Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem FETÖ operasyonlarında 14 Ağustos günlüğü! İşte 14 Ağustos Pazartesi günü FETÖ operasyonları!

        Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'nün 15 Temmuz 2016 tarihinde yapmak istediği askeri darbenin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından yurt genelinde FETÖ üyesi olan kişi ve kurumlara yönelik operasyonlar sürüyor. İşte FETÖ ile bağlantısı olan veya örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullanan kişi ve kurumlara yönelik operasyonlarda14 Ağustos 2017 Pazartesi günlüğü...

        Haberler anlık olarak güncellenmektedir...

        ERZİNCAN'DA 4 KİŞİ TUTUKLANDI

        Erzincan'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 12 zanlıdan 4'ü tutuklandı.

        Erzincan Cumhuriyet BaşsavcılığıncaFETÖ/PDYye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince kentteki çeşitli adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 12 kişinin polisteki işlemleri tamamlandı.

        Erzincan Adliyesine sevk edilen ve bazıları örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı olduğu belirtilen zanlılar, Cumhuriyet savcısı tarafından sorgulandı.

        Sulh ceza hakimliğine sevk edilen bu kişilerden 4ü tutuklandı, diğer 8i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        OSMANİYE'DE HAKKINDA YAKALAMA KARARI BULUNAN 1 KİŞİ YAKALANDI

        Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında hakkında yakalama bulunan 1 kişi yol kontrolü sırasında yakalandı.

        Erdoğdu köyünde Kadirli İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan önleyici devriye görevi sırasında, Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak (FETÖ/PDY) suçundan aranan 29 yaşındaki M.Ş.'nin yakalanarak İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildiği öğrenildi. (İHA)

        AKSARAY MERKEZLİ 8 İLDEKİ OPERASYONDA 13 KİŞİ TUTUKLANDI

        Aksaray merkezli 8 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında, aralarında örgütün sözde yeni il yapılanması imamı olduğu iddia edilen kişinin de bulunduğu 13 zanlı tutuklandı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile Terörle Mücadele şubeleri ekiplerince düzenlenen operasyon kapsamında, örgütün yeni il yapılanmasında yer aldıkları ve "güvenli ev" diye tabir ettikleri "gaybubet" evlerinde kaldıkları öne sürülen 7 şüphelinin daha yakalanmasıyla, gözaltı sayısı 32'ye yükseldi.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen, aralarında örgütün sözde yeni il yapılanması imamı olduğu öne sürülen A.Ynin de bulunduğu zanlılardan 13'ü tutuklandı. Diğer zanlılar, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülenFETÖ/PDY soruşturması kapsamında 27 Temmuz'da, Aksaray, Ağrı, Ankara, Gaziantep, Kütahya, Mersin, Hatay ve Trabzon'da belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda 25 şüpheli gözaltına alınmıştı. (AA)

        HATAY'DA HAKKINDA ARAMA KARARI BULUNAN DOKTOR YAKALANDI VE TUTUKLANDI

        Hatay'da ByLock programı kullandığı tespit edilen ve hakkında arama kararı bulunan doktor yakalandı.

        Kırıkhan İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı jandarma ekipleri tarafından Güzelce mevkiinde yol kontrolü yaparken durdurulan yolcu otobüsünde kimlik kontrolü uygulaması yapılırken, araçta bulunan doktor Sinan Doğan'ın kimlik kontrolünde Hatay 2. Sulh Ceza Mahkemesi tarafındanFETÖ/PDY'nin haberleşme ağı olan 'ByLock' programını kullandığı ve hakkında arama kararı olduğu tespit edildi.

        Kırıkhan jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınan Sinan Doğan, ifadesinin alınmasının ardından Kırıkhan Adliyesi'ne sevk edildi. Doğan, Hatay 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nce tutuklanarak, Yayladağı F tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. (İHA)

        KOCAELİ'DE 7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Kocaeli'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, 7 şüpheli gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma doğrultusunda örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandığı iddia edilen 10 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

        İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda, çeşitli meslek gruplarından 7 kişi gözaltına alındı.

        Diğer şüphelileri yakalama çalışmaları sürüyor. (AA)

        SAMSUN MERKEZLİ OPERASYONDA 19 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Samsun merkezli 2 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 27 şüpheliden 19'u adliyeye çıkarıldı.

        Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekiplerince, Samsun ve Sinop'ta belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 27 şüpheliden 19'unun emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Zanlılar, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

        KOM ekiplerince 8 Ağustos'ta düzenlenen operasyonda, aralarında öğrenci, esnaf ile kapatılan Sakarya Dershaneleri ve FEZA Koleji çalışanları, meslekten ihraç edilen memur ve öğretmenlerin bulunduğu 27 kişi gözaltına alınmış, şüphelilerden 8'i çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. (AA)

        MUĞLA'DA 12 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik, Muğla ve ilçelerinde düzenlenen eş zamanlı "ByLock" operasyonunda, gözaltına alınan 31 kişiden 12'si adliyeye sevk edildi.

        Gözaltına alınan 31 kişiden T.H.D, H.D, M.Ş, F.O. M.G. M.Ş. B.D, D.D.P. S.Ö. Z.S. A.S. ve E.G'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler daha sonra güvenlik önlemleri altında adliyeye getirildi.

        Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, 11 Ağustos Cuma günü Muğla ve ilçelerinde arama ve gözaltı kararı çıkarılan çeşitli meslek gruplarından 37 şüpheli hakkında eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, ByLock kullanan ve Bank Asya'da hesabı tespit edilen 37 şüpheliden 31'i gözaltına alınmıştı.

        Firari 6 şüphelinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi. (AA)

        SİVAS'TA 4 KİŞİ TUTUKLANDI

        Sivas'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 4 kişi tutuklandı.

        Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülenFETÖ/PDY soruşturması kapsamında Sivas ve Ankara'da örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock'u kullandığı iddia edilen şahıslara yönelik 10 Ağustos'ta operasyon düzenlenmiş 12 şüpheliden 9'u gözaltına alınmıştı.

        Gözaltına alınan şahıslardan 5'i emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şahıslardan 4'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken 1 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Gözaltında bulunan 4 kişinin emniyetteki işlemleri devam ediyor. Operasyon kapsamında firari olan 3 kişinin yakalanması içinde çalışmalar sürüyor. (İHA)

        KAYSERİ'DE BYLOCK'ÇU 17 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Kayseri'de yürütülenFETÖ/PDY soruşturması kapsamında 'Bylock' kullanıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 17 kişi adliyeye sevk edildi.

        REKLAM

        Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülenFETÖ/PDY soruşturması kapsamında geçtiğimiz günlerde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından örgütün gizli iletişim ağı olan Bylock kullandığı tespit edilen 26 kişi gözaltına alınmıştı. 26 kişiden 5'i emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 4 kişi de geçtiğimiz günlerde adliyeye sevk edilmiş ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

        Gözaltında bulunan 17 kişi de bugün Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bulunan Adli Tabiplik'te geçirildikleri sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. (İHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ