Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Kilis'te, askerlerin kaldığı konteynerlerde yangın çıktı

        Kilis-Gaziantep karayolunun 11. kilometresinde yer alan geçici konteyner bölgesindeki Fırat Kalkanı'nda görevli askerlerin barındığı geçici askeri alanda sabaha karşı henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü.Yangın, zaman zaman mühimmat bölgesinden küçük çaplı patlama seslerinin duyulmasına neden oldu. Olay yeri yakınından geçen yol çift yönlü araç trafiğine kapatıldı.

        YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

        Orman işletmesine ait itfaiye araçları, Kilis, Gaziantep ve Hatay'dan gelen itfaiye araçları ile TSK'ya ait iş makineleri tarafından yangının söndürüldüğü öğrenildi.

        ARAZİ TARAMASI YAPILIYOR

        Kilis'te askerlerin kaldığı geçici birlikte çıkan yangın nedeniyle patlayan mühimmat, olay yerinden metrelerce uzağa saçıldı. Yangın nedeniyle yola ve çevre arazilere dağılan patlamayan mühimmat ise Gaziantep ve Diyarbakır'dan sevk edilen imha uzmanlarının arazi taramasıyla tespit ediliyor.

        Komutanların da inceleme yaptığı bölgedeki 5 kilometrekarelik alan, çevreye saçılan mühimmat nedeniyle güvenlik çemberinde tutuluyor ve kimse yaklaştırılmıyor. Arazi taramasında bulunan mühimmatlar da görevliler tarafından kontrollü şekilde imha ediliyor.

        GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

        Genelkurmay Başkanlığı'ndan, Kilis'teki ikmal noktasında çıkan, bir kısım mühimmatın depolandığı konteyneri de etkisi altına alan yangının kontrol altına alındığı ve bölge emniyetinin sağlandığı bildirildi.

        Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer verilen açıklamada, sabaha karşı Kilis'te konuşlu Seve ikmal noktasında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktığı belirtildi.

        Bir kısım mühimmatın depolandığı konteyneri de etkisi altına alan yangında can kaybının yaşanmadığı bildirilen açıklamada, "Olayın gerçekleştiği bölgenin emniyeti sağlanmış ve yangın kontrol altına alınmıştır. Olayla ilgili incelemelere devam edilmektedir." ifadelerine yer verildi.

        KİLİS VALİLİĞİ: DUMANDAN ETKİLENEN 10 ASKER TEDAVİ ALTINDA

        Kilis Valiliği'nden yapılan açıklama şu şekilde;

        "Kilis-Gaziantep karayolunun 15'inci kilometresinde askeri birliğin barınma merkezinde yangın çıkmış, yangın rüzgarın etkisi ile mühimmatın bulunduğu depoya sıçrayarak patlamaya ve yangının büyümesine yol açmıştır. Herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır. Dumandan hafif derecede etkilenen 10 askerimiz Kilis Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınmış olup, Kilis ve Gaziantep itfaiye ekiplerince söndürme ve soğutma çalışmalarına başlanmıştır."

        BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

        Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, gazetecilere yaptığı açıklamada, özel kuvvetlerin konuşlandığı alanda çıkan yangında mühimmatın patlaması sonucu ilk etapta müdahale edilemediğini söyledi.

        İtfaiye ekiplerinin bir süre sonra alana girerek yangını önce kontrol altına aldığını ardından söndürme çalışmalarına geçildiğini aktaran Kara, şunları kaydetti:

        "İlk müdahalede itfaiye aracımıza şarapnel parçası isabet etti. Çok şükür kimse yaralanmadı. Yangın kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları devam ediyor. Bir taraftan da etrafta mühimmat parçalarını toplama çalışmaları devam ediyor. Çok kısa bir sürede soğutma çalışmaları bitirilecek, mühimmat da toplanıp burası normal haline döndürülecektir."

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ