Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem FETÖ operasyonlarında 11 Ağustos günlüğü! İşte 11 Ağustos 2017 FETÖ operasyonları!

        Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'nün 15 Temmuz 2016 tarihinde yapmak istediği askeri darbenin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından yurt genelinde FETÖ üyesi olan kişi ve kurumlara yönelik operasyonlar sürüyor. İşte FETÖ ile bağlantısı olan veya örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullanan kişi ve kurumlara yönelik operasyonlarda11 Ağustos 2017 Cuma günlüğü...

        AA'nın haberine göre Bartın'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi olduğu iddiasıyla yargılanan 5 sanığa, 6 yıl 3 ay ile 8 yıl 1 ay 15 gün arasında değişen hapis cezaları verildi.

        Bartın Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla ayrı ayrı yargılanan tutuklu sanıklar, KHK ile meslekten ihraç edilen eski polis Bilal Tekin Yıldız ile eski öğretmenler Fatma Nevcihan Özmaden, Murat Ural, Suna Çay, lisansı iptal edilen özel okul öğretmeni Hakan Öztürk ve avukatları katıldı.

        Sanık Yıldız, savunmasında, hiçbir silahlı terör örgütüne üye olmadığını savundu.

        ByLock'u kullanmadığı ileri süren Yıldız, hakkındaki suçlamaları reddetti.

        Mahkeme başkanının son sözlerini sorduğu diğer sanıklar, örgütün şifreleri haberleşme programı ByLock’u kullanmadıklarını ileri sürerek, tahliye ve beraatlerini talep ettiler.

        Mahkeme heyeti, sanıklar Yıldız'a 6 yıl 3 ay, Öztürk'e 8 yıl 1 ay 15 gün, Özmaden'e 6 yıl 10 ay 15 gün, Murat Ural'a 7 yıl 6 ay, Çay'a ise 6 yıl 3 ay hapis cezasını verdi.

        Ayrıca mahkeme heyeti, Çay, Yıldız ve Özmaden'in adli kontrol şartıyla tahliyesini, Ural ve Öztürk’ün tutukluluk hallerinin devamını kararlaştırdı.

        Haberler anlık olarak güncellenmektedir...

        TEKİRDAĞ'DA 36 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Tekirdağ'daFETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün şifreli haberleşme programı 'bylock'kullandıkları iddiasıyla 36 şüpheli gözaltına alındı.

        Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğüFETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün gizli haberleşme programı bylock kullandıkları belirlenen 36 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Kararın ardından İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yaptığı çalışmada 36 kişiyi gözaltına aldı. Evlerinde yapılan aramaların ardından sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, soruşturmalarının yürütüleceği İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. (DHA)

        KOCAELİ'DE 22 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonlarda, 22 şüpheli gözaltına alındı.

        Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamaya göre,FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında, bu sabah saatlerinde 2 ayrı operasyon düzenlendi.

        Faaliyetlerin ilkinde örgütün kriptolu haberleşme aracı "ByLock" programını kullandıkları tespit edilen farklı meslek gruplarından hakkında yakalama kararı verilen 16 kişiden 11'i gözaltına alındı. Firari 5 kişiyi yakalama çalışmaları devam ediyor.

        Diğer operasyon ise bir kısmı aktif çalışan, bir kısmı da önceden ihraç edilmiş ve şüpheli beyanlarıyla tespiti yapılan ve hakkında gözaltı kararı bulunan 11 polis ve 4 emniyet müdürünün yakalanması için yapıldı.

        Şüphelilerden 3 emniyet müdürü ile 8 polis memuru gözaltına alındı. Firari durumdaki 4 kişinin yakalaması için çalışmalar sürüyor. (AA)

        NİĞDE'DE HERO TİŞÖRTÜ GİYEN LİSE 3. SINIF ÖĞRENCİSİ GÖZALTINA ALINDI

        Niğde'de Türkçe 'kahraman' anlamına gelen İngilizce 'Hero' yazılı tişört giyen Ramazan Ö. polis tarafından gözaltına alındı.

        Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya, tutuklu sanık eski Astsubay Gökhan Güçlü'nün Türkçe kahraman anlamına gelen 'Hero' tişörtü ile gelmesi sonrası Adalet Bakanlığı, tüm Ağır Ceza Cumhuriyet Başsavcılıklarına gönderilen genelge ile "FETÖ" ve diğer terör örgütü mensubu tutukluların kamuoyunu ve davaları etkilemeye yönelik mesaj içerikli kıyafetlerinin toplatılması istemişti.

        Bugünde Niğde merkezde bulunan PTT şubesine 'Hero' yazılı tişörtle gelen 17 yaşındaki Ramazan Ö. ihbar üzerine Güvenlik şube müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Yaşı küçük olduğu için Çocuk şube müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Kimlik kontrolü yapılan Ramazan Ö. sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.

        Niğde Emniyet Müdürlüğü yetkilileri olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdiler. (İHA)

        SİVAS'TA 1 KİŞİ DAHA YAKALANDI

        Sivas merkezli 2 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda bir kişi daha yakalandı, gözaltına alınan şüpheli sayısı 9a yükseldi.

        Sivas Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı iddiasıyla hakkında gözaltı kararı çıkartılan bir şüpheli daha yakalandı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Sivas ve Ankarada düzenledikleri eş zamanlı operasyonda 8 şüpheliyi gözaltına almıştı.

        Adreslerinde bulunamayan 3 zanlının yakalanması için çalışmalar ile gözaltındaki 9 şüphelinin işlemleri devam ediyor. (AA)

        ÇANAKKALE'DE FETÖ'NÜN SÖZDE "İL MALİ SORUMLUSU" VE "İL İMAMI"NIN ÖZEL HİZMET SORUMLUSU VE KURYESİ TUTUKLANDI

        Çanakkalede, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, İzmirdeki "gaybubet evi"nde yakalanan örgütün "il mali sorumlusu" ile "il imamı"nın özel hizmet sorumlusu ve kuryesi tutuklandı.

        Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekiplerince, haklarında yakalama kararı bulunan ve İzmirdeki "gaybubet evi"nde önceki gün gözaltına alınan örgütün "il mali sorumlusu" Ahmet A. (42) ile "il imamı"nın özel hizmet sorumlusu ve kuryesi Ali Pnin (27) savcılıktaki işlemleri tamamlandı.

        İki şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

        Operasyonda yakalanan Ahmet Anın "il abla yardımcısı" olan eşi Hilal A. da dün çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. (AA)

        MUĞLA'DA 31 KİŞİ GÖZALTINA ALINTI, 6 KİŞİ ARANIYOR

        FETÖ/PDY silahlı terör örgütüyle mücadele kapsamında, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerince Muğla Merkez ve bağlı 9 ilçede arama ve gözaltı kararı çıkarılan çeşitli meslek gruplarından toplam 37 şüpheli hakkında eş zamanlı operasyon başlatıldı.

        Tamamı terör örgütünün yasa dışı haberleşme sistemi ByLock kullanıcısı olduğu öğrenilen ve aralarında örgüte müzahir dernek kayıtları ve Bank Asya arttıran hesabı tespit edilen şüphelilerin 31'i gözaltına alınırken, firari 6 şüphelinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği açıklandı. (İHA)

        BURSA'NIN İZNİK İLÇESİNDE 5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Bursa'nın İznik ilçesindeFETÖTerör Örgütü üyelerine yapılan operasyon kapsamında 5 kişi gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, İznik Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilçedeFETÖ/PDY yapılanmasında yer aldıkları iddia edilen biri devlet memuru 5 kişiyi tespit etti. Sabah saatlerinde 3 ayrı mahallede yapılan eş zamanlı baskınlardaFETÖTerör Örgütü ile bağlantılı oldukları tespit edilen A.K. (51), E.K. (24), B.Ö. (61), M.K. (25) ve A.K. (22) ikametlerinde gözaltına alınarak, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. (İHA)

        ZONGULDAK'TA 11'İ KADIN 21 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Zonguldak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, 11'i kadın 21 kişi gözaltına alındı.

        Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, "ByLock" kullanıcısı oldukları iddia edilenlere yönelik, il genelinde belirlenen adreslere operasyon düzenlendi.

        Operasyonda, 11'i kadın 21 şüpheli gözaltına alınırken, ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda cep telefonu, bilgisayar ve bazı dokümanlara el konuldu.

        Gözaltına alınan şüpheliler arasında üniversite öğrencisi, KHK ile meslekten ihraç edilenlerin yanı sıra özel sektörde çalışanların da bulunduğu öğrenildi.

        Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü. (AA)

        SAMSUN'DA 8 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Samsun'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ-PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 25 kişiden 8'i sorgularının ardından Samsun Adliyesine sevk edildi.

        Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri,FETÖ/PDY soruşturması kapsamında geçen Salı sabahı Samsun ve ilçeleri ile Sinop'u kapsayan eş zamanlı operasyon düzenlenmişti. Operasyonda aralarında kamudan ihraç edilmiş memurlar, kapatılan Sakarya Dershanesi ile Feza Okulları çalışanları ve esnaf ile öğrencilerden oluşan 8'i bayan 25 kişi gözaltına alınmıştı.

        Gözaltına alınanların bazılarının örgütün gizli haberleşme sistemi "ByLock" kullandıkları ve Bank Asya'da katılım hesaplarının bulunduğu ileri sürüldü. Polisteki sorguları tamamlanan 25 kişiden 2'si bayan 8 kişi bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. (İHA)

        İZMİR'DE 10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik 6 ilde gerçekleştirilen operasyonda, aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 10 şüpheli gözaltına alındı.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, Jandarma Komutanlığı ekiplerince, haklarında gözaltı kararı verilen 10 şüpheli için İzmir, Ankara, Samsun, Ağrı, Eskişehir ve Kahramanmaraş'ta eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Operasyonda aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 10 zanlı gözaltına alındı.

        Örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock'u kullandıkları iddia edilen şüphelilerin jandarmadaki işlemleri sürüyor. (AA)

        KAYSERİ'DE 4 KİŞİ TUTUKLANDI

        Kayseri'de,FETÖ/PDY soruşturması kapsamında ByLock programı kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan6 kişiden 4'ü tutuklandı.

        FETÖ/PDY soruşturmasında örgütün gizli ağı ByLock'u kullandıkları iddiasıyla tespit edilen doktor, mühendis, öğretmen ve polis 6 kişi gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen bu kişilerdenÖzkan S, Sıddık Y, Kalender Ö. ve Aydın Ö. tutuklanırken, Ersin S. ve Hacı Duran A. ise adli kontrol koşuluylaserbest bırakıldı. (DHA)

        REKLAM

        ORDU MERKEZLİ OPERASYONLARDA 18 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Ordumerkezli 5 ilde düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonunda 18 kişi gözaltına alındı.

        Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülenFETÖ/PDY soruşturması kapsamında, hakkında yakalama kararı çıkarılan 18 kişi Ordu, Yozgat, İstanbul, Ankara ve Trabzon'da düzenlenen operasyonlagözaltına alındı. Aralarında mühendis, bankacı, imam, öğretmen ile örgütün eski şirket çalışanlarının bulunduğu şüphelilerOrdu'ya getirildi.

        Şüphelilerin Ordu Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının devam ettiği belirtildi. (DHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ