Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Zonguldak'ta dalgalara rağmen denize girenlere megafonlu uyarı

        Zonguldak'ın Ereğli ile Alaplı ilçeleri arasındaki sahil şeridinde rüzgar ve dalga nedeniyle getirilen suya girme yasağına uymayan vatandaşlar, polis ekiplerinin megafon uyarıları eşliğinde denizden çıkarıldı.

        Toplam 9 gözetleme kulesinin bulunduğu, 15 cankurtaranın görevlendirildiği, 1 deniz aracının yer aldığı 1,5 kilometrelik Ereğli Belediye Plajı'na sabah saatlerinden itibaren gelen çok sayıda vatandaş denize girdi. Dalga ve rüzgar nedeniyle görevliler, uzun süre "Sizlerin ve sevdiklerinizin can güvenliği için belediye plaj tesisinde denize girmek yasaktır" anonsları ile vatandaşları denizden çıkarmaya çalıştı.

        Dalgalara rağmen, aralarında çok sayıda küçük çocuğun da bulunduğu kişinin denize girmeye devam etmesi üzerine görevliler durumu Ereğli Emniyet Müdürlüğü'ne bildirdi. Plaja gelen polisler, megafonla anons yaparak vatandaşları denizden çıkarmaya çalıştı.

        REKLAM

        Anons üzerine denizden çıkan vatandaşların, polis ve cankurtaranların başka alana geçmesiyle yeniden denize girdiği görüldü.

        "60 GÜNDE 115 KİŞİ KURTARILDI"

        Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, yaptığı açıklamada, yaz mevsiminde yerli ve yabancı birçok turisti ağırlayan sahil şeridinde, belediyeye bağlı cankurtaran ekiplerinin 60 günde 115 kişiyi boğulmaktan kurtardığını söyledi.

        Türkiye'nin pek çok bölgesinin yanı sıra Almanya, Hollanda, Fransa, Belçika, Rusya, İsviçre gibi ülkelerden gelen Türk vatandaşların belediye plaj tesislerinde denize girdiğini belirten Uysal, "Üzücü olayların olmaması için üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getiriyoruz. Geçtiğimiz yıl bölgede 3 kişi boğulmuş, 100 kişi ise boğulmaktan kurtarılmıştı. Bu yıl bölgenin belediyeye dahil edilmesi ile alanda gerekli tüm önlemleri almaya çalıştık. Vatandaşlarımız, üzücü olaylarla karşı karşıya kalmamaları için yetkililerin uyarılarını mutlaka dinlemeli." diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ