Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 'Milli Birlik Yürüyüşü'nde 3 kilometre uzunluğunda bayrak taşındı
        1

        15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılında, Ankara'da Ulus'taki Birinci Meclis binası önünden, TBMM'ye kadar 'Milli Birlik Yürüyüşü' yapıldı. On binlerce kişinin katıldığı yürüyüşte 3 kilometre uzunluğunda Türk bayrağı taşındı.

        2

        DHA'nın haberine göre, Ulus'ta eski Meclis binası önünde, akşam saatlerinde toplanmaya başlayan kalabalığın sayısı kısa sürede 10 binleri buldu.

        3

        Saatler 00.13'ü gösterdiğinde camilerden yükselen selalarla birlikte yürüyüş başladı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in ön sıralarda yürüdüğü yürüyüşte iki farklı kortej oluşturuldu.

        4

        Bir grup, 3 kilometre uzunluğundaki Türk bayrağını taşırken, şehit yakınları ve gazilerin yürüdüğü diğer grup şehitlerin fotoğraflarını ve çeşitli pankartlar taşıdı.

        5

        Yürüyüş sırasında kalabalık sık sık tekbir getirip FETÖ aleyhine sloganlar attı. Korteje Sıhhıye ve Kızılay'da bekleyen grupların da katılmasıyla kalabalığın sayısı gecenin ilerleyen saatlerinde daha da arttı.

        6

        Kortejin önü yaklaşık bir saat sonra TBMM'ye ulaştı. Saat 02.00 sıralarında TBMM'nin ana giriş kapısı ve Meclis Parkı'nın bulunduğu bölüm tamamen doldu.