Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu İstanbul Hava durumu! Son Dakika: Kağıthane'de mezarlık duvarı çöktü!

        İstanbul'da akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağış, fırtına ile etkisini artırdı. Dolu yağışının da görüldüğü İstanbul'da, birçok bölgede ev ve iş yerlerini su bastı. Yağışın şiddetini artırdığı sıralarda dışarıda olan pek çok yolcu ve sürücü ise mağdur oldu.

        İstanbul'da etkili olan şiddetli yağış, E-5 Silivri yönünde trafiği durdurdu. Yağışın ardından durdurulan metro seferleri yeniden başladı.Eminönü ve Zeytinburnu arasındaki tramvayda seferler aksamalı olarak gerçekleşiyor.

        Marmaray seferlerinin yeniden başladığı bildirildi.

        AtatürkHavalimanı-Aksaray , Kirazlı-Aksaray arasında seferler başladı. AncakYenikapı- Aksaray metro hattı çalışmıyor.

        Kent genelinde akşam saatlerinde yer yer dolu şeklinde yağan sağanak nedeniyle trafikte de aksamalar yaşanıyor. Avrasya Tüneli de yağış ve fırtına sebebiyle geçici süreyle tedbiren trafiğe kapatıldı.

        10 KİŞİ HASTANEYE BAŞVURDU, 2'SİNİN DURUMU AĞIR

        DHA'nın haberine göre; fırtınada yaralanan yaklaşık 10 kişi Üsküdar Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne tedavi için başvurdu. Yaralılardan iki tanesinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

        İDO GERİ DÖNDÜ, YOLCULAR MAHSUR KALDI

        DHA'nın haberine göre; Avşa Adası'ndan hareket eden İDOdeniz otobüsü, kötü hava şartları nedeniyle yaklaşık yarım saat sonra geri döndü. Ancak Avşa Adası'nda iskeleye yanaşamayan deniz otobüsü, Marmara Adası'na yönlendirildi.

        Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy,yolculara kalacak yer tahsis edilmesi için görevlilere talimat verdi.

        TAKSİM SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

        Taksimadeta savaş alanına döndü. Taksim İlkyardım Hastanesi'nin önü fırtına nedeniyle devrilen ağaçlardan dolayı kapandı.

        İBB NE KADAR YAĞIŞ DÜŞTÜĞÜNÜ AÇIKLADI

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yağışların çok etkili olduğunu, 18 Temmuz'da 45 dakikada yaklaşık 50-60 kilogram yağışın, bugünkü yağışta ise 20 dakikada fırtına ve dolu ile birlikte 30-40 kilogram arasında yağışın kaydedildiğini bildirdi.

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul'u etkisi altına alan ve kentin birçok noktasında su baskınlarına neden olan şiddetli yağışla ilgili açıklama yaptı.

        Açıklamada, "İstanbul'u akşam saatlerinde etkisi altına alan şiddetli fırtına ile birlikte başlayan yağışlar İstanbul'da hayatı olumsuz etkiledi. Yağışlardan başta E-5 Avrupa yakası otoyolu başta olmak üzere hemen hemen tüm bağlantı yolları ve caddeler trafikten durma noktasına gelmiştir" denildi.

        Yağışın il genelinde farklı bölgelerde 20-25 dakikalık sürelerde etkili olduğu kaydedilen açıklamada, Meteoroloji istasyonlarından kaydedilen yağış miktarlarıyla ilgili şu bilgiler verildi:

        "Aksaray: 16 - KG/M2

        Akom: 23 - KG/M2

        Çavuşbaşı: 30- KG/M2

        Yenibosna: 25 - KG/M2

        Merter: 30- KG/M2

        Bostancı: 15 - KG/M2"

        Yağışla birlikte lodos yönünden kuvvetlice, aralıklarla fırtına şeklinde esen rüzgarın (AKSARAY-80km/s) hava sıcaklıklarının da 10C derecelerde azalmasına ve mevsim normalleri altına gerilemesine neden olduğu belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

        "Şiddetli yağış esnasında dakikada ortalama 25 şimşek ve yıldırım hadisesi ile yağış boyunca toplam 372 adet şimşek ve yıldırım hadisesi gözlemlenmiştir. Yıldırım düşmesi nedeniyle meydana gelen 2 adet yangın olayı meydana geldi. Kağıthanede Odun Deposunda çıkan yangın İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile kontrol altına alındı. Yine Haydarpaşa Garının kulesine vinç devrilmesi nedeniyle çıkan yangın söndürüldü. Yaralanan bir vatandaş vincin altından çıkartılarak hastaneye kaldırıldı. Şişli İlçesi Pangaltı semtinde bulunan Ermeni mezarlığının duvarı çökmesi sonucunda 2 vatandaş yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

        Yağışla birlikte alarma geçen İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye, İSKİ, Yol Bakım, İSTAÇ, Park Bahçeler, Zabıta, AFAD ve Karayolları ekipleri su baskını ve göllenmelere müdahale etti.

        İBBekipleri su baskınları ile 6 bin 388 personel, bin 194 araç, 417 motopomp, 786 dalgıç pompası ve ekipman ile mücadele ediyor. 153-Beyaz Masa ve 110 İtfaiye ye komuta merkezlerine yağışın ilk 5 dakikası içerisinde 250 su baskını ihbarı geldi. Şiddetli yağış nedeniyle metro seferlerinde aksama meydana gelmedi. Tramvay seferlerinde zaman zaman aksamalar meydana geldi. Atatürk Havalimanında inmesi gereken 16 uçak başka meydanlara yönlendirildi.

        Şiddetli yağışlar o kadar etkiliydi ki 18 Temmuz'da meydana gelen su baskınındaki yağış 45 dakika süresinde yaklaşık 50-60 kg yağış bırakmıştır. Bugün yağan yağış 20 dakikada fırtına ve dolu ile birlikte 30-40 kg arasında yağış kaydedildi."

        METEOROLOJİ UYARDI

        "İstanbul Anadolu Yakası, Yalova ve Kocaeli çevrelerinde dolu ile birlikte kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. İstanbul genelinde devam eden gök gürültülü sağanak yağışların;

        İstanbul Anadolu Yakası, Yalova ve Kocaeli (Çayırova, Gebze, Darıca, Körfez, Derince, Karamürsel, Gölcük) çevrelerinde de yer yer kuvvetli olarak devam etmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, lokal su baskını, yerel dolu yağışı ve yıldırım düşmesi) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir."

        AFAD'DAN GECE YAĞIŞ UYARISI

        AFAD bu gece için uyarı yaptı. Yağışın bu gece de devam edeceğini belirten AFAD Twitter hesabından "Marmara'da yağışın gece saatlerinde etkisini artıracağı tahmin edildiği için ani sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunmalıdır." dedi.

        CAMİLERİN KÜLAHI DÜŞTÜ

        Şiddetli yağış dolayısıyla Küçükçekmece'de bircaminin minaresi tamamen yıkılırken, Kadıköy'de de bircaminin minaresinin külahı düştü.

        İstanbul'da etkili olan sağanak nedeniyle Küçükçekmece Kanarya Mahallesi'ndeki Mareşal Fevzi ÇakmakCamisi'nin minaresi tamamen yıkıldı.

        Minarecamibinasının üzerine devrilirken, yaralanan olmadı.

        Mahalle sakinlerinden Aykut Yüce, yağış sırasında havada bir karaltı oluştuğunu belirterek, "Karaltının ardından sanki bir hortum oluştu.Camiminaresi de hortum nedeniyle yıkıldı. Minare,camibinasının üzerine devrildi. Allah'tan sokağa düşmedi. Etrafta da insan yoktu." dedi.

        Kadıköy'deHaydarpaşaCamisi'nin minaresinin kubbe kısmı da sağanağın etkisiyle devrildi. Kubbenin çevredeki kimsenin üzerine düşmediği bildirildi.

        AVRASYA TÜNELİ TÜM TEDBİRLER ALINDIKTAN SONRA TRAFİĞE AÇILACAK

        Avrasya Tüneli İşletmesi, yağış nedeniyle trafiğe kapatılan tünelin tüm tedbirler alındıktan sonra trafik akışına açılacağı bildirildi.

        Avrasya Tüneli İşletmesi'nin resmi Twitter hesabından yapılan duyuruda, bugün gerçekleşen yoğun yağış ve fırtına sırasında tünel içindeki araçların kötü hava şartlarında dışarı çıkamaması ve Avrasya Tüneli'ne sığınması sebebiyle tünelin Avrupa-Asya yönünde 17 dakika, Asya-Avrupa yönünde ise 11 dakika boyunca geçici olarak kapatıldığı belirtildi.

        Avrasya Tüneli'nde şu anda tüm sistemlerin çalıştığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "Asya Yakası'nda tünel girişine bağlanan D100 Karayolu'nda ise kısmi su birikintisi oluşmuş olup, Asya-Avrupa istikameti tünel girişini engellemektedir. İSKİ ekipleri suyun tahliye edilmesi yönünde çalışmalarına devam etmektedir.

        Avrupa Asya yönüne ise D100 Karayolu'ndaki trafik yoğunluğu sebebiyle kısa süreliğine kapatılmıştır. Tüm tedbirler alınıp tünel açıldığı zaman tüm kamuoyuna bilgi tekrar sağlanacaktır.''

        THY UÇAĞI GERİ DÖNDÜ

        Türk Hava Yolları'nın Tk 1063 sefer sayılı İstanbul- Lublijana uçağına manevra esnada bir konteynır rüzgardan fırlayarak hasar verdi. Uçak tekrar park sahasına döndü.

        ATATÜRK HAVALİMANI'NDA UÇUŞLAR NORMALE DÖNDÜ

        İstanbul Atatürk Havalimanı'nda uçuşlar normale döndü.

        Atatürk Havalimanı'ndaki bazı seferlerde gecikmeler meydana gelirken, bazı uçaklar farklı şehirlerin havalimanlarına yönlendirildi.

        Türk Hava Yolları'nın Batman-İstanbul uçağı Antalya'ya, Lizbon-İstanbul uçağı İzmir'e, Erzincan-İstanbul uçağı Ankara'ya, San Francisco seferi Ankara'ya, Bişkek-İstanbul seferi Ankara'ya, Bodrum-İstanbul seferi Ankara'ya, Erzincan-İstanbul seferi Ankara, Lizbon-İstanbul seferi İzmir'e, Batman-İstanbul seferi Antalya'ya yönlendirildi.

        Sabiha Gökçen Havalimanı kalkışlı uçuşlar normal seyrinde devam ederken, uçakların inişlerinde gecikmeler yaşandı.

        VATANDAŞLAR MAHSUR KALDI

        Aksaray Meydanı'nda halk otobüsü, taksi dolmuş ve otomobilde mahsur kalan vatandaşlar, araçların üzerine çıkarak kurtarılmayı bekledi. Vatandaşlar, çevredekiler ve itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla kurtarıldı.

        İstanbul'da akşam saatlerinde etkili olan sağanak nedeniyle Aksaray Meydanı'nda yoğun su birikintisi oluştu. Bölgeden geçen bir halk otobüsü, bir taksi dolmuş ve bir otomobil, suyun içinde mahsur kaldı.

        Vatandaşlar, sular içindeki araçların üzerine çıkarak kurtarılmayı bekledi. Otobüsün üstüne çıkan vatandaşlar, çevredekilerin getirdiği merdivenle diğerler vatandaşlar da olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

        ŞİDDETLİ DOLU UÇAĞA HASAR VERDİ

        Habertürk Haber Merkezi'ndenGökhan Artan'ın haberine göre; Atlasglobal'in İstanbul-Ercan seferini yapan Airbus 321 tipi uçağı kalkıştan kısa bir süre sonra şiddetli dolu nedeniyle burun kısmında radom adı verilen kompozit kapak hasar görünce havadan geri döndü.

        ULAŞTIRMA BAKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI

        Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca, İstanbul'daki fırtına sırasında Avrasya Tüp Tüneli'ne sığınan araçların Tüneli terk etmeleriyle trafiğin açıldığı ancak Asya-Avrupa yönünde tünel öncesi yollarda oluşan su birikintileri sebebiyle trafik akışının henüz sağlanamadığı belirtilerek, "Tünel içinde su birikmesi gibi bir durum söz konusu değildir." açıklamasında bulunuldu.

        Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, İstanbul genelinde hissedilen fırtına nedeniyle trafikte bulunan birçok aracın Avrasya Tüp Tüneli’ne sığınarak yola devam edemedikleri, bu durumun Avrasya Tüneli'nde yoğun trafik oluşturduğundan bir süre trafik akışı sağlanamadığı bildirildi.

        Fırtına sonrasında araçların tüneli terk etmeleriyle birlikte trafiğin açıldığı kaydedilen açıklamada, "Ancak Asya-Avrupa yönünde tünel öncesi yollarda oluşan su birikintileri sebebiyle trafik akışı henüz sağlanamamaktadır. Tünel içinde su birikmesi gibi bir durum söz konusu değildir." ifadelerine yer verildi.

        EYÜP'TE ODUN DEPOSUNDA YANGIN

        Eyüp'teki odun deposu ve plastik deposunda çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

        OTOBÜS SEL SULARINA GÖMÜLDÜ

        Unkapanı Köprüsü'nün Eminönü dönüşü istikametinde, bir otobüs sel sularının altında kaldı. Otobüsün içerindeki yolcular tahliye edilirken, otobüsün şoförüekiplere yardım çağrısında bulundu.

        DENİZ OTOBÜSÜ KAYALIKLARA ÇARPTI

        Karaköy-Kadıköy seferinde deniz otobüsü kayalıklara çarptı.

        MEZARLIĞIN İSTİNAT DUVARI ÇÖKTÜ

        Şişli Kurtuluş'taki Pangaltı Ermeni Mezarlığı'nın istinat duvarı sağanak yağmur nedeniyle yıkıldı. 2 kişi yaralandı.

        Mezarlık duvarının altında kimsenin olmadığı anlaşıldı. Arama kurtarma çalışmaları sonlandırıldı. Enkaz kaldırılıyor.

        KAĞITHANE'DE ŞİMŞEK DÜŞTÜ YANGIN ÇIKTI

        Kağıthane'de yağmur sonrası yangın çıktı. Yangına müdahale ediliyor.

        Bir depoya yıldırım düşmesi sonucu yangın çıktığı ve müdahale edildiği bildiriliyor.

        Dolapdere'de kaydedilen bu görüntüler yağışın ne kadar etkili olduğunu gözler önüne serdi.

        Çağlayan metrobüs durağında bekleyen yolcular şiddetli dolu yağışının ortasında kaldı. Sığınacak kapalı bir alan bulamayan vatandaşlar çaresizce yağışın geçmesini bekledi.

        Şişli ve Feriköy'de çok sayıda ev ve işyerini su bastı.

        HAYDARPAŞA LİMANI'NDA VİNÇ DEVRİLDİ

        İstanbul'da etkili olan şiddetli fırtına nedeniyle Haydarpaşa Limanı'ndaki vincin yağ varillerinin üzerine devrilmesi sonucu çıkan yangın söndürüldü. Yangında 1 kişi yaralandı.

        Kentte akşam saatlerinde başlayan şiddetli fırtına nedeniyle Haydarpaşa Limanı'ndaki vinç, yağ varillerinin üzerine devrildi. Varillerin patlamasıyla başlayan yangına çevredeki ilçelerden itfaiye ekipleri müdahale etti.

        Ekiplerin çalışması sonucu söndürülen yangında bir kişi yaralandı.

        TCDD AÇIKLADI: 9 VİNÇTEN 4'Ü DEVRİLDİ

        İstanbul'daki fırtına nedeniyle Haydarpaşa Liman Rıhtımı’nda bulunan 4 vinçten birinin, liman sahasındaki 9 vinçten 4'ünün ve yaklaşık 100 konteynerin devrildiği, içerisinde kimyasal madde bulunan konteynerlerin üzerine vinçlerin devrilmesiyle çıkan yangının itfaiye tarafından kısa sürede söndürüldüğü bildirildi.

        TCDD Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bugün İstanbul’da meydana gelen aşırı yağış ve fırtına nedeniyle Haydarpaşa Liman Rıhtımı'nda bulunan 4 vinçten birinin, Liman Sahasında bulunan 9 vinçten de 4'ünün devrildiği belirtildi.

        Fırtına nedeniyle limandaki yaklaşık 100 konteynerin de devrildiği, içerisinde kimyasal madde bulunan konteynerlerin üzerine vinçlerin devrilmesiyle çıkan yangının itfaiye tarafından kısa sürede söndürüldüğü kaydedilen açıklamada, olay sırasında yaralanan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı personeli bir Gümrük Muhafaza memurunun Numune Hastanesinde tedavi edildiği duyuruldu.

        Habertürk Haber Merkezi'nin haberine göre, Bandırma'dan gelen Adnan Menderes adlı İDOferibotu Yenikapı'da iskeleye yanaşırken Orhangazi adlı feribota çarptı. Adnan Menderes feribotunda yarık oluştu.

        Bakırköy ve Ataköy'de de su baskınlarına neden olan şiddetli yağış sonrası bazı araçlar mahsur kaldı.

        Unkapanı'nda bir araç, aşırı yağış ve fırtına nedeniyle, arka yöndeki istikamete doğru döndü.

        Meteoroloji ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbullular'ıani sel, lokal su baskını, yerel dolu yağışı ve yıldırım düşmesine karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarmıştı.

        Saat 18:00 itibariyle bir anda yağmur bulutlarının İstanbul semalarında görünmesinin ardından şiddetli fırtına ile birlikte kentin birçok bölgesinde dolu yağışı da görüldü.

        Habertürk Haber Merkezi'nden Gökhan Artan'ın haberine göre; İstanbul'da yağmurun etkili olduğu akşam saatlerinde, 'CB' (kümülonimbus) olarak adlandırılan, kötü hava koşullarına ve yıldırımlara neden olan elektrik yüklü bulutlar Atatürk Havalimanı'na inecek uçakları olumsuz etkiledi.Şu an Atatürk Havalimanı'na inişler yapılamazken bazı uçaklar başka meydanlara yönlendirildi. CB bulutlarına yakalanmak istemeyen pilotlar, iniş için yaklaşma yapamayınca havada tur atmak zorunda kaldı.

        METEOROLOJİ'DEN UYARI

        Meteoroloji'den yapılan uyarıda, "Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Trakya ve İstanbul çevreleri ile Çanakkale'nin kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." denilmişti.

        REKLAM
        İL İL HAVA DURUMU

        Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkenin kuzeybatı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara Bölgesi ile İzmir, Aydın, Manisa, Kütahya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Öğle saatlerinden sonra Kırklareli ve Edirne çevrelerinde başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların akşam ve gece saatlerinde Trakya ve İstanbul çevreleri ile Çanakkale'nin kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın İç Ege ile İç Anadolu’nun güney ve batı kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

        Hava sıcaklığının iç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı, batı bölgelerde 3 ila 6 derece azalacağı tahmin ediliyor.

        İBB DE UYARDI

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi yaptığı açıklamada, akşam saatlerinde İstanbul'da etkili olacak olan şiddet yağış nedeniyle vatandaşları uyardı.

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava tahmin raporuna göre bugün öğleden sonra ve akşam saatlerinde Marmara bölgesi başta olmak üzere yurdun kuzeybatı kesimlerinde gök gürültülü sağanak yağışlar etkilioluyor.

        Yağışların Edirne ve Kırklareli çevrelerinde çok kuvvetli metrekareye 51-75 kilogram, Çanakkale, Tekirdağ ve İstanbul'un batı çevrelerinde kuvvetli metrekareye 21-50 kilogram olacağı tahmin ediliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, alınan meteorolojik ihbar doğrultusunda AKOM planlamasıyla İtfaiye, İSKİ, Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, Halkla İlişkiler, Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı, Zabıta Daire Başkanlığı, Park ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, İSTAÇ, çalışmalarını tamamladı.

        Yağışla birlikte rüzgârında kuzeyli yönlerden kuvvetlice ve aralıklarla fırtınamsı şeklinde (20-60 km/s) esmesi bekleniyor. Hava sıcaklıklarının da hissedilir derecelerde azalarak mevsim normalleri civarına gerilemesi bekleniyor."

        Vatandaşların yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ani sel, lokal su baskını, yerel dolu yağışı ve yıldırım düşmesine karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

        AKDENİZ İÇİN FIRTINA UYARISI

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü öğle saatlerinden itibaren Batı Akdeniz'in batısı için fırtına uyarısında bulundu.

        Meteoroloji'den yapılan açıklamada şöyle denildi: " Rüzgarın, 27.07. Perşembe günü öğle saatlerinden itibaren Batı Akdeniz'in batısında (Kaş - Kumluca arasında) batı ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Gece saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenen fırtınanın meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı başta denizcilerimiz olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ