Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Elazığ'da yük treni raydan çıktı: 2 makinist öldü

        Elazığ istikametinden Malatya'ya doğru gitmekte olan 5349 sefer sayılı, 13 vagonlu yük treni, freni boşaldığı için Baskil ilçesine bağlı Şevkat Tren İstasyonu'nda duramadı. Makinistler Mehmet Kirkin ve Sergen Ayverdi'nin müdahalesine rağmen durmayan yük treni Şelmut Deresi mevkisinde raydan çıkarak devrildi.

        Kazada, makinistler Kirkin ve Ayverdi olay yerinde hayatını kaybetti.

        Kaza sırasında kuru otların tutuşması sonucu çıkan yangın çevredekilerin müdahalesiyle söndürüldü.

        Kaza nedeniyle tren seferleri bir süreliğine durduruldu.

        Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı ve Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat kaza yerine gelerek bilgi aldı.

        CENAZELER TOPRAĞA VERİLDİ

        Elazığ'da freni boşalan yük treninin devrildiği, 2 makinistin hayatını kaybettiği kaza nedeniyle kapanan tren yolunun ulaşıma açılması için enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor.

        Elazığ istikametinden Malatya'ya doğru gitmekte olan 5349 sefer sayılı, 13 vagonlu yük treninin dün freninin boşalması sonucu Baskil ilçesinin Şelmut Deresi mevkisinde raydan çıkarak devrildiği kazada hayatını kaybeden makinistler Mehmet Kirkin ve Sergen Ayverdi'nin cenazesi Fırat Üniversitesi Hastanesindeki otopsinin ardından ailelerine teslim edildi.

        Ayverdi'nin cenazesi Elazığ Asri Mezarlığı'nda, Kirkin'in cenazesi de Bingöl Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi.

        ENKAZ KALDIRMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

        Kaza nedeniyle kapanan demiryolunda ulaşımın yeniden sağlanması için Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yollarınca (TCDD) Elazığ ve Malatya'dan sevk edilen ekiplerce enkazın kaldırılmasına çalışılıyor.

        Enkaz vinç yardımıyla demiryolundan kaldırılmaya çalışılırken, çevreye yayılan krom iş makineleri ile kamyonlara yükleniyor.

        Demiryolu onarımın ardından yeniden tren seferlerine açılacak.

        "TREN SEFERLERİMİZ DEVAM EDECEK"

        TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın, bölgeye gelerek çalışmalarla ilgili incelemelerde bulundu.

        Apaydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, incelemelerin tamamlanmasıyla demiryolunun ulaşıma açılması için çalışmalara başladıklarını söyledi.

        Kazada hayatını kaybeden personele Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı dileyen Apaydın, ''Ekiplerimiz demiryolunun en kısa sürede ulaşıma açılması için yoğun bir şekilde çalışıyor. Gün içerisinde demiryolunun ulaşıma açılmasıyla tren seferlerimiz devam edecek.'' dedi.

        Canbeyler Mahallesi Muhtarı Hacı Ahmet Altuğ ise kazayı duyar duymaz olay yerine koştuklarına belirtti.

        Demiryolu hattının ilçenin 3 farklı noktasından geçtiğini ifade eden Altuğ, zaman zaman tren kazalarına şahit olduklarını dile getirdi.

        Altuğ, "Böylesine ilk defa şahit olduk. Kazada yaşamını yitiren makinistlere Allah'tan rahmet diliyorum. İnşallah bu tür kazaları bir daha yaşamayız.'' diye konuştu.

        Vatandaşlardan Mehmet Tüten, babasının da TCDD'den emekli olduğunu anlatarak, ilçede böyle bir kazayı ilk defa gördüklerini dile getirdi.

        Elazığ istikametinden Malatya'ya doğru gitmekte olan 5349 sefer sayılı, 13 vagonlu yük treni, freni boşaldığı için dün Baskil ilçesine bağlı Şevkat Tren İstasyonu'nda devrilmiş, kazada, makinistler Mehmet Kirkin ve Sergen Ayverdi olay yerinde hayatını kaybetmişti.

        Kaza sırasında kuru otların tutuşması sonucu çıkan yangın çevredekilerin müdahalesiyle söndürülmüş, kaza nedeniyle tren seferleri bir süreliğine durdurulmuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ