Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Tuncay Özkan, Kılıçdaroğlu'nun gündeme getirdiği diski savcılığa teslim etti

        Habertürk Haber Merkezi'nden Veli Sarıboğa'nın haberine göre; CHP İzmir MilletvekiliTuncayÖzkan, genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında gündeme getirdiği FETÖ'nün fişleme dosyalarının bulunduğu taşınabilir belleği İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet savcısına teslim etti. 192 MB bilgi bulunan bellekte 59 klasör, 698 dosya yer aldığı öğrenildi.

        86 GENERAL 15 BİN SUBAY ASTSUBAY FİŞLEME BİLGİLERİ

        Özkan'ın belleği daha önce dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı olan İlker Başbuğ'a verdiği, Başbuğun belleği teslim ettiği Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ün ise soruşturma başlatılması talebiyle Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na gönderdiği belirtildi. Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde soruşturma için "Güneş Çalışma Grubu" kurulduğu, Akın Öztürk'ün başında olduğu bu grubun, listedeki Fetullahçıları aklayıp, Fetullahçıların karşısında olan isimlere yönelik "Karargah Evleri İşçi Partisi Alevi Sol Yapılanma" isimli belgeyi oluşturduğu, listedeki isimlerin de Ergenekon ve Balyoz soruşturması şüphelisi olduğu kaydedildi.

        15 BİN SUBAY VE ASTSUBAY İLE 86 GENERAL HAKKINDA BİLGİ

        REKLAM

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında "Bu flaş bellekte 15 bin subay ve astsubay içeren bilgi ve belge vardı. Yaşam biçimi ve alışkanlıklarına dair bilgiler vardı. 86 general hakkında özel fişleme bilgileri vardı. Örgütle bağları, himmet ilişkileri vardı" ifadeleriyle açıkladığı taşınabilir belleği, CHP İzmir MilletvekiliTuncayÖzkan'ın savcılığa teslim edeceğini duyurmuştu.

        İLKER BAŞBUĞ'UN AVUKATI AÇIKLAMA YAPTI

        İlkerBaşbuğ'un avukatı İlkay Sezer bu iddialar üzerine yazılı açıklama yaptı.

        "Bugün bazı basın yayın organlarında İzmir milletvekili Sayın Tuncay Özkan tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na bir flash belleğin teslim edildiğine dair haberler yer aldığı ve sözkonusu haberlerde müvekkilimiz SayınİlkerBaşbuğ'un da adının geçtiği görülmüştür. Kamuoyunun ve soruşturma makamlarını doğru bilgilendirmek amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür." hatırlatmasının yapıldığı açıklama şöyle sürdü:

        1. Tuncay Özkan 2007 yılında bir flash belleği dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Org.İlkerBaşbuğ'a teslim etmiştir. 2. Kara Kuvvetleri Komutanlığı karargahında yapılan ön incelemede flash bellekteki bilgilerin Hava Kuvvetleri Komutanlığı personeline ait olduğu görülmüştür. 3. Konu hakkında Genelkurmay Başkanlığı'na bilgi sunularak vakit geçirmeksizin flash belleğin incelenmek üzere Hava Kuvvetleri Komutanlığına gönderilmesi sağlanmıştır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ