz milletimize, Türkiye'de tek bir terörist kalmayana kadar mücadele edeceğimizin sözünü verdik." dedi.

        CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşüneilişkin eleştirilerini sürdüren Erdoğan, "Kendisi Adalet Yürüyüşü adını verdi ama olsa olsa sözde adalet yürüyüşü olur" dedi. Yürüyüşe katılanları hatırlatan Erdoğan,"Hasta dediler, durumu çok kötü dediler. Cezaevinden çıkmasını istedikleri Mardin Belediye Başkanı Ahmet Türk ile yürüyebiliyorlar, nasıl hasta?" diye konuştu.

        "Ana muhalefetin başındaki zat, 15 Temmuz'da İstanbul'da köşe bucak saklanmasaydı bu yürüyüşe farklı bakabilirdik" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "SOKAĞA ÇIKAMAZ HALE GELİRSİN"

        Sokaksa sokak diyerek kendi aklınca milleti ve devleti tehdit eden bu kişi böyle bir yanlışlığa sapması halinde asıl kendisinin sokağa çıkamaz hale geleceğini iyi bilmelidir. Açık konuşuyorum, böyle bir yola mı tevessül edeceksin, sokağa çıkamaz hale gelirsin. Korkaklardan, ödleklerden bir şey olmaz bu böyle bilinmelidir.

        "ADALETİN ARANACAĞI ZEMİN BELLİ"

        Sokakta aranan adaletin adı intikamdır. Onun sonu da vandallıktır. Adaletin aranacağı meşru zeminler bellidir. Meclis'i çalıştırmamak için her yola başvuranlar, şimdi çıkmış 'Meclis devre dışı bırakıldı' diye uğraşıyorlar. Bunun için de ağlamaya başladılar. Anayasa Mahkemesinden kürsü hakimlerine, savcılara kadar hukuk sisteminin tüm mensuplarına hakaret edenler, 'adalet' diye yeri göğü inletiyor. Adalete giden tüm yolları tıkamayı maharet sananlar siz değil misiniz?

        REKLAM

        "MESELE SURİYE, KATAR, FETÖ DEĞİL SEN HALA ANLAMADIN MI?"

        Hani Gezi olayları sırasında 'Mesele Gezi Parkı değil arkadaş sen hala anlamadın mı' diyorlardı ya... Elbette biz onların en istediğini çok iyi anlamıştık. Şimdi biz de 'Mesele Suriye, Irak, Libya, Katar, FETÖ değil arkadaş sen hala anlamadın mı' diyoruz. Meselenin Türkiye olduğunu anlamayıp elinde pankartla Ankara'dan İstanbul'a yürüyenlere Allah akıl fikir idrak etsin diyorum.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ