Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Suriyeliyi kaçırıp işkence yapan yabancı uyruklu iki kişi Esenyurt'ta yakalandı

        Esenyurt'ta Suriyeli bir kişiyi adres sorma bahanesiyle kaçıran yabancı uyruklu 2 şüpheli düzenlenen operasyonla yakalandı. Polis, kaçırılan Suriyeli'ye 3 gün boyunca işkence yapıldığını belirledi.

        DHA'nın haberine göre, Esenyurt Kıraç'ta bir marketi olan Suriye uyrukluMahmoudT., kimliği belirsiz kişiler tarafından adres sorma bahanesiyle geçtiğimiz pazar günü bir otomobile zorla bindirilerek kaçırıldı.

        MahmoudT.'nin oğlu Ali. T.'ye babasının işkence görmüş videolarını yollayan şüpheliler 15 bin lira fidye ödemesini istedi. Ali T. durumu Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bildirerek şikayetçi oldu. Asayiş Şube Gasp Büro Rehine Kurtarma ve Müzakare Timi ile iletişime geçen Esenyurt Asayiş Büro ekipleri şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

        GÜVENLİK KAMERALARINDAN YERLERİ TESPİT EDİLDİ

        Polis ekipleriMahmoudT.'nin marketinin çevresinde bulunan güvenlik kameralarını inceleyerekMahmoudT.'yi kaçıran otomobilin izini sürdü. Ekipler, yaptıkları çalışmalarda İnönü Mahallesi'nde bulunan bir binanın bodrum katındaki daireyi yabancı uyruklu bazı şüphelilerin kullandığını belirleyerek Özel Harekat ekiplerinin desteğiyle operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda Suriye ve Afgan uyruklu 2 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

        İŞKENCE YAPMIŞLAR

        Şüpheliler tarafından işkence gördüğü belirlenen Mahmout T., tedavi için hastaneye kaldırıldı.

        SURİYELİ BABA İLE OĞLUNUN KAVUŞMASI POLİS KAMERASINDA

        Tedavisinin ardından Mahmout T. oğlu Ali'yle kucaklaştı. Operasyon yapılan binanın bodrum katındaki daire ve Suriye uyruklu baba ve oğlunun kucaklaşması polis kameraları tarafından görüntülendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ