Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Pendik'te şortlu kızı darp eden saldırgan hakkında istenen ceza belli oldu

        Pendik'te giydiği şort nedeniyle üniversite öğrencisi Asena Melisa Sağlam'a minibüste saldıran Ercan Kızılateş hakkında, 4 yıldan 11 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.

        Habertürk Haber Merkezi'nden Arzu Kaya'nın haberine göre; Soruşturmasını tamamlayan savcılık, Ercan Kızılateş hakkında "inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme", "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" ve "sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı" suçlarından 4 yıldan 11 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi. Savcılığın "sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı" suçunu ise minibüsteki kameralarla tespit ettiği öğrenildi. Öte yandan Kızılateş ve Sağlam hakkında "basit yaralama" ve "hakaret" suçlarından takipsizlik kararı verildi. Anadolu 27. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamenin kabul edilmesi halinde şüphelinin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

        SAVCILIĞIN İTİRAZIYLA TUTUKLANMIŞTI

        14 Haziran'da Pendik'te 21 yaşındaki Asena Melisa Sağlam şortla bindiği minibüste bir yolcunun önce sözlü sonra fiziksel saldırısına uğramıştı. Genç kızın şikayeti üzerine 17 Haziran'da yakalanan ve Ercan Kızılateş, savcılık talimatıyla serbest kalmış, ancak Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesi'nden "vergi usul kanununa muhalefet" suçundan 3 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezası olması sebebiyle tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne gönderilmişti. Asena Melisa Sağlam'ı darp eden ve başka suçtan tutuklu bulunan şüpheli Ercan Kızılateş hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama", "hakaret" ve "kasten yaralama" suçundan 21 Haziran günü gözaltı kararı vermiş yeniden adliyeye getirilen Kızılateş sevk edildiği, Anadolu 5. Sulh Ceza Hakimliği'nce serbest bırakılmıştı. Savcılık karara itiraz edince üst mahkeme Kızılateş'in tutuklanmasına karar verilmişti. 31 yaşındaki tekstil işiyle uğraşan ve bekar olan Kızılateş'in bir çok suçtan kaydının olduğu da ortaya çıkmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ