Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Tuzla'da polisi şehit eden saldırgan Hikmet Sağır tutuklandı

        Tuzla'da polis memuru Battal Yıldız'ı şehit eden ve birçok suçtan kaydı bulunan Hikmet Sağır, Habertürk Haber Merkezi'nden Arzu Kaya'nın haberine göre, "kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle bir kişiyi öldürme" suçundan tutuklandı.

        Tuzla İçmelere Mahallesi Ankara Caddesi'nde telefon satan işyeri önünde 16 Temmuz günü gece 04.00 sıralarında şüpheli bir kişinin olduğu anonsu üzerine Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuruBattalYıldızekip arkadaşlarıyla birlikte olay yerine geçti. Kimlik sorgusu yapılmak istenen şüpheli Hikmet Sağır "dur" ikazına uymayarak kaçmaya başladı.

        Kovalamaca sırasında İçmeler Mahallesi E-5 İstasyon Köprü üzerinde polis memuruBattalYıldızşüphelinin durması için havaya uyarı ateşi açtı. Bunun üzerineYıldızda kaçarken dönüp polis memuruBattalYıldız'a ateş etti. Sağ göğsünden aldığı tek kurşunla ağır yaralanan polis memuru, olay yerinden geçen bir taksiye bindirilerek Tuzla Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Daha sonra Pendik Marmara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilenYıldızdoktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

        POLİS KATİLİ YAKALANDI

        Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, evli 2 çocuk babası 31 yaşındaki polis memuruBattalYıldız'ı şehit eden Hikmet Sağır'ı olayda kullandığı ruhsatsız silahla birlikte yakaladı. Gözaltına alınan Hikmet Sağır'ın, ev ve işyeri hırsızlığı, uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak, yaralama, 6136 sayılı kanuna muhalefet ve yağma suçlarından toplam 28 adet suçtan kaydının bulunduğu öğrenildi.

        TUTUKLANDI

        Adliyeye getirilen Hikmet Sağır, savcılık tarafından ifadesi alındıktan sonra tutuklama talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Sağır hakimlik tarafından 'kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle bir kişiyi öldürme' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ