Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik 7 Ağustos 2017 FETÖ operasyonları!

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ)15 Temmuz2016 tarihinde kalkıştığı darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından yurt genelinde FETÖ temizliği tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programıBylockkullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 7 Ağustos 2017 Pazartesi günü raporu.

        Haberler anlık olarak güncellenmektedir...

        ERZİNCAN'DA 12 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Erzincan'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 12 zanlı gözaltına alındı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılıkla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında,FETÖ/PDYnin faaliyetlerinin deşifre edilmesine ve örgüt mensuplarının yakalanmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

        Bu çerçevede kent merkezindeki bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, örgüt üyesi oldukları öne sürülen 12 şüpheliyi yakaladı.

        Zanlılardan bazılarının "ByLock" kullandıkları iddia edildi.

        Şüpheliler, hastanedeki sağlık kontrolü sonrası emniyete getirildi. (AA)

        BURSA'DA TSK MENSUBU 13 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Bursa merkezli 8 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, aralarında muvazzafların da bulunduğu TSK mensubu 13 şüpheli gözaltına alındı.

        Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, örgütün Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki eylem ve faaliyetlerinin deşifresine yönelik çalışma yürüttü.

        Ekipler yaptıkları çalışmalarda, "Askeriyeye yönlendirilecek şahısların tespitiyle ilgili senede bir defa il genelinde seviye tespit sınavı yapıldığı, bu sınav esnasında askeri okullara ve polis kolejine hazırlanacak öğrencilerin belirlendiği, sınav sırasında il talebe imamının görevlendirdiği hususiye bakan şahısların sınıfları dolaşarak fiziki durumları iyi olan öğrencileri gözlemlediği, sınav sonrasında başarı sırası yüksek ve fiziki durumu iyi olan öğrencilerin tespit edildiği, bu öğrencilerin kayıtlarının dershane tarafından yapılmadığı, ailelerinin ikna edilerek başka dershanelere gönderildiği ancak bu öğrencilerin örgüt evlerinde tespitlerini yapan şahıslar tarafından askeri okullara ve polis kolejlerine hazırlandıkları" yönünde bilgiler elde etti.

        Devam eden çalışmalarda terör örgütü tarafından TSK içerisine yerleştirilen, aynı örgüt imamlarına bağlı olan, birlikte "sohbet" adı altında düzenlenen örgüt toplantılarına katılan, örgüt tarafından badi yapılan, himmet verdiği anlaşılan 7 teğmen, 2 astsubay, bir uzman jandarma, bir hemşire, bir meslekten ihraç edilen teğmen ile Harp Akademisi öğrencisi olmak üzere 13 şüpheli, 26 Temmuzda Bursa merkezli 8 ilde yapılan eş zamanlı operasyonla yakalandı.

        İşlemleri tamamlanan zanlılar, adliyeye sevk edildi. (AA)

        FETÖ'DEN ARANAN ESKİ ÖĞRETMEN VALİLİKTE YAKALANDI

        Tokat'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında aranan kadın şüpheli, öğretmenlikten ihraç edildiği için itiraz dilekçesi vermek amacıyla gittiği valilikteki OHAL Bürosu'nda yakalandı.

        Tokat Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada hakkında yakalama kararı çıkarılan eski öğretmen N.E, meslekten çıkarılması nedeniyle Tokat Valiliği OHAL Bürosu'na itiraz dilekçesi vermeye gitti.

        Hakkında yakalama kararı bulunduğu belirlenen N.E, emniyet ekiplerince gözaltına alındı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheli, emniyete götürüldü. (AA)

        ESKİŞEHİR'DE 1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Eskişehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda bir şüpheli gözaltına alındı.

        Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığının örgütün il yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri kent merkezinde belirlenen adrese operasyon düzenledi.

        Operasyonda, örgütün il yapılanmasında yer aldığı öne sürülen ev kadını S.H. gözaltına alındı.

        Zanlının emniyetteki işlemleri sürüyor. (AA)

        TUNCELİ MERKEZLİ FETÖ OPERASYONU: 12 GÖZALTI

        Tunceli merkezli 19 ildeFETÖ/PDY'ye yönelik düzenlenen operasyonda 12 şüpheli gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Tunceli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülenFETÖ/PDY soruşturması kapsamında 19 ilde çok sayıda örgütün gizli haberleşme ağı "ByLock" kullanan şüpheli tespit edildi.

        Bunun üzerine Tunceli merkezli 19 ilde eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyonda 12 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler ifadeleri alınmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.

        Operasyon kapsamında şüpheli sayısının artabileceği bildirildi. (İHA)

        FATİH SULTAN MEHMET KÖPRÜSÜ'NDE YAŞANANLARLA İLGİLİ İDDİANAME KABUL EDİLDİ

        İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün (FSM) kapatılması sırasında çıkan olaylarda 3 kişinin ölümü, 49 kişinin de yaralanmasıyla ilgili 15'i tutuklu 61 şüpheli hakkında, ağırlaştırılmış müebbet ve çeşitli oranlarda hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianameyi kabul ederek, ilk duruşmanın 16 Ekim'de Silivri'de yapılmasına karar verdi. (AA)

        KAHRAMANMARAŞ'TA 20 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Kahramanmaraş'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda 20 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Kahramanmaraş Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Kahramanmaraş il merkezinde,FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün yapılanmasına yönelik aralarında esnaf ve öğrencilerin de olduğu 20 şüpheli gözaltına alındı.

        Şüphelilerin terörle mücadele şubesindeki sorgusu devam ediyor. (İHA)

        ERZURUM'DA FETÖ'NÜN ALEVİ SORUMLUSU ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Erzurum'daFETÖ/PDY soruşturması kapsamında Bylock kullandığı tespit edilen ve gözaltına alınanFETÖ'nün Alevi sorumlusu, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Erzurum ve Iğdır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğünce gerçekleştirilenFETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün sorumlularına yönelik gerçekleştirilen operasyonda, Erzurum Erenler Alevi Bektaşi Kültür ve Dayanışma Derneği Üyesi Tarih Öğretmeni Kahramanmaraş nüfusuna kayıtlı M.K., bylock kullanmak ve örgüte eleman kazandırdığı iddiasıyla gözaltına alındı.

        Iğdır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nün yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınanFETÖitirafçısı S.U.'nun M.K. hakkında iddia ettiği suçlama ile ilgili olarak, "Alevi kimliği altında tanıştığım M.K.'ninFETÖörgütü ile ilgili yapılan toplantılara katıldığımızda 'Kesinlikle cemaat bağlı olduğunuzu söylemeyeceksiniz, Kendinizi Alevi olarak tanıtabilirsiniz' diyerek telkinde bulunuyordu. M.K. dernek içerisinde verilecek derslere girecek öğrencileri ayarlanmasında yardımcı oluyordu. M.K. bana 2014 yılında 'Bylock' üzerinden görüşme yapabileceğimizi ifade ederek benim kullandığım telefona bylock programını yükledi. Bir süre önce Fetullah Gülen'den gelen uzun sohbet içerikli sohbet esnasında Hidayet K. isimli şahsın hâkim tarafından serbest bırakıldığını ve bu hâkimin rüyasında bu şahsı serbest bırakması gerektiği yoksa aksine diğer tarafta bunun hesabını veremeyeceğini şeklinde bir yakınma anlattığı şekilde paylaşımda bulunmuştu" dedi.

        M.K., cumhuriyet savcısının tutuklama talebi üzerine çıkarıldığı nöbetçi mahkemede, "Ben AleviyimFETÖörgütü ile uzaktan yakından ilgim yoktur. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi. Mahkeme, M.K.'yıFETÖ/PDY üyesi olduğu iddiası ile tutuklanmasına karar verdi.

        M.K., önümüzdeki günlerde Erzurum Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanacak. (İHA)

        AYDIN'DA FETÖ ÇATI DAVASI BAŞLADI

        Aydın'da yürütülenFETÖ/PDY silahlı terör örgütü soruşturması kapsamında aralarında birçok ünlü iş adamı ve bürokratın da bulunduğu 64 sanıklı çatı yapılanmasının yargılanmasına başlandı.

        Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülenFETÖ/PDY silahlı terör örgütü soruşturması kapsamında Aydın 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından iddianamesi kabul edilen örgütün Aydın'daki çatı yapılanması ilk kez hakim karşısına çıktı. Aydın Gençlik Merkezi Şehit Fethi Sekin Tiyatro ve Konferans Salonu'nda 37'si tutuklu 64 sanıklı davanın ilk duruşmasına tutuklu ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan sanıklar, sanıkların avukatları ve aileleri katıldı. Dava kapsamında Aydın ve ilçelerinin yanı sıra çevre illerdeki cezaevlerinde tutuklu bulunan 37 sanık geniş güvenlik önlemleri altında duruşma salonuna getirildi.

        Dava kapsamında hazırlanan 148 sayfalık iddianame klasörlerle duruşma salonuna taşındı. Sanıkların kimlik tespitinin yapıldığı ilk duruşmada, sanıklar hakkında hazırlanan iddianame hakkında bilgi verildi.FETÖ'nün sözde firari Aydın il imamı Abdülbekir Kalkan'ın 1 numaralı sanık olarak yer aldığı iddianamede sanıkların parasal hareketliliğine ilişkin bilgiler, MASAK raporları, adreslerde yapılan aramalarda el konulan dijital materyaller, örgütsel dokümanlar ile itirafçı ve gizli tanık ifadeleri yer aldı.

        Birçok tanıdık iş adamı ve bürokratın yer aldığı örgütün Aydın'daki üst düzey yöneticilerinin yer aldığı çatı davasında sözde Aydın il imamı Abdülbekir Kalkan, sözde Çine ilçe imamı Şevki Yüksel ve sözde eski Çine ilçe imamı Cahit Özenver 'örgüt yöneticiliği', diğer 61 sanık ise 'örgüt üyeliği' suçlamasıyla yargılanıyor. (AA)

        BURSA'DA ESKİ BÜROKRATLARIN YARGILANMASINA DEVAM EDİLDİ

        Bursa'daFETÖ/PDY davasında 4'ü tutuklu 8 sanığın yargılanmasına devam edildi.

        Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülenFETÖ/PDY davasına tutuklu sanıklar eski İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, eski İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ve eski Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Saydam, eski İl Sağlık Müdür Yardımcısı Yusuf Ziya Leventoğlu ile tutuksuz sanıklar K.B, F.Ö, A.M.A. ve Y.Y. ile avukatları katıldı. "Silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek, terör örgütüne üye olmak ve 'Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet" suçlarından yargılanan sanıkların avukatları, müvekkillerinin suçsuz olduğunu ileri sürerek tahliyelerini talep etti.

        Duruşmada tanık olarak dinlenen eski Bursa Valisi Şahabettin Harput'un yargılandığı davada tutuksuz sanık olan F.K, örgütün sözde Bursa imamı Cansun Sarıyıldız'ın babası R.K'dan okul yaptırmak için yüklü miktarda para istediğini, okula onun adını vereceklerini söylediğini, babasının da kabul ettiğini söyledi.

        Yargılandığı davada tutuklanıp 3 ay cezaevinde yattıktan sonra etkin pişmanlıktan faydalanıp tahliye olan F.K, mahkeme başkanı Yaşar Sarcan'ın, "FETÖsizden hiç bağış ya da himmet adı altında para istedi mi?" sorusuna, "Cansun ayda bir babamın yanına gelirdi fabrikaya, himmet adı altında para istemeye, babam da bağış yapardı. Benden de para istediği olmuştur" cevabını verdi. (İHA)

        FETÖ'DEN TUTUKLU 73 JANDARMA PERSONELİ İLE İLGİLİ DAVA ERTELENDİ

        İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi,FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin eski İstanbul İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Gürcan Sercan'ın da aralarında bulunduğu 73 jandarma personeli ile terör örgütünün jandarma yapılanmasında sözde "abilik" yaptığı belirtilen 19 sivil olmak üzere 92 şüpheli hakkında, üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ve çeşitli hapis cezaları istemiyle hazırlanan iddianameyi kabul ederek, ilk duruşmanın 25 Aralık'ta Silivri'de yapılmasına hükmetti. (AA)

        AKINCI ÜSSÜ DAVASINDA 5'İNCİ CELSE

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 kişi hakkında açılan davanın beşinci celsesi başladı.

        Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları kampüsündeki salonda görülen duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar, avukatları ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM, Başbakanlık, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın da arasında bulunduğu müştekilerin avukatları ve bazı müştekiler katılıyor.

        Duruşmada hazır olanların tutanağa geçirilmesinin ardından sanıklardan, olay tarihinde Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyesi olan Akın Öztürk'ün çapraz sorgusuna devam edilecek.(AA)

        KIRŞEHİR'DE FETÖ SORUŞTURMASINDA 3 TUTUKLAMA

        Kırşehir'de 2 gün önce düzenlenen operasyon sonrası örgüt üyeliği ve örgütle bağlantıları oldukları öne sürülen 5 kişiden 3'ü çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

        REKLAM

        Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülenFETÖ/ PDY terör örgütü soruşturması kapsamında haklarında inceleme başlatılan M.S., S.Ş.,T.K.K.,N.K.,M.V.,'nin ev ve iş yerlerinde arama yapıldı.

        Emniyette ki ifadeleri tamamlanarak adli mercilere sevk edilen şüphelilerden T.K.K.,M.S., ve M.V., tutuklanarak cezaevine gönderildi. (İHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ