Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Maçka'da teröristlerle çatışma! 1 astsubay ve 1 sivil şehit oldu

        Trabzon'un Maçka İlçesi, Köprüyanı Mahallesi kırsalında güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği arama tarama faaliyetleri sırasında, pusu kuran teröristlerin açtığı ateş sonucu Jandarma Başçavuş Ferhat Gedik ile 15 yaşındaki Eren Bülbül şehit düştü. Polis memuru Namık Öztel ise yaralandı.

        Bölgede çatışmaların sürdüğü bildirildi.

        Trabzon Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "Maçka ilçemiz kırsalında yapılan istihbarat çalışmaları sonucu 9 Ağustos tarihinde başlatılan operasyon sırasında, 11 Ağustos tarihinde, bugün saat 15.00'te bölücü terör örgütü mensuplarıyla sıcak temas sağlanmış olup operasyonel faaliyet devam etmektedir."

        ÇOK SAYIDA GÜVENLİK GÜCÜ SEVK EDİLDİ

        REKLAM

        Öte yandan sıcak temasın sağlandığı bölgeye çok sayıda güvenlik gücünün sevk edildiği öğrenildi.

        VALİLİKTEN AÇIKLAMA

        "Maçka ilçesimiz kırsalında devam etmekte olan operasyon çerçevesinde;evden erzak çalma olayı ve bunun terörist unsurlarca yapılmış olabileceği ihtimaline binaen bahsi geçen ev civarında sürdürülen inceleme sırasında güvenlik kuvvetlerimize yardımcı olmakta iken terörist unsurlarca yapılan hain saldırı sonucu yaralanan sivil vatandaş ile aynı saldırıda yaralanan jandarma astsubay kıdemli başçavuş, Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen şehadet mertebesine erişmişlerdir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerimize ve milletimize başsağlığı dileriz."

        ACI HABER HATAY'A ULAŞTI

        Maçka kırsalında bölücü terör örgütü mensuplarıyla sağlanan sıcak temasta yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen Jandarma Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik'in Hatay'ın İskenderun ilçesindeki baba evinde yas var. Gedik'in şehadet haberi, Bekbele Mahallesi'nde oturan babası Ahmet ve annesi Hatice Gedik'e askeri yetkililer tarafından verildi. Acı haberi alan anne Hatice Gedik sinir krizi geçirirken 'yavrum, kuzum' diyerek gözyaşı döktü. Şehidin baba evine görevliler tarafından dev Türk bayrağı asıldı. Evli ve 2 çocuk babası olan şehit Jandarma Kıdemli Başçavuş Gedik'in (38) Gümüşhane'den geçici görevle Trabzon'a gittiği öğrenildi.

        KILIÇDAROĞLU'NDAN TAZİYE MESAJI

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Trabzon'un Maçka ilçesi kırsalında bölücü terör örgütü mensuplarıyla sağlanan sıcak temasta şehit olan güvenlik görevlisi ve sivil vatandaş için taziye mesajı yayımladı.

        Kılıçdaroğlu, Twitter hesabı üzerinden, "15 yaşındaki bir çocuğa kurşun sıkacak kadar alçaksınız. Hain terör saldırısında şehit düşen Eren Bülbül ve Ferhat Gedike rahmet diliyorum." paylaşımında bulundu.

        KILIÇDAROĞLU'NDAN AİLELERE BAŞSAĞLIĞI

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Trabzon Maçka'da şehit olan Eren Bülbül'ün ağabeyi ile Tunceli'de şehit olan Astsubay Mehmet Yılmaz'ın babasını arayarak başsağlığı diledi.

        CHP Basın Birimi'nden yapılan yapılan açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun, şehit Eren Bülbül'ün ağabeyi Olcay Bülbül ile şehit Astsubay Mehmet Yılmaz'ın babası Yusuf Yılmaz'ı telefonla aradığı belirtildi.

        Kılıçdaroğlu'nun, şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı dileklerini ilettiği bildirildi.

        BAHÇELİ: MÜCADELEDEN DÖNMEK DEVLETE HARAM, MİLLETE HAKARETTİR

        MHP'nin resmi Twıtter adresinden yapılan açıklamada, Trabzon'nun Maçka İlçesi kırsalında dün 15 yaşındaki Eren Bülbül isimli gencin terörist kurşununu ile ölmesine ilişkin, "Eren bak milyonlar #ErenİyikiVarsın diyor. Mekanın cennet olsun şehidim" denildi. MHP'nin resmi Twıtter adresinde, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de teröre ilişkin paylaştığı mesajlara yer verildi. Bahçeli mesajında, "Boyunlarında efendilerinin tasma izi bulunan teröristleri her neredelerse, hangi delikte saklanıyorlarsa bulup tümden imha etmeliyiz. PKK'nın son teröristi kelepçelenmeden veya gömülmeden, son kanlı silah alınıp kırılmadan mücadeleden dönmek devlete haram, millete hakarettir" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ