Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Tunceli'de teröristlere yönelik yapılan operasyonda 3 askerden 1'i şehit düştü

        Tunceli'de güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışma da yaralanan 3 askerden 1'i şehit oldu.

        İHA'nın haberinegöre; Tuncelikırsalında gece gece yarısı PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında sıcak temas yaşandı. Çıkan çatışmada 3 asker yaralandı.

        Yaralı askerler, olay yerinden helikopterlerle alınarak Elazığ'a getirildi. Askerlerden 2'si Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Bir asker ise Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.Eğitim Araştırma hastanesine kaldırılan asker yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

        Güvenlik güçlerinin bölgede hava ve karadan operasyonu sürdürdüğü bildirildi.

        REKLAM

        TUNCELİ VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

        Tunceli Valiliği, gece yarısı 1 askerin şehit olduğu, 2 askerin de yaralandığı çatışma ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

        "Tunceli Merkez Esenyurt Mahallesi bölgesinde Tunceli İl Jandarma Komutanlığımızca icra edilen operasyon esnasında; bir grup teröristle sıcak temas sağlanmış, çıkan çatışmada 1 kahraman askerimiz şehit olmuş, 2 kahraman askerimiz de hafif şekilde yaralanmıştır. Yaralı askerlerimizin tedavileri devam etmekte olup, sağlık durumları iyidir. Bölgede kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için operasyonlara devam edilmektedir. Şehidimize Allah´tan Rahmet diliyoruz. Kederli ailesinin ve milletimizin başı sağolsun."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ