Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Isparta Eğirdir Dağ Komando Okulunda asteğmenlere komando eğitimi
        1

        Dünyanın en zorlu askeri eğitimlerinin verildiği Isparta Eğirdir Dağ Komando Okulunda Türkiye'nin farklı yerlerinden gelen asteğmenler, meslekleri farklı olsa da vatanı koruma hedefi doğrultusunda zorlu bir eğitime tabi tutuluyor.

        2

        Isparta'nın Eğirdir ilçesinde kurulu Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı, Komando İhtisas Kursuna ev sahipliği yapıyor.

        3

        Komando brövesi almak isteyenlerin eğitim alabileceği tek yer olan komutanlık, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçları doğrultusunda çeşitli kurslara da ev sahipliği yapıyor.

        4

        Okulda yılda dört kez de asteğmenlere komando eğitimleri veriliyor. Vatani görevleri kapsamında Türkiye'nin dört bir yanından Eğirdir'e gelen farklı mesleklere sahip asteğmenler, 3 haftalık temel eğitime alınıyor.

        5

        Temel eğitimin ardından asteğmenler 10 hafta boyunca çoğunluğunun görev yapacağı terörle mücadele bölgelerine benzer arazilerde eğitimlerine devam ediyor.

        6

        Her saat diliminde görev yapma kabiliyetini kazanmak için farklı zamanlarda günde 15 saat boyunca eğitim faaliyetlerini sürdüren asteğmenler, 13 hafta boyunca öğrendiklerini gerçekleştirdikleri tatbikatla sonlandırıyor.

        7

        Senaryo gereği helikopterle düşman bölgesine hava hücum harekatıyla yakın bir noktaya bırakılan asteğmenler, bırakıldıkları bölgede ilk olarak kendi güvenliklerini sağlıyor.

        8

        Daha sonra düşman bölgesine sızmaya başlayan asteğmenler, düşman unsurlarının gerçekleştirdiği pusuya anında karşılık vererek tehdit unsurlarını bir bir yok ediyor.

        9

        Bulundukları bölgeyi düşman unsurlarından temizleyen asteğmenler, daha sonra dost bölgeye sıyrılıyor.