Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kadın koruma Arabistan'da tesettüre girdi

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan ziyaretinin ilk gününü oldukça yoğun geçirdi. Suudi Arabistan Kralı Abdullah ile Kraliyet Sarayı’nda bir araya gelen Erdoğan yaklaşık 1.5 saat baş başa görüştü. Kral Abdullah Başbakan Tayyip Erdoğan’ı saraya gelişinde kapıda karşıladı, ayrılırken de kapıya kadar uğurladı.

        Erdoğan’ın Riyad ziyaretine türban damga vurdu. Başbakan Erdoğan, yanında eşi Emine Erdoğan, Devlet Bakanı Ali Babacan ve eşi Zeynep Babacan ile birlikte 01.00’e doğru Riyad Askeri Askeri Havaalanı’na indi. Emine Erdoğan’ın koruması Öznur Çalık ile Özel Kalem Müdürü Ela Çakıcı Düz, havaalanına ayak basar basmaz eşarp ile başlarını örttü.

        ÖRTÜNMEK ZORUNLU

        Suudi Arabistan’da kadınların başlarını örtmeleri yasal zorunluluk ancak fiilen konuklara hoşgörülü davranılıyor. Başörtüsünü din adına denetlemek amacıyla “İyiliği Emredip Kötülükten Yasaklama Cemiyeti” adındaki yasal bir kuruluşun elemanları ile “din polisleri” görev yapıyor. Son olarak Rice ile Merkel’in Kral Abdullah ile başı açık görüşmesi hoşgörünün örneği olarak gösterildi.

        Karnı geniş soy olmayın

        BAŞBAKAN Erdoğan, Riyad Uluslararası Türk Okulu’nu ziyaretinde çocuklara “Oku, düşün, uygula, neticelendir. Başarının sırrı bu dört kelime” dedi. Başbakan Erdoğan, Mehmet Akif Ersoy’un nasihatını şöyle aktardı: “İhtiyar amcanı dinle oğlum Nevruz. Ne çok söyle, ne büyük söyle. Yiğit işte gerek. Lafı bol, karnı geniş soyları taklit etme. Özü sağlam, sözü sağlam adam ol. Irkına çek.”

        7 gazetecinin 4’ü Zaman kökenli

        ERDOĞAN’LA ATA uçağında Riyad’a giden 7 gazeteciden 4’ünün Zaman gazetesi kökenli olması dikkat çekti.

        İşte o gazeteciler: Ekrem Dumanlı Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni, Eyüp Can Referans Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni (Zaman’ın eski genel yayın editörü), Güntay Şimşek, Takvim gazetesi yazarı (Zaman’da ulaştırma sayfalarını hazırladı), Fehmi Koru, Yeni Şafak Genel Yayın Danışmanı ve yazarı (Zaman’da başyazarlık yaptı). Hasan Karakaya, Vakit yazarı. Enis Berberoğlu, Hürriyet Ankara Temsilcisi. Nuri Elibol, İhlas Medya.

        Erdoğan’dan gece yarısı 7. kez umre

        BAŞBAKAN Erdoğan 7. kez umre ziyareti gerçekleştirdi. Dün gece saat 23.00’te Riyad’dan Cidde’ye inen Erdoğan, oteline gidip dinlendikten sonra gece ilerleyen saatlerde heyetle birlikte umre için Mekke’ye geçti. Basının umre ziyareti takibine izin verilmedi.

        ‘TÜRKİYE’DE NE İSEK BURADA DA OYUZ’

        Bu arada, Arabistan ziyareti sırasında Umre yapmak isteyen Erdoğan’ın heyetine, daha önce umreye gitmemiş olan AKP’nin Kadın Genel Başkan Yardımcıları Nükhet Hotar ile Edibe Sözen de alındı. Hotar ve Sözen, sadece işlemeli çarşafı giyip, başlarını örtmedi. Bu durum, Suudi Arabistan’ı ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Rice ile Almanya Başbakanı Merkel’in başlarını örtmemesi ile oluşan görüntüyü anımsattı. Kadın korumalar ise siyah çarşaf giyip başlarını örttü. Sözen, başını örtmemesine ilişkin “Türkiye’de ne isek, burada da oyuz. Zaten bize herhangi bir telkin de gelmedi” dedi.

        Hoca’nın gözdesine destek sözü

        CİDDE Ekonomik Forum Toplantısı için Suudi Arabistan’a gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Erbakan’ın prensi” sürprizi ile karşılaştı. Refah Yol döneminde Başbakanlık Başdanışmanı olarak görev yapan Kamil Eren, Riyad’da Başbakan Erdoğan ile bir araya geldi.

        Kamil Eren, CHP Milletvekili Ersin Arıoğlu’nun sahibi olduğu ‘Yapı Merkezi’ adlı firma için Erdoğan’dan destek istedi. Firmanın sahibinin CHP’li olduğunu öğrenen Erdoğan, ‘Bizim için şu partili o partili olmanın önemi yok. Önemli olan işadamlarımızın yabancılarla iş yapması. Elimden geleni yapacağım. Durumu Kral’a da aktaracağım” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ