Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Uludağ'da kaybolan Katarlı ailenin 9 yaşındaki çocuğu bulundu

        Bursa Uludağ'da dün kaybolan Yemen asıllı Katar vatandaşı İbrahim Najib El Mansouri kaybolduğu yerin 1 saat yürüme mesafesi uzaklığında JAK timleri tarafından bulundu. Çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

        İHA'nın haberine göre; Çocuğu bulan Jandarma Uzman Çavuş Musa Tamkoç, "Dün akşam 19.00 civarında bir çocuğun kayıp ihbarı geldi. Bilgilerini alıp, arama çalışmalarına başladık. 13.20'ye kadar çocuğu aradık. Gölçük Çayırı'nda çocuğu bulduk. 11.00 sıralarında Sarıalan mevkiine girdik. Arazi karışık ve yoğun ağaç olduğundan dolayı bazen birbirimizi kaybettik. 4 metrelik saf düzeninde ilerledik. Uludağ dağlık ve kayalık bir yer. Uçurumdan aşağıya indim. Dereden geçtik. 'İbrahim, İbrahim' diye yüksek sesle bağırdım. Biraz sonra sesi geldi. Çocuk beni görünce hafif kaçtı. Elma, çikolata, su verdim. İbrahim, 'baba, anne gitti' dedi. Komutanlarımız çocuğun ailesinin kimliklerini atmıştı. Onu gösterdikten sonra özgüven geldi. Çocukla sonra anlaştık. Üstü ıslaktı. İlk sağlık müdahalesini yaptım. Çocuğa kendi kıyafetlerimi verdim. Çocuğu yavaş yavaş getirdik" dedi.

        GECEYİ UÇURUMUN KENARINDA UYUYARAK GEÇİRMİŞ

        Çocuğu ilk bulduğu anı anlatan Tamkoç, "Çocuk uçurum kenarındaydı. Geceyi orada geçirmiş. Üzerindeki elbiseyi yastık yapmış. Bunu kendisi de anlattı. Uçururum kenarında beni görünce ağaca tutundu. Oradan düşme ihtimali de vardı. Kendisi geceyi uyuyarak geçirdiğini söyledi" diye konuştu.

        OLAYIN GEÇMİŞİ

        İHA'nın haberine göre; Uludağ'a turist olarak gelen Katarlı aile yemek yedikten sonra İstanbul'da kaldıkları otele dönecekleri sırada 9 yaşındaki çocuklarının olmadığını farketti. Aile üyeleri bir süre kaybolan İbrahim Najib el Mansouri'yi bulmak için çevrede arama yaptıktan sonra jandarmaya haber verdi.

        ÖZEL HAREKAT TİMİ TERMAL KAMERALARLA DESTEK VERDİ

        Jandarma ekipleri AFAD'a haber vererek Uludağ Sarıalan mevkiinde 60 kişilik arama kurtarma ekibi kuruldu. Ekiplere arama çalışmalarında Jandarma Özel Harekat timi termal kameralarla destek verdi.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ