Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP'nin kongre takvimine Adalet Kurultayı ayarı

        CHP'de tüzük gereği iki yılda bir yapılan il ve ilçe kongreleri için 3 Mayıs'taki MYK kararıyla süreç başladı.

        Bugüne kadar mahalle delegeleri için seçim yapılan CHP'de, 26-30 Ağustos'ta Gelibolu Yarımadası'nda düzenlenecek Adalet Kurultayı ise sıkışıklığa neden oldu.

        Normal şartlarda 24 Eylül 2017 Pazar günü tamamlanması istenen "Muhtarlık Bölgesi Delegeleri ve Parti İçi Ön Seçmen Seçimleri"nin süresi partililerin kurultaya yoğun ilgisi nedeniyle uzatıldı.

        Örgütlere gönderilen genelge ile delege seçimlerinin 2 Ekim'e kadar yapılması ve ardından il-ilçe kongrelerinin tamamlanması istendi.

        BÜYÜK KURULTAY OCAK'TA

        REKLAM

        CHP'de yıl sonuna kadar il ve ilçe kongrelerinin tamamlanması beklenirken, 36. Olağan Kurultayın ise ise gelecek yılın ilk ayında yapılması öngörülüyor.

        CHP'de büyük kurultayın tarihini ise kongre sürecinin tamamlanmasının ardından Parti Meclisi (PM) belirliyor.

        Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, kongre takvimiyle ilgili yaptığı açıklamada, Adalet Kurultayı nedeniyle parti örgütlerinden ve üyelerden yoğun katılım talebi aldıklarını söyledi.

        Bingöl, şöyle devam etti:

        "26 Ağustos'ta başlatacağımız kurultay normalde dört gün sürecek ama partililerimizin Çanakkale'ye gidiş dönüş süreleriyle bu, bir haftayı kapsayacaktır. Partililerimizin katılımında bir sıkışıklık yaşamamak için gelen talep doğrultusunda, 24 Eylül'de sonlanacak delege tespitini, yapacağımız seçimleri bir hafta ileri aldık. Bizim zaman dilimimiz oldukça geniş. Tüzük gereği il ve ilçe kongrelerimizi iki yılda bir yapıyoruz. O hükme sadık kalarak, delege tespitlerinden sonra il ve ilçe kongreleri yapılacak."

        REKLAM

        İl ve ilçe kongrelerinde bir sıkışıklık yaşanmayacağını düşündüklerini aktaran Bingöl, "Olağan kurultayımız da muhtemelen ocak ayında olacaktır ama ona Parti Meclisimiz karar verecek. Yetki PM'de." dedi.

        BELEDİYE BAŞKANI ADAYLARIYLA İLGİLİ ÇALIŞMA YOK

        Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, "CHP belediye başkanlarını belirledi" şeklindeki haberleri de değerlendirdi.

        "Şu aşamada belediye başkanları adaylarının tespiti ile ilgili bir çalışmamız yok" diyen Bingöl, bu konuda yazılanların ise tamamen yorumdan ibaret olduğunu dile getirdi.

        Adayların belirlenmesi için henüz erken olduğuna vurgu yapan Bingöl, gelecek seçimlerde adayların belirlenmesinde bir geciktirmenin ise olmayacağını bildirdi.

        Tekin Bingöl, şunları kaydetti:

        "Seçimlere bir ay kala, iki ay kala aday tespiti yapmayacağız ama bugünden de böyle bir açıklama yapmak doğru değil. Şu aşamada herhangi bir ilçe ya da ilde tespit edilmiş bir aday yok. Kamuoyunda bazı isimlerin konuşulması, belli isimlerle ilgili değerlendirmeler yapılması son derece doğal. Bu sadece bizim partimizde değil, diğer partilerde de olabiliyor. Bu siyasetin doğasında var. Ancak CHP olarak şu aşamada bizim böyle bir çalışmamız söz konusu değil. Elbette biz de izliyoruz, birtakım değerlendirmeler yapılıyor. Bunlar doğal ama somutlaşan bir şey yok."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ